POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması
İmamoğlu'ndan Kemal Kılıçdaroğlu açıklaması
MGK'dan terörle mücadele vurgusu
MGK'dan terörle mücadele vurgusu
Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti!
Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti!
Mourinho teklifleri doğruladı: Bir karar vermem gerekiyor!
Mourinho teklifleri doğruladı: Bir karar vermem gerekiyor!
14 Mayıs 2024 Salı - 14:40

Özel'den tasarruf genelgesi yorumu

CHP lideri Özgür Özel tasarruf genelgesi hakkında "Belediyelerimizin hem bizim hem Cumhurbaşkanlığı genelgesine uymasını bekliyorum. CHP'li belediyeler geçmiş icraat pratiklerine bakıldığında yarı fiyatına iki kat iş yapar. Hem tasarrufluyuz hem verimliliğimiz yüksek" diye konuştu. Özel Meclis'in de tasarruf genelgesi yayınlaması gerektiğini söyledi

Özel den tasarruf genelgesi yorumu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında konuştu.

Soma faciasının yıldönümü dolayısıyla konuşan Özel, "İlk günlerde müthiş bir adalet mücadelesi kararı verecek, genç, dürüst, namuslu bir hakimin karardan önce değiştirilmesiyle, önce birinci kademe mahkemesinde hepimizin yüreklerini sızlatan karar alındı. Yargıtay kararı bozdu. 5 günde gidecek karar 5,5 ay bekledi. Heyetin üçünü görevden aldılar. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı karara itiraz etti. 3'e 2 kendi dairesinin kararını bozdu. Ölen işçi başına 5 gün yatanlar çıktılar. Dün de küstahlık yaptılar 'Geride kaldı, biz orayı unuttuk' dediler. Dün Soma'da tarihin en büyük kalabalığı vardı. Karar değişmedi ama atmosfer değişti. Anneler ilk kez 'Biz adaletin bir gün geleceğine inandık' dediler" diye konuştu.

İşçileri sendikalara üye olmaya çağıran Özel, "Soma'da 301 kişi öldü, tüm dünya duydu. Türkiye'de 649 madenci daha öldü. Soma'dan bugüne iki Soma daha oldu. Mesaj Türkiye işçi sınıfınadır. Yargıya hakim, medyaya hakim sermaye size 'Örgütlenin' diyorlar. Yaşamak ve emeği savunmak için örgütlenin" ifadelerini kullandı.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

"ILO rakamları açıkladı, Türkiye ölümlü işçi kazalarında dünya birincisi. Bu ülkede yarın senin evladın, senin komşun en sevdikleriniz hayatını kaybederler çünkü dünyada işçi hayatının Türkiye kadar ucuz ve tehdit altında olduğu başka ülke yok."

ECZACILAR GÜNÜ: GERİ ÖDEME KAPSAMI ve SMA'LI ÇOCUKLAR

Kendisi de eczacı olan Özgür Özel, Eczacılık Günü'nü kutlayarak, ilaç sistemindeki aksaklıklara dikkat çekti. Özel, "TÜİK verilerine göre ülkemizin sağlık harcamalarına ayırdığı para yüzde 3,7. OECD'nin en düşük rakamı. Birileri 'ilaçta tasarruf yapıyoruz' diyorlar, bunun savunucusu biziz. Euro 35 lira olmuşken ilaçta 17 lira kabul etmek nelere mal oluyor? Geri ödeme kapsamındaki ilaçlarda kısıtlama oluyor. Dünya yeni ilaçlardan yararlanıyor, biz yararlanamıyoruz. Hastalarımızın cebini yakan fiyat farkları var. Türkiye'deki ilaç firmalarının pek çoğu yabancılara satıldı. Yabancı ilaç kullanımı 2,5 katına çıkmıştı" dedi.

SMA hastası çocukların ilaç ihtiyacına dikkat çeken Özgür Özel, "SMA hastası çocuklar; nadir görülen hastalıklar, buna yakalanıyorsun, devlet ilacı karşılamıyor, Türkiye'ye gelmiyor. Türkiye'nin yetim ilaç politikası yok. SMA hastası ana baba tek başınadır. SMA hastalarındaki sorun şudur; üç farklı tedavi var. Aya ve hastaya göre değişiyor. Yetim ilaç politikası yok diye, gerçekle yaşanan arasında dağlar kadar fark var. Bilim kurulu oluşturulması lazım" diye konuştu.

"2 TRAKYA'YI KAYBETTİK"

Çiftçiler Günü'nü de kutlayan Özel, "Dünyanın en eski mesleği. O olmazsa hayat olmaz. Toprak olmadan, tohum olmadan, su olmadan, tarım olmadan hayat olmaz. Cumhuriyet yapılması gereken en doğru tespiti yaptı ve tarım potansiyelinin planlı şekilde geliştirilmesi için hamleler yaptı. Çiftçinin üzerindeki yükleri kaldırdı, modernizasyonu yaptı. Toprak reformuyla köylüyü topraklandırma, çiftçiye modern destekler sunma ve restorasyon çalışmaları sonuç alıcıydı. 2. Dünya Savaşı sırasında bunlar yapılırken, takip eden dönemde bu hedefler sekteye uğratıldı. Bugün ağır bir tarım ve gıda kriziyle karşı karşıyayız. 20 yıldır uygulanan politikalarla Türkiye'nin ekilen dikilen arazileri 3,7 milyon hektar azaldı. Bu iki Trakya demek" dedi.

Tarım Kanunu hatırlatan Özel, "Çiftçiler kanuna göre 263 milyar prim hat etmişken, 85 milyar ödenmiş. Türkiye yaş ortalaması düşük olmasına rağmen, çiftçilerinin yaş ortalaması 58. Artık genç çiftçi yok. Çok ciddi tedbirler alınması lazım" ifadelerini kullandı.

Özel tarım politikası hakkında şunları söyledi:

"Kapsamlı bir hazırlığımız var. Dinamik tarım politikaları öneren, maliyetleri azaltan, verimi yükselten nitelikli tarım bütçesi öneren çalışmamız var. Tekelci yapıya dur diyecek önerilerimiz var. Yapısal reformu bu ülkenin önüne koymaya hazırlanıyoruz. Hayvancılık politikalarında yeni sayfa açacağız. Tarımsal kamu yönetimini yapılandıracağız. Bağımsız, demokratik kooperatif yapılarının üreticilerin örgütlenmelerini sağlayacağız. Bunları önümüzdeki iktidarımız için hazırlıyoruz."

MECLİS'E ÇAĞRI: TASARRUFUN DIŞINDA KALMASIN

"Dün kamuda tasarruf genelgesi yayınlandı" diyen Özel "Bu genelgede bir olumlu fark var, sarayın Cumhurbaşkanlığı harcamalarının genelge dışında bırakılmamış olması. Meclis dışarıda tutulmuş, bu gayet olağan bir durum. Bu konuda Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrıda bulunuyorum; bu hafta içinde TBMM Başkanlık Divanı'nı olağanüstü toplantıya çağırsın. Meclis kendi genelgesini hızla hazırlamalı. CHP olarak bütün gruplara ve Meclis Başkanı'na çağrıda bulunuyoruz" dedi.

CHP'nin tasarruf genelgesi hakkında konuşan Özel, "Belediyelerimizin hem bizim hem Cumhurbaşkanlığı genelgesine uymasını bekliyorum. CHP'li belediyeler geçmiş icraat pratiklerine bakıldığında yarı fiyatına iki kat iş yapar. Hem tasarrufluyuz hem verimliliğimiz yüksek" diye konuştu.

Özel, "Koca genelgede umudumu artıran bir cümle var; vergide adalet. Tam zurnanın zırt dediği yer burası. Türkiye'de 100 lira vergi toplanıyor. Bunun 65 lirası dolaylı vergi. Elektrik, su, ekmekten... En pahalı araçlarla en ucuz araçlarla gidenden aynı vergiyi alıyorlar. Yüzde 35'in yüzde 24'ü de işçinin, emeklinin, memurdan alınan gelir vergisi. Kalan yüzde 11 de bütün üreticilerin, fabrikatörlerin, müteahhitlerin gelirinden ödediği vergi. Vergide adalet temel mücadelemizdir" ifadelerini kullandı.

 
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
 
CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getirmişti… Bakanlık’tan o planlara onay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: 'Türkiye'de tarım bitti' demek cehalettir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “‘Türkiye’de tarım bitti’ demek cehalettir.” ...
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Özgür Özel, perşembe günü İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ...
CHP’li Durmaz: İnandık ve kazandık!
Yerel seçimlerde zaferin kazanıldığı Bergama’da CHP ilçe Başkanı İsmail ...
 
Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye yeni anayasa ziyareti
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, bugün MHP ...
İşte İzmir vekillerinin 1 yıllık karnesi: Dikkat çeken veriler!
14 Mayıs Genel Seçimleri’nden bu yana tam 1 yıl geride kaldı. TBMM’de ...
CHP’den 'tasarruf paketi' tepkisi!
CHP Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz ...
 
İYİ Partili Tatlıoğlu, partisinden istifa etti
İYİ Parti eski TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, partisinden istifa ettiğini duyurdu
Tugay ve Aslanoğlu’ndan 'normalleşme' turu: Kim/ne mesaj verdi?
CHP Lideri Özel'in başlattığı ve siyasette ‘normalleşme adımları’ olarak ...
DEM Parti'den Tugay'a ana dilde eğitim çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay DEM Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri