POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP lideri Özgür Özel'e bir soruşturma daha!
CHP lideri Özgür Özel'e bir soruşturma daha!
Uraz Kaygılaroğlu, Devlet Bahçeli ile görüşmesini anlattı
Uraz Kaygılaroğlu, Devlet Bahçeli ile görüşmesini anlattı
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a saldırı girişimi
Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a saldırı girişimi
Çerçioğlu'ndan Özel'e yanıt: Yargı önünde hesap verecek
Çerçioğlu'ndan Özel'e yanıt: Yargı önünde hesap verecek
29 Mart 2026 Pazar - 14:52

Özel'den Erdoğan'a: Adayın Özlem'i karşımıza çıkar

CHP'nin Kuşadası mitingine yağışa rağmen yoğun katılım gerçekleşti. Mitingde mektubu okunan CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, "Türkiye, acil ve büyük sorunlarını ancak özgür ve adil bir seçimle çözebilir. O sandık gelecek; adaletiyle, bereketiyle gelecek" dedi. CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Aydın'da CHP ve AK Parti isterse seçimleri yenileyebiliyoruz. Adayın Özlem'i çıkar karşımıza, koyalım sandığı ortaya, kararı Aydın versin" ifadelerini kullandı.

Özel den Erdoğan a: Adayın Özlem i karşımıza çıkar

CHP'nin, "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginleri Kuşadası'nda devam etti.

Mitinge CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Yağışa rağmen mitinge yoğun katılım gerçekleşti. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in yolladığı mesajı eşi Duygu Günel okudu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingde açıklamalarda bulundu.

Özel, açıklamasında, "Ömer Günel'e yöneltilen iftiralar ortada. Bunları alıp da Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı'na götürsen dönüp bakmaz. Niye, Daha önce 5 kere müfettişlerin geldiği, didik didik inceledikleri, dikilen bitkilerin, çiçeklerin tek tek sayıldığı, hata arandığı, kusur bulunamadığı bir dosya ortadadır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A AYDIN ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Özel, şunları söyledi: "Ey Erdoğan! Ben Aydın'da yaptığımız o muhteşem mitingde sana bir çağrıda bulunmuştum. Şimdi o günden bugüne sustun. Şimdi bir kez daha tekrar ediyorum; Özlem Çerçioğlu bu partinin, bu şehrin AK Parti'ye verilmeyen, CHP'ye ve demokratların ittifakına verilen oyla alındı ve senin partine katıldı. Aydın'ı Aydınlılar 'CHP yönetsin' dedi, sen almadığın bir seçimi siyasi bir kapkaç ile cebine koymaya kalktın. Çok mu güveniyorsun Özlem'e? AK Parti elinde, iktidar elinde, Özlem elinde, teklif burada; Aydın'da CHP ve AK Parti isterse seçimleri yenileyebiliyoruz. Adayın Özlem'i çıkar karşımıza, koyalım sandığı ortaya, kararı Aydın versin."

Özel, şöyle devam etti: "Kuşadası'ndayım, Aydın'dayım. CHP Genel Başkanı olarak sana meydan okuyorum, milli irade hırsızlığına meydan okuyorum. Aydın'daki onbinlerin, yüzbinlerin beklentisini söylüyorum. Patron millettir, sandığı milletin önüne getir, kararı millet versin."

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI İDDİASI

CHP'den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile ilgili iddiayı gündeme getiren Özel, "Erdoğan, Keçiören Belediye Başkanı'nı partine getirmenin, onu partiye katmanın peşindesin. Ve şunu söylüyorlar; 'Bu hafta ortalık karışık, bu gürültü içinde alalım, katalım, geçelim' diyorlar. Milletimize soruyorum, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu yaptıklarına, Keçiören'de dosya göstermelerine, dosyasını İstanbul'a istemelerine, kendileri yolsuzluktan kurtulmak için kapımızda' demelerine rağmen AK Parti'nin, onu transfer çabalarına sessiz kalacak mısınız?" diye konuştu.

"CHP ANKETLERDE ÖNDE"

"Anketlerde Türkiye'nin kurucu partisi, şu anda Türkiye'nin birinci partisidir" diyen Özel, "Bütün süreçler, yaşanan her şey, zulmün artışı, iktidarın gidiş paniğinden kaynaklanmaktadır. Bütün göstergeler, meydanlar, rakamlar, sesler, anketler... Bir devrin kapandığını, bir devrin açıldığını göstermektedir. Cumhuriyet, kurulduğu günden beri önemli kırılma noktalarından birindedir" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NUN MEKTUBU OKUNDU

Mitingde CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolladığı mektubu CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı kamuoyu ile paylaştı.

İmamoğlu, mektubunda şunları söyledi:

"Kuşadası’nın yiğit ve onurlu insanları, benim canım vatandaşlarım; kıymetli hanımefendiler, değerli beyefendiler, güzel yüzlü çocuklar ve geleceğimizin teminatı gençler... Her birinize tek tek sarılıyorum, sizleri özlem ve hasretle selamlıyorum. Silivri Zindanı’ndan Kuşadası’na koca bir selam olsun. Aydın’da ve Kuşadası’nda, örgütümüzün mücadeleci ruhunu temsil eden kıymetli il başkanım Hikmet Saatçı'ya ve onun nezdinde tüm örgütümüze şükranlarımı sunuyorum. Mücadelemiz bitmeyecek, güçlenerek devam edecek. Çırpındıkça batan, kendi kumpaslarında boğulma sürecine girmiş bir iktidar var karşımızda. Koltuklarını koruyabilmek için ellerinde hiçbir güç, hiçbir imkân kalmadı. Bu millete öyle büyük haksızlıklar, adaletsizlikler yaşattılar ki bir daha asla seçim kazanamayacaklar. Vatandaşın verdiği bütün krediyi tükettiler; milletin desteğini ve güvenini yiyip bitirdiler. Kendi menfaatlerine o kadar odaklandılar ki, ülkenin sorunlarını çözmeye hevesleri, enerjileri ve kadroları kalmadı.

Çöküş dönemindeler ve saltanatlarını sürdürebilmek için sadece iki şeye güveniyorlar: Birincisi, ülkemizin zenginliklerini ve milletimizin kaynaklarını peşkeş çekme karşılığında Trump’tan aldıkları desteğe; ikincisi ise yargıda kurdukları kirli düzen sayesinde kontrol altında tuttukları yargı mensuplarına. Başka hiçbir dayanakları kalmadı ama bunlar da onları kurtaramayacak. Sandık gelecek, milletin karşısına çıkacaklar ve hesap verecekler. İşçiye, çiftçiye, emekliye, esnafa yaşattıkları yoksulluğun hesabını da milletin özgür iradesiyle seçtiği belediye başkanlarına yaptıkları haksızlık ve zorbalıkların hesabını da verecekler. Çocukların, gençlerin, kadınların hayatlarını kararttıkları, gelecek umutlarını kırdıkları ve yargı bağımsızlığını yok ettikleri için de hesap verecekler. Kuşadası Belediye Başkanımız, değerli yol arkadaşım Ömer Günel’e yaptıkları haksızlığın, zorbalığın da hesabını verecekler elbette. Kuşadası’nın ve Aydın’ın iradesini güdümlü yargı operasyonlarıyla, mafyatik yöntemlerle hiçe sayanları, yerel siyaseti kendi kirli menfaat ilişkilerine göre dizayn etmeye kalkışanları Aydınlılar asla unutmayacak.

Hiçbir delil ve hukuki sebep olmadan, bir sözde ihbar mektubunu bahane ederek Ömer Günel Başkanımızı tutuklayanlar; bir yıl önce bizleri suçlu ilan edip hapse atarken ne kadar rahat ve kibirliydiler. Bir yıl boyunca yalanlarla, iftiralarla, algı operasyonlarıyla bizi yargısız infaz edip durdular ama kimseyi inandıramadılar. Dava başlayınca, organize ettikleri kumpası milletimiz daha da net görmeye başladı. Biz bir yıldır, ‘Yargılama milletin gözü önünde yapılsın, duruşmalar canlı yayınlansın’ dedikçe neden duymazdan geldikleri, neden korkup çekindikleri apaçık ortaya çıktı. Silivri Mahkemesi’nde yargılananlar bizler değiliz, onlar. Siyasi rakibini saf dışı etmek için bu kadar kumpasa, bu kadar organize işe kalkışanları; üç beş güdümlü yargı mensubuyla milletin iradesine darbe yapmaya kalkanları yargılıyoruz biz. Tapularının hesabını veremeyenleri ve onları bir aparat olarak kullanarak ülkenin tapusunu kendi üstüne yapmaya çalışan o kötü aklı yargılıyoruz. Biz, zindandayız ama başımız dik, alnımız açık.

Üzerlerine adaletsizliğin, zorbalığın lekesi bulaşmış olanlar aklanmak istiyorlarsa, sandığı milletin önüne koyacaklar. Ya bütün bu yaptıklarına milletten onay alacaklar ya da millet kime verirse yetkiyi ona devredecekler. Bunun arası, ortası yoktur; bunun gecikmeye tahammülü yoktur. Türkiye, acil ve büyük sorunlarını ancak özgür ve adil bir seçimle çözebilir. O sandık gelecek; adaletiyle, bereketiyle gelecek. Bu cennet vatanda 86 milyon insan; geçim derdi çekmeden, gelecekten endişe etmeden, hep birlikte ve kardeşçe yaşayacak. Herkes için her yerde adalet ve hürriyet hâkim olacak. Kimse eşitsizliğe, ayrımcılığa, haksızlığa uğramayacak. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi hedef alan o büyük zulüm ve istibdat son bulacak. Her şey çok güzel olacak."

 
Petkimspor deplasmanda takıldı
 
Gazetecilerden barikatlar arasında basın açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Özkan Yalım' iddiası: Ya istifa ya ihraç!
Gözaltına alınan CHP’li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın kendisi istifa ...
AK Partili Kaya'dan 'fırtına duvarı' çıkışı: Distopyanın kralı İzmir'de yaşanıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Kordon’daki fırtına duvarı ...
AK Partili belediye başkanı partisinden istifa etti
Yasak aşk iddiaları ile gündeme gelen AK Parti'li Adapazarı Belediye Başkanı ...
 
Özel'den Yalım'ın gözaltı görüntülerine sert tepki
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması talebiyle ...
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzzet Ulvi Yönter'in partideki görevinden ...
AK Partili Saygılı Büyükşehir'e Konak'taki komşu 2 proje üzerinden yüklendi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 10 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
AK Partili Çankırı ve CHP'li Arslan arasında ‘Darısı İzmir’in başına’ polemiği!
AK Partili Gaziantep Belediye Başkanı Şahin sosyal medya hesabından belediyenin ...
CHP’li vekilden günler sonra ilk açıklama: İzmir sahipsiz değildir!
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait birçok ...
'MHP’ye sızan ajan' tartışması: Kritik istifa!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve MYK Üyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
‘Güç’ sınav: CHP İzmir’de ses var, görüntü yok!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri