POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Ekonomide 3 yıllık yol haritası açıklandı
Ekonomide 3 yıllık yol haritası açıklandı
Video oyun salonuna silahlı saldırı
Video oyun salonuna silahlı saldırı
Restoranda silahlı çatışma. 2 ölü, 4 yaralı
Restoranda silahlı çatışma. 2 ölü, 4 yaralı
Ekonominin üç yıllık rotası bugün açıklanıyor
Ekonominin üç yıllık rotası bugün açıklanıyor
6 Eylül 2026 Pazar - 13:40

Okullarda uyum haftası yarın başlıyor

Okul öncesi, ilkokul 1'inci sınıf ve ortaokul 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik "Okula Uyum Haftası" yarın başlıyor.

Okullarda uyum haftası yarın başlıyor

Okul öncesi, ilkokul 1'inci sınıf ve ortaokul 5'inci sınıf öğrencilerine yönelik "Okula Uyum Haftası" yarın başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2026-2027 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokula ve ortaokul 5'inci sınıfa başlayan öğrencilere yönelik Uyum Haftası, yarından itibaren 11 Eylül'e kadar sürecek.

Uyum Haftası, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri için 5, ortaokul 5'inci sınıf öğrencileri içinse 3 gün olarak uygulanacak. Bu kapsamda hazırlanan "Okul Öncesi Eğitim Okula Uyum Rehberi"nde 5 günlük uygulama çizelgesinin yanı sıra paydaşların sorumluluklarına, dikkat edilmesi gereken hususlara, oyun ve etkinlik örneklerine yer verildi.

Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1'inci ve ortaokul 5'inci sınıf öğrencilerini kapsayan programlar, eğitim öğretim yılı boyunca her ay uygulanacak şekilde planlandı.

Oyun temelli ve yaşantıya dayalı olarak tasarlanan modüller, okul-aile işbirliği çerçevesinde okul dışı öğrenme ortamlarını da kapsayacak şekilde eğitim öğretim yılı boyunca sürdürülecek.

HER KADEME İÇİN AYRI HEDEFLER BELİRLENDİ

Okul öncesi eğitim programında ailelerin eğitim sürecine etkin katılımının sağlanması ve çocukların okulda edindikleri bilgi, beceri ile değerleri aile ve günlük yaşam deneyimleriyle ilişkilendirmelerine katkı sunulması amaçlanıyor.

İlkokul 1'inci sınıf programında öğrencilerin okul müdürünü, öğretmenlerini, okul personelini, okul ortamlarını ve rutinlerini tanımaları, aidiyet geliştirmeleri, gereksinimlerini ifade etmeleri ve yaşlarına uygun sorumluluklar üstlenmeleri hedefleniyor.

Ortaokul 5'inci sınıf programında da öğrencilerin ortaokulun yeni düzenini, branş öğretmenlerini, öğrenme ortamlarını ve yardım yollarını tanımaları, öğretmenleri ve akranlarıyla sağlıklı iletişim kurmaları, aidiyet geliştirmeleri ve ders ile sorumluluklarını giderek daha düzenli biçimde yönetmeleri öngörülüyor.

KAMU PERSONELİNE 3 SAAT UYUM HAFTASI İZNİ

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinden kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazı doğrultusunda, kamuda çalışan velilerden biri, talep edilmesi halinde uyum haftası eğitimlerinde öğrencinin kayıtlı olduğu eğitim kurumunun ders saatlerine uygun olarak 3 saati aşmayacak şekilde idari izinli sayılacak.

MEB'in 2026-2027 eğitim öğretim yılı takvimine göre, okullarda birinci dönem 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

UYUM HAFTASINA VELİLER DE DAHİL EDİLECEK
Milli Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul yönetmeliğinde kapsamlı değişikliklere gitmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme çanta aramasından, devamsızlık şartına; disiplin ve kayıt kurallarından, velilerle yapılacak görüşmelere kadar birçok yenilik içeriyordu.  O düzenlemelerden biri okul öncesi ve birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için yapılan uyum haftalarıyla ilgili. Okul-aile işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla okul öncesi ve birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için eğitim öğretim yılı başlamadan önce düzenlenen uyum haftasında veliler de sürece aktif olarak dahil edilecek.

Bu kapsamda ebeveynlere yönelik özel programlar hazırlanacak. Programlarla ailelerin çocukların okula uyum sürecine daha bilinçli katkı sağlaması ve okul ile aile arasındaki iletişimin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Böylece öğrencilerin yeni eğitim ortamına daha kolay uyum sağlamaları amaçlanıyor.

 
Ekonomide 3 yıllık yol haritası açıklandı
 
YENİ Parti Kadın Meclisi'nde 5 İzmirli!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobilinde ölü bulunmuştu: Amcaoğlu tutuklandı
İzmir'in Beydağ ilçesinde bir kişinin ölü bulunmasına ilişkin yakalanan şüpheli tutuklandı.
İzmir'de bir araç dolusu makaron ele geçirildi!
İzmir'in Bornova ilçesinde durdurulan bir minibüste 2 milyon 600 bin boş makaron ele geçirildi.
İzmir'de KPSS heyecanı!
- İzmir'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu ...
 
Video oyun salonuna silahlı saldırı
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde otomobille gelen 2 kişinin video oyun ...
Restoranda silahlı çatışma. 2 ölü, 4 yaralı
Denizli'de iki grup arasında çıkan silahlı çatışma çıktı. 2 kişi hayatını kaybetti.
DEM Partili belediye başkanı hayatını kaybetti
Bir süredir kanser tedavisi gören DEM Parti Ağrı Belediye Eş Başkanı Mehmet ...
 
Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç evinde ölü bulundu
Oyuncu Serhat Mustafa Kılıç, evinde ölü bulundu. 51 yaşındaki oyuncunun ...
Tahliye kararı verilen anne hakkında yakalama kararı
Kahramanmaraş'da 10 kişinin yaşamını yitirdiği okul saldırısını gerçekleştiren ...
Tuğberk İmamoğlu'nun enkazına ulaştılar
Marmara Denizi'nde meydana gelen kazada batan Tuğberk İmamoğlu isimli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir istifanın anlattığı ve Büyükşehir Adaylığı adımı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri