POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Talat Paşa' tartışmasından sonra ilk görüşme!
'Talat Paşa' tartışmasından sonra ilk görüşme!
Keşfe çıkan restorasyon ekibi kaza yaptı: Beş ölü
Keşfe çıkan restorasyon ekibi kaza yaptı: Beş ölü
Eski Manisa Milletvekili Bilen hayatını kaybetti
Eski Manisa Milletvekili Bilen hayatını kaybetti
Murat Çalık için hastaneye yatış kararı verildi
Murat Çalık için hastaneye yatış kararı verildi
23 Haziran 2025 Pazartesi - 13:54

Narin Güran'ın ağabeyinden Yargıtay'a başvuru

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüyle ilgili 'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılan ağabey Enes Güran, avukatları aracılığıyla Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

Narin Güran ın ağabeyinden Yargıtay a başvuru

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde öldürüldükten 19 gün sonra dere yatağından cansız bedeni bulunan Narin Güran (8) cinayetine ilişkin tutuklanan ağabeyi Enes Güran, Yargıtay'a temyiz başvurusu yaptı.

Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024'te kaybolduktan sonra arama çalışmalarının 19'uncu gününde dere yatağında çuvalda, üzeri 3 taşla kapatılıp, çalılıklarla gizlenmiş halde cansız bedeni bulunan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin yeni gelişme yaşandı.

'İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılan ağabey Enes Güran, avukatları Mahir Akbilek ve Muhammet Fatih Demir aracılığıyla hazırlanan 102 sayfalık dilekçeyle Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu.

Başvuruda, Nevzat Bahtiyar'ın ifadelerinde çelişkili beyanlarının olduğu belirtilerek, "Soruşturma kapsamında 269 ifade alınmış, ifadesi alınan şahıslardan olay gününe dair kasten öldürme fiiline dair açıklamalarda bulunan tek şahsın Nevzat Bahtiyar olduğu anlaşılmıştır. Nevzat Bahtiyar'ın ifadesi; 04 Eylül 2024 tarihinde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında tanık sıfatıyla, 09 Eylül 2024 tarihinde aynı kurumda şüpheli sıfatıyla, aynı gün yapılan yer gösterme işlemi sırasında yine şüpheli sıfatıyla, 10 Eylül 2024 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında ve Diyarbakır 5'inci Sulh Ceza Hakimliğinde yapılan sorgularda şüpheli sıfatıyla, 21 Eylül 2024 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında yeniden şüpheli sıfatıyla, 07 Kasım 2024 ve 26 Aralık 2024 tarihlerinde ise Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde sanık sıfatıyla alınmıştır. Bahtiyar'ın ilk ifadesi hariç kalan 7 beyanında cesedi diğer sanık Salim Güran'dan aldığını ve sadece gömdüğünü, Narin’i öldürmediğini savunmuştur. Salim Güran ile olay günü gerçekleştirdiğini iddia ettiği buluşma, teklifin kabul edilme nedeni, cesedin alındığı yer, cesedin alınma şekli ve arabaya yüklenmesi süreciyle ilgili çelişkili ifadelerde bulunmuş, cinayet nedenine ilişkin ise sonradan eklenen ifadelerde birtakım açıklamalarda bulunmuştur. Mezkur dosya kapsamında müvekkilimiz dahil hiçbir şüpheli/sanık kendisine yöneltilen kasten öldürme suçlamasını kabul etmemiş ve masum olduğunu savunmuştur. Ancak Nevzat Bahtiyar olayın faili olarak Salim Güran'ı gösterirken, diğer sanıklar da Nevzat Bahtiyar’ın suçlu olduğunu belirtmişlerdir" denildi.

"SONUÇLAR HUKUKA AYKIRI"

Enes Güran'ın tutuklanma gerekçelerinden jandarma tutanaklarının, tutanağı imzalayan jandarma personelinin tutanak içeriğine şahit olmadan imzaladığı ifade edilen dilekçede, "Hem ilk derece mahkemesi hem İstinaf Özel Ceza Dairesi kararında sübut delil olarak değerlendirildiği anlaşılan ve aynı jandarma personeli tarafından tutulduğu tartışmasız bulunan 'kadınlar kavgası' ve 'Enes'e nasıl yardımcı olabilirim?' isimleri ile bilinen tutanakların zabıt mümzi ısrarlı taleplerimize karşın huzura getirtilmemiştir. Nitekim Diyarbakır 17'nci Asliye Ceza Mahkemesinin 2025/112 Esas sayılı ve iş bu yargılama ile bağlantılı olduğu halde tefrik neticesinde ayrı görülen 'Suçluyu kayırma' suçuna dayalı yargılama esnasında huzurda dinlenen zabıt mümzilerinin beyanlarından açıkça anlaşıldığı üzere H. Astsubay isimli bu jandarma personeli dışında mezkur iki tutanağın başkaca kolluk mensubu tanığı bulunmadığı gibi tutanağı imzalayan kolluk mensupları personel arkadaşlarına güvendikleri için şahit olmamalarına rağmen tutanağı mümzi gibi imzaladıklarını ikrar etmiş bulunmaktadırlar. CMK madde 210 düzenlemesine aykırı bir biçimde, tanık açıklamalardan ibaret tutanakların duruşmada okunması dahi yasak belgelerden olduğu gerçeği karşısında, asıllarıyla irat edilmeyen mezkur tutanağa dayanılarak varılan sonuçlar hukuka aykırıdır" ifadelerine yer verildi.

"CEZA, NARİN'İN HATIRASINA DA ZARAR VERMEKTE"

Enes Güran'ın tutuklanmasına; daraltılmış baz çalışması raporu, Nevzat Bahtiyar'ın huzur beyanı ve anne Yüksel ile ilgili tutulmuş 02 Eylül 2024 tarihli tutanağın gerekçe gösterildiği belirtilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Enes Güran'ın suça iştirakini kanıtlar eylemlerinin kararda ve istinaf ilamında tarif edilmemesi, alıntıladığımız ceza genel kurulu kararı bu başlığımızı özetler mahiyettedir. Zira hukuka uygun yöntemlerle elde edilmiş, akla, bilime ve mantığa uygun, inandırıcı nitelikteki delillerle hüküm kurulması yerine, sanık tarafından bile ileri sürülmeyen varsayımlara dayanılarak sonuca ulaşılması ceza muhakemesinin amacına aykırıdır. Yerel mahkeme gerekçesinde Enes ile ilgili öznel değerlendirmesinde, merkeze üç delil yerleştirilmiştir. Bunlar sırası ile daraltılmış baz, Nevzat Bahtiyar'ın huzur beyanı ve anne Yüksel ile ilgili tutulmuş 02 Eylül 2024 tarihli tutanaktan ibaret bulunmaktadır. Öte yandan müvekkilin sıklıkla çok sevdiğini beyan ettiği ve köy yerinde kayıp olduğunu bildiği kız kardeşini arayışının birden çok tanık ve kesin niteliği sabit kamera kayıtlarıyla ortaya konulduğu, müvekkilin kız kardeşini öldürmek veya öldürüşüne seyirci kalmak için hiçbir motivasyon, sebep ve gerekçesinin bulunmadığı, muhalefet şerhinde atfı yapılan bizce zorlama olan feodal aile vurgusunda dahi özellikle amcasının kendisi bu denli koruma ve muhafazasının bölge gerçekleriyle de bağdaşmadığı, imaj kayıtlarından görüleceği üzere günlük rutin yaşamına devam ettiği, beyanlarının yan delillerle uyumlu olduğu gerçeği karşısında bizce yerel mahkemenin mahkumiyet hükmüne vardıracak bir eylemi bulunmamakta, maruz kaldığı muamele ve mahkum edildiği ceza, Narin'in aziz hatırasına da zarar vermekten başka bir sonuç doğurmamaktadır." (DHA)

 
Şam'daki kilise saldırısında ölü sayısı 20'yi aştı!
 
Plaj voleybolunun kalbi İzmir’de attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tütünde 7 yıl sonra bir ilk!
Türkiye'nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara çıktı.
2 aydır haber yok: Güzel İzmir'in sinyali Gazze'de kesildi!
İzmir'de yaralı halde bulunup tedavi sonrası denize bırakılan Güzel İzmir ...
İzmir’de su krizi: Barajlar kurudu!
İzmir’in ciddi bir su krizi ile karşı karşıya olduğu gündemi kamuoyunda ...
 
Murat Çalık için hastaneye yatış kararı verildi
Buca Cezaevi'nde tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat ...
Erdoğan'dan kilise saldırısına ilişkin kınama mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan ...
Tutuklanan Fatih Altaylı'nın ekibinden dayanışma yayını!
Gazeteci Fatih Altaylı’nın tutuklanmasının ardından, YouTube kanalındaki ...
 
Dolandırıcılara baskın: İzmir'den de tutuklamalar var!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir dahil 47 ilde dolandırıcılara yönelik ...
İzmir'de yangın: 7 saatlik mücadele!
İzmir'in Menemen ilçesinde çıkan otluk yangını, ekiplerin yoğun müdahalesiyle ...
İzmir’e aşırı sıcaklar geliyor: 43 dereceye ulaşacak!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İzmir’de yeni haftada ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri