POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
CHP Lideri, 16 genel başkanla bayramlaştı
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Erdoğan’dan Bahçeli’ye bayram tebriği
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
Sokağa atanın cezası 10 kat artacak
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
2 Ekim 2018 Salı - 08:14

O ilçede 'pist' tartışması! CHP'den AK Parti'ye jet yanıt: Başvuru yok, sorun yer seçimi!

Güzelbahçe'de yapımı krize neden olan go-kart pisti bu kez CHP ile AK Parti arasında tartışmaya neden oldu. AK Parti İlçe Başkanı Dereci'nin "Belediye Başkanına soruyorum 18 aydır neredeymiş?" çıkışına CHP'den jet yanıt geldi. CHP İlçe Başkanı Çam, pistle ilgili şimdiye kadar hiç bir başvuru yapılmadığını ifade ederek projeye değil yer seçimine karşı olduklarını da söyledi.

O ilçede  pist  tartışması! CHP den AK Parti ye jet yanıt: Başvuru yok, sorun yer seçimi!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İzmir'in Güzelbahçe ilçesinin Yelki Mahallesi'ne yapılmak istenen go-kart pisti üzerine tartışmalar sürüyor. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayıyla başlanan projeye CHP'li Belediye Başkanı Mustafa İnce ve ilçe halkı karşı çıkarken, alanda yapılan eylemler ve çevreye etki panelleriyle projenin durdurulması için harekete geçilmişti. Pist krizi son olarak belediyenin alanı imar kanunun ilgili maddesine dayanarak tarım alanında izinsiz inşaat işlemleri yapılması nedeniyle mühürlemesiyle gündeme gelmişti.

'Go-kart pisti'nde bu kez CHP ile AK Parti karşı karşıya geldi. AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Burcu Dereci, Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce’nin tavrını eleştirerek, “Belediye Başkanına soruyorum 18 aydır neredeymiş? Bu projenin başvurusu 18 ay önce yapılmış, izinleri verilmiş” açıklamasını yapmıştı.

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam’dan Dereci’nin açıklamasına yanıt gecikmedi.

AK Parti’li Dereci,  söz konusu projeye karşı yapılan eylemde çocukların pankart taşımasını eleştirerek, projeyle ilgili toplantıya davet edilmediğini, proje için 18 ay önce belediyeye başvuruda bulunulduğu ve izin verildiğini belirtmişti.

BELEDİYEYE BAŞVURU YAPILMADI!
Yelki bölgesindeki Yarış Pisti Projesi ile ilgili şimdiye kadar belediyeye hiçbir başvuru bulunmadığını vurgulayan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “Çocuklar, hepimizin çocukları… Çocukların eline pankartı parti vermedi, orada oturan site sakinlerinin çocukları onlar. Biz bu işe siyaset de karıştırmadık.  Bu projeyle ilgili belediyeye herhangi bir başvuru yok. Çevre İl Müdürlüğü’nden bir yazı almış, Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bir yazı almış vatandaş ama bunlar bir izin yazısı değil. İmar için herhangi bir başvuru yok şuana kadar da imar için bir başvuru yok. Yani, konuşunca belgeyle konuşmak gerekir. Ben bunu AKP ilçe başkanının acemiliğine veriyorum. Bir belge olmadan, bilgi net olmadan bir açıklama yapılmaz. Orada sivil toplum örgütleri toplantı yapıyorlar, odalar bu pistin yararlı olup olmadığı açıklaması yaptığında benim bildiğim kadarıyla tüm partilerin ilçe başkanlıkları davet edildi. GÜL-DER başkanı takip ediyor, GÜL-DER Başkanı bilhassa “tüm partileri davet ediyorum” dedi. Davet edilmiş bir yere katılsaydı orada doğru bilgileri alırdı’”diye konuştu.


PROJEYE KARŞI DEĞİLİZ AMA…
Pist projesine karşı olmadıklarını ancak yer seçimi konusunda hatalı davranıldığının altını çizen Çam, ‘Mustafa Başkan, halkının istemediği bir şeye “evet” demez. Halkımız bir şeyi istemediği zaman halkımızın yanında olmak zorundayız. Pist yerinin seçimi önemli, orası tarım arazisin içinde… Biz buna karşı değiliz “yapılmasın” demiyoruz ama yer seçimi yanlış! Böyle bir tesis yapıldığında sonuçta belediye buraya hizmet verecek, insanlar gelecek, oranın kanalizasyon sistemi yok, imara açılmış bir bölge değil. O zaman her aklına gelen bir yerlerden belge alsın, belediyeye müracaat etmeden, imara müracaat etmeden tesis yapsın. Biz tesislere, yatırımlara karşı değiliz. Belediye başkanımız her zaman yatırımcılığın önünü açmıştır. Güzelbahçe’ye gelecek bu tür tesislere biz “hayır” demeyiz. Önemli olan çevreye ve doğaya zarar vermeden bir tesis yapılması… Halkımız, çocuklarımız bizim için çok değerlidir. Ama bu çocuklar aileleriyle afaki gelişen bir toplantıda bir araya gelmiştir, kimse o çocukları oraya götürmedi’’dedi.

BELGELERLE KONUŞMAYA DAVET EDİYORUM!
Dereci’yi belgelerle konuşmaya davet eden Çam, ‘’Bir şeyler açıklanırken bilerek, belgeyle açıklanması gerekiyor. Biz, halkımızın hassasiyetine duyarlıyız. Sivil toplum örgütlerimi kimsenin toplaması ile bir araya gelmez, sivil toplum örgütlerimizin yanındayız. 18 ay önce başvuru yapılmış! Nereye yapılmış? Belediyeye yapılan herhangi bir başvuru yok. Biz de vatandaşların ayaklanması gittik yeri gördük. Şuanda da belediyemiz orayı mühürledi. Kim müracaat edecekse gelip imarına müracaat eder ondan sonra süreç devam eder. Yine söylüyoruz ; biz böyle bir tesisin yapılmasına karşı değiliz ama yer seçimi yanlış. Çeşme otobanında, Güzelbahçe’de bir benzinliğin yanında böyle bir pist var. Orası kimindir, gidip görüşülebilir, o pist genişletilebilir, daha iyi şartlara getirilebilir.  Ama Yelki de tarım alanı olan bir yere böyle bir pistin yapılması, çevreye vereceği zarar; egzoz gazları, gürültü… İsteyen de istemeyen de vatandaşımız olabilir ama biz çoğunluğun sesine kulak veriyoruz, ona göre hareket ediyoruz. Belediye başkanımız da çevre konusunda çok duyarlı biri. Örgütte belediye başkanımızla aynı düşüncede kol kola yürümeye devam edecektir’’ifadelerini kullandı.

CHP’NİN PROPAGANDAYA İHTİYACI YOK
CHP ilçe örgütü olarak Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin yanında oldukları mesajını veren Çam, ‘’Yerel önemli bir seçim. Güzelbahçe vatandaşı belediye başkanını çok seviyor, belediye başkanımız sürekli vatandaşın içinde, başkanımız vatandaşımıza karşı duyarlı ve sorumlu davranıyor, çevreye değer veriyor. Belediye başkanımızın çevreye verdiği değer, tarım arazileriyle köylünün nasıl yanında olduğu, köylünün bir karış toprağını satmamasıyla görülüyor. Güzelbahçe, belediye başkanını seviyor, örgüt belediye başkanının yanında… Cumhuriyet Halk Partisi’nin Güzelbahçe’de herhangi bir propagandaya, ayak oyunlarına ihtiyacı yok. Güzelbahçe, CHP ilçe örgütünü de, belediye başkanını da biliyor. Biz vatandaşımızla her gün el ele, kolkolayız”dedi.

2019’DA KUŞKUMUZ YOK
2019 yerel seçimlerinde CHP’nin iktidarının devam edeceğinde kuşkuları olmadığını belirten Çam, ‘GÜL-DER’in çevre ve proje hakkındaki toplantısına da katılım sağladık ve nerede yapılabilir, nerede yapılamaz, vereceği zararlar nelerdir, bunları dinledik ve bilgilendik.  Demek istediğim konuşurken belgelerle konuşalım, bilerek konuşalım. Vatandaşa yanlış bilgi vermeyelim. 2014 seçimleri öncesi Büyükşehir Belediyemiz mezbaha yapılacaktı, o da Yelki de yapılacaktı. Halkımız istemediği için biz ona da karşı geldik ve yaptırmadık.  2019 da bizim hiçbir kaygımız, kuşkumuz yok, 2019 seçimlerinde sandıkta vatandaş bunun cevabını verecek’’şeklinde konuştu.

 
İzmir'de yargılanan Gülen'in kardeşine mahkeme ne ceza verdi?
 
CHP Urla Aday Adayı Gül: Bir numaralı hedefimiz…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş ‘adaylık’ açıklaması: Çiğli’de eski başkan koltuğa yeniden talip!
Çiğli Belediye Eski Başkanı Metin Solak sosyal medya hesabından yaptığı ...
Berberoğlu yemin etti, Baykal'a izin çıkmadı!
Bir süre önce tahliye olan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, TBMM Genel ...
İlber Ortaylı'dan Beştepe'de büyük jest!
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Prof. Dr. Ortaylı, ...
 
İYİ Partili Çıray’dan 'Kocaoğlu' mesajı: Devam kararı alsaydı seçilirdi!
Kocaoğlu’nun kararı kent ve ülke kamuoyunda ses getirirken, İYİ Parti ...
Erdoğan'dan MHP ile ittifak açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Meclis'te görüştü.
Soyer'den adaylık sorusuna yanıt: 2014'de demiştim...
Kocaoğlu'nun aday olmama kararı sonrası CHP kulislerinde ismi adaylık ...
 
AK Parti'den ilk 'Kocaoğlu' yorumu: Şengül ne mesaj verdi?
AK Parti İl Başkanı Şengül, “Sayın Aziz Kocaoğlu’nun aldığı kararın kendisi ...
Erdoğan'dan ekonomi mesajı: En zoru geride kaldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin açılışında konuştu. Ağırlıklı olarak ekonomik ...
CHP'li Serter: İktidar yerel seçimden geçiyor
Serter, “Genel Başkanımız başta olmak üzere parti yönetimi ve grup olarak ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri