POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına tepki
Deniz Göktaş'ın tutuklanmasına tepki
Ezhel’den, Deniz Göktaş için Berlin'de protesto çağrısı
Ezhel’den, Deniz Göktaş için Berlin'de protesto çağrısı
Özgür Özel: Bir dönüm noktasındayız!
Özgür Özel: Bir dönüm noktasındayız!
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı
Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı
23 Haziran 2026 Salı - 16:00

Onur Emrah Yıldız sessizliğini bozdu: ‘Sokağın sesini dinliyorum’ dedi… ‘Gümrükçü’ iddialarına yanıt verdi!

CHP’de mutlak butlan kararı sonrası yaşanan kriz sürerken İzmir’de görevden alınan Güç’e destek vermek için yapılan açıklamaya katılmayan, süreçte mutlak butlan yönetimine destek verdiği iddia edilen Çiğli Belediye Başkanı Yıldız sessizliğini bozdu. Yıldız, “Sokağın sesini dinliyorum. Acilen tek çatı altında kalmak şartıyla kurultay olması yönünde beklenti var” dedi. Yıldız ‘Gümrükçü atamasına engel olmaya çalıştı’ iddialarını da yanıtladı.

Onur Emrah Yıldız sessizliğini bozdu: ‘Sokağın sesini dinliyorum’ dedi… ‘Gümrükçü’ iddialarına yanıt verdi!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hakkında verilen mutlak butlan kararı ve Kemal Kılıçdaroğlu ile yönetiminin göreve iade edilmesinin yankıları sürüyor.

İzmir’de de mutlak butlan yönetiminin göreve gelmesinin ardından sıcak gelişmeler yaşanıyor.

İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün görevden alınmasının ardından göreve atanan Utku Gümrükçü ve ekibi 21 Haziran Pazar gece saatlerinde il binasına geldi. Binada Güç destekçileri ve Gümrükçü destekçileri arasında arbede yaşanırken Gümrükçü pazartesi günü itibariyle görevine başladı.

Dün CHP’li belediye başkanları ve ilçe başkanları görevden alınan Güç ile bir araya geldi.

Güç’e destek açıklamasına katılmayan belediye başkanlarından biri ise Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız oldu.

RAHATSIZLIĞI NEDENİYLE KATILMADIĞINI AÇIKLADI

Yıldız’ın Güç’e destek açıklamasına katılmaması ‘Kılıçdaroğlu’nun yanında mı konumlandı?’ sorusunu akıllara getirirken Başkan Yıldız konuya açıklık getirerek birkaç gündür rahatsızlık yaşadığını söyledi, aldığı ilaçlar nedeniyle istirahat etmesi dolayısıyla açıklamaya katılamadığını ifade etti.

Yıldız, Gerçekİzmir’e yaptığı açıklamada partinin bölünmemesi gerektiğinin altını çizdi ve mevcut parti yönetiminin acilen kurultaya gitmesi gerektiğini belirtti.  

“PARTİ BÖLÜNMEDEN, ACİLEN KURULTAY!”

Yıldız, kurultay tartışmaları hakkında şunları kaydetti:

“Siyasetçiler gençlik kollarından geldiğini söyler. Ben çocuk kollarından gelmeyim. CHP’liyim. Partililiğimi göstermek gibi bir çabam olmadı. Ailemin Çiğli’ye Çiğli’nin her mahallesine dokunmuşluğu vardır. Sokağın sesi çok yüksek ve ben bu sesi duyabiliyorum. Sokak mevcut tabloya tepkili ve acil kurultay diyor. Benim de düşüncem bir an önce kurultay olması. Partinin bölünmemesi CHP’nin daha güçlü şekilde ayağa kalkarak iktidara yürümesi için kurultayın yapılması lazım. İyi bir siyasetçi sokağa bakar, sokağı dinler. Sokakta isyan var, tepki var. Sokağın sesini dinliyorum. Acilen tek çatı altında kalmak şartıyla kurultay olması yönünde beklenti var. Kurultay yapılmalı ve delege tercihini ortaya koymalı.”

“SANDIK KONULDUĞUNDA SEÇMEN TEPKİ GÖSTERECEK!”

Yıldız açıklamasının devamında, “Bir aydır CHP konuşuluyor. Öğretmenler ve maden işçileri eylemde bunu konuşmuyoruz. Şu an yönetimde olanların bunu göz önünde bulundurması ve hızlı şekilde kurultay yapması gerek. Yoksa sandık konulduğunda seçmen tepki gösterecek. Parti ayrışmadan acil kurultay yapılması gerek” sözlerini kullandı.

“GÜNÜBİRLİK SİYASET YAPMIYORUM”

Yıldız açıklamasında Çiğli ilçesinde Kemal Kılıçdaroğlu hassasiyetinin daha yüksek olduğunu belirtti. Yıldız sözlerinin devamında partiden ayrılmayacağının sinyalini verdi.

Yıldız, “Çiğli’de Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) hassasiyeti fazla. Ben bu hassasiyeti dikkate alarak açıklamalarımı yapmaya çalışıyorum. Kimseyi kırmamak üzmemek adına dikkatli yol almaya çalışıyorum. Kemal Bey de en kısa sürede kurultay yapacağını söyledi zaten. Genel Başkan Özgür Özel ‘belediye başkanları partide kalsın’ diyor. Hukuki yollar zorlanıyor. Günü birlik siyaset yapmıyorum uzun soluklu siyaset yapıyorum. İzmir’i ve Çiğli’yi kaybetmemek adına sokağın yanındayım” diye konuştu.

HALEF SELEFİ GENEL MERKEZE ŞİKAYET ETTİ Mİ?

İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün görevden alınmasının ardından Gümrükçü’nün il başkanı olarak isminin geçtiği süreçte Yıldız’ın parti genel merkezinde Gümrükçü’nün olmaması adına olumsuz çalışma yaptığı iddiaları için  ise Yıldız, “Hiçbir partili arkadaşımın dosyası var diye bir çalışmam olamaz. Böyle bir mesaiye girmem söz konusu olamaz. Benim kimseyle husumetim yok. Benim şu olsun bu olsun diye bir çabam olmadı. CHP benden, kişilerden büyüktür” açıklamasını yaptı.

“MURAT AYDIN’A YAPILANLARI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Gümrükçü ve destekçilerinin il binasına gelmesi ile yaşanan arbede ve görevden alınan yönetimin İl Başkan Vekili Murat Aydın’ın olaylar sırasında fiziki müdahaleye maruz kalması hakkında konuşan Yıldız, “İl binasında yaşananlar doğru değil, kötü görüntüler üzdü, kırdı ve kızgınım. Özellikle Murat Aydın’a yapılanları kabul etmek mümkün değil. Hukuk camiasında çok saygın ve sevilen bir isim. Partimize de büyük emeği var” ifadelerini kullandı.

 

 
YÖK resmen duyurdu: Üniversitelerde yeni dönem
 
ADD'den Gümrükçü'ye tepki ve ihraç adımı: Kan da mı dökecektiniz?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na ret!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun "dokunulmazlık" açıklamalarının ardından Edirne ...
Mansur Yavaş posteri tartışması: İddialara yanıt!
Anadolu Birliği Partisi genel merkezindeki Mansur Yavaş posteri paylaşımına, ...
Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'tarihi' çağrı!
CHP Grup Başkanı Özgür Özel, dün yapılan açıklamanın ardından partisinin ...
 
Ekrem İmamoğlu'ndan 23 Haziran mesajı
CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ...
Keçiören Belediye Başkanı AK Parti'ye katılacak
CHP'nin yerel seçimlerde kazandığı Haymana Belediyesi'nin ardından Keçiören ...
Kılıçdaroğlu'nun Özel'e 'aday yapma' dediği 4 isim!
Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Özel’i adaylık sürecinde bazı isimler konusunda ...
 
Özgür Özel’in İzmir’e geliş tarihi ve programı belli oldu!
Özgür Özel 29 Haziran Pazartesi günü İzmir’e gelecek. Özel önce Küçük ...
CHP'de Kılıçdaroğlu yönetiminden yeni ihraçlar!
CHP'de Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı ihraç talebiyle disipline ...
Özel’in rotası saha: Binaya ihtiyacımız yok!
A Takımı ile bir araya gelen CHP Lideri Özel, “Atanmışların görevlerinden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kılıçdaroğlu için ‘doğru’, Gümrükçü için ‘yanlış’, Güç için ‘Özel’ tablo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri