POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Gözaltındaki ünlüler Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi
Gözaltındaki ünlüler Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi
İbrahim Tatlıses için ameliyat kararı!
İbrahim Tatlıses için ameliyat kararı!
Şarkıcı Yusuf Güney gözaltına alındı!
Şarkıcı Yusuf Güney gözaltına alındı!
Komedyen Tuba Ulu gözaltına alındı!
Komedyen Tuba Ulu gözaltına alındı!
9 Nisan 2026 Perşembe - 14:20

Özel'e destek: Seçimin her türlüsü için varız!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Özel, Türkiye'nin bir sandığa ihtiyacının olduğunu belirterek, "Diyorlarsa erken genel seçim, zaten bugünden hazırız, dünden razıyız" dedi. Dervişoğlu ise Türkiye'nin erken genel seçime ihtiyaç duyduğunu kaydetti ve "Seçimin her türlüsü için evet oyu kullanırız" ifadelerini kullandı.

Özel e destek: Seçimin her türlüsü için varız!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasi partilere yönelik ziyaretleri devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti. Özel ve Dervişoğlu ziyaretin ardından ortak açıklama yaptı.

Özel'in açıklamasında satırbaşları şöyle:

"Partimiz çoklu saldırılar altında. Bugün dahi birçok saldırıyı yaşıyor durumdayız. Buna karşılık CHP olarak Erdoğan'a bir şey söylüyoruz. Diyoruz ki; siz bir Anayasa getirdiniz, biz o gün bu Anayasa değişikliğine karşı çıktık.

Milletin yüzde 50-60 oylarla seçtiği belediye başkanlarımıza yalancı şahitlerle, gizli tanıklarla, iftiralarla içeri attınız. Biz dedik ki 'Gelin, bir an önce erken seçime gidelim, erken seçim istiyoruz.' Bundan kaçıyorlar. Biz bu erken seçim kararını dillendirmeye devam ediyoruz.

Bunun yanında yerelde saldırdığı her alanda hodri meydan dedik. Aydın'da koyalım sandığı, Aydınlılar karar versin dedik. Adana'da, Antalya'da, İstanbul'da ya da İstanbul'dan elimizden aldıklarını Bayrampaşa'da, Gaziosmanpaşa'da soralım bakalım millet ne diyor.

"BİZ ADAY DAHİ ÇIKARMIYORUZ"

Son örneği de Bursa'dır. Belediye Meclis çoğunluklarına güvenerek, 8 yıl öncesine dair 12 yıllık bir vakıf işlemiyle ilgili gözaltı yaptı, tutukladı, belediye meclis çoğunluğuyla almaya çalışıyorlar. Biz aday dahi çıkarmıyoruz, onları bu rezillikleriyle, haramilikleriyle baş başa bırakıyoruz.

SEÇİM ÇAĞRISI

Türkiye'nin bir sandığa ihtiyacı var. Milletin sözünü duymazdan geleni, milletin sesini duyurmaya ihtiyaç var. Bunun adı benim üstüme düşüyorsa bütün belediye meclis üyelerini birlikte istifa ettirelim, bu yerlerde AK Parti ile bir kez daha milletin karşısına çıkalım diyor. Diyorlarsa erken genel seçim, zaten bugünden hazırız, dünden razıyız. Diyorlarsa 'erken genel seçimi biz öne alıyoruz, siz de belediyeleri öne koyun', bütün belediyelerde erken yerel seçime razıyım. Erken genel seçim ile erken yerel seçimin birlikte yapılmasına razıyım. Hodri meydan.

ARA SEÇİM AÇIKLAMASI

Anayasa diyor ki ilk 30 ay boyunca ara seçim yapılamaz ancak parlamentonun yüzde 5'i 30 vekil, 'Özgür Özel, 22 vekil istifa ettirecek.' Bu ilk 30 ay için gidilebilecek bir yoldur. 30 ay geçti. Anayasa 78 buz gibi ortada; '30 geçtikten sonra boşalan milletvekillikleri için ara seçim' yapılır. Yapılabilir demiyor."

DERVİŞOĞLU: SEÇİMİN HER TÜRLÜSÜ İÇİN EVET OYU KULLANIRIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Ben en başından itibaren Türkiye'nin yönetilemediğine işaret ederek Türkiye'nin erken genel seçime ihtiyaç duyduğu kanaatimi paylaşıyorum kamuoyuyla. Erken seçim talebinin gündeme gelmesi halinde ara seçim talebi otomatik olarak ortadan kalkıyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Ara seçim için oylama olursa oyunuz ne olur?" sorusuna "Seçimin her türlüsü için evet oyu kullanırız" yanıtını verdi.

 
Komedyen Tuba Ulu gözaltına alındı!
 
Şarkıcı Yusuf Güney gözaltına alındı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güç'ten gözaltı açıklaması: Ömer Eşki'nin bir sorumluluğu yok!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Bornova Belediye ...
Tugay’dan Eşki’nin gözaltına alınmasına tepki: Endişeliyiz!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi, ...
Gözaltılar sonrası Özel'den Eşki ve Erkol açıklaması!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ...
 
CHP'den Eşki'nin gözaltına alınmasına tepki: İzmir'le hesaplaşma bitmiyor!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin gözaltına alınmasının ardından ...
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan ara seçim açıklaması
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin ara seçim çağrısıyla ilgili Anayasa'daki ...
Kaya’dan Tugay’ın o iddiasına 'Soyer'li yanıt: Pazarlığı en iyi siz bilirsiniz!
Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ...
 
EMEP'ten Vakıflar'a devir tepkisi!
EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, İzmir ve İstanbul'da belediyelere ait ...
Sosyal medyada 15 yaş sınırı: İlk 6 madde tamam
15 yaş altına sosyal medya yasağı, kadınların doğum izninin artırılması ...
CHP İl Başkanı Güç 'Meslek Fabrikası' eyleminde konuştu: Getirin sandıkları... Bu millet bıktı sizden!
Meslek Fabrikası’nın tahliyesine karşı CHP İzmir İl başkanlığının düzenlediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir’de başkanların geride kalan 2 yılı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri