POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Gençlerbirliği yeni hocasını resmen duyurdu!
Gençlerbirliği yeni hocasını resmen duyurdu!
CHP ve MHP'den umut hakkı açıklaması
CHP ve MHP'den umut hakkı açıklaması
Ekrem İmamoğlu'nun 'diploma' davası ertelendi
Ekrem İmamoğlu'nun 'diploma' davası ertelendi
CHP, Hasbi Dede'nin ihracı için düğmeye bastı
CHP, Hasbi Dede'nin ihracı için düğmeye bastı
4 Şubat 2026 Çarşamba - 12:57

Özel ve Tugay acının merkezinde!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 kenti etkileyen depremlerin yıl dönümü nedeniyle Hatay'da buluştu. Acının yıl dönümü öncesi depremzedeleri yalnız bırakmayan Özel ile Tugay, Hatay’da hayatını kaybeden on binlerce canın anısını yaşatma ve dayanışma duygusunu büyütme mesajı verdi. 

Özel ve Tugay acının merkezinde!

Türkiye, 6 Şubat 2023 sabahına tarihin en büyük felaketlerinden biriyle uyandı. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde binlerce insan hayatını kaybetti. Yüz binlerce yapı yıkıldı ya da ağır hasar aldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 6 Şubat depreminin yıl dönümü öncesi depremin en çok etkilediği kentlerden biri olan Hatay'a geldi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nuri Aslan ile CHP'li yöneticilerin katıldığı program, depremde çok sayıda yurttaşın yaşamını yitirdiği Defne ilçesi ziyareti ile başladı. Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün'ü makamında ziyaret eden Özel ve Tugay, gün boyu depremzedelerle dayanışma için çeşitli ziyaretler gerçekleştirecek. 

Program tüm gün sürecek
Özel ile Tugay, Deprem Şehitliği’ni ziyaret edecek. Depremde yaşamını yitiren yurttaşlar için mezarlara karanfil bırakacak, ailelerini kaybeden vatandaşlarla bir araya gelerek taziyelerini iletecek. Ayrıca konteyner kentler ziyaret edilecek, geçici barınma alanlarında yaşayan depremzedelerle görüşmeler yapılacak. 
Heyet daha sonra rezerv alan mağdurlarıyla bir araya gelerek, hak sahipliği ve yerinde dönüşüm sürecinde yaşanan sorunları dinleyecek. Semavi Dinlerle Hatim Programı’na katılacak olan Özel ve Tugay, farklı inançların ortak yas ve dayanışma duygusuyla bir araya geleceği programda, depremde yaşamını yitirenleri anacak.


Program kapsamında Antakya ilçesi ziyaret edilecek. Ayrıca Cilvegözü Sınır Kapısı'nda basın açıklaması yapılacak.

 
İzmir'de ramazan öncesi denetim!
 
Karşıyaka'ya büyük şok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ramazan öncesi denetim!
İzmir'de Ticaret Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, ramazan ...
Deprem-hukuk çalıştayı İzmir’de: Yargıtay Başkanı'ndan mesaj seli!
Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, depremde çok büyük acılar yaşandığını ve ...
Ocak'ta 88 yılın rekoru, şubat için müjde!
İzmir geçen ayki 223,7 kilogramlık yağışla son 88 yılın en yüksek ikinci ocak ayı yağışını aldı.
 
Neşe cinayetinde gerekçeli karar: Öldürmek için gelmiş!
İzmir'de eşi Neşe Keçkin'i (23) boşanma davası açmak için gittiği adliye ...
İzmir'in barajlarında sevindiren tablo: Tahtalı yüzde 10'a yaklaştı!
İzmir’de etkili olan yağışların ardından barajlardaki su seviyeleri yükseldi. ...
Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya gözaltına alındı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun erkek kardeşi Ali ...
 
Kentsel dönüşümde devrim gibi karar: Ya yıkılacak, ya satılacak!
Kentsel dönüşüme girecek riskli binalar için yıkım ve karar alma süreci ...
4 Şubat Çarşamba günü İzmir'de hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 4 Şubat Çarşamba günü İzmir'de planlı su kesintisi yaşanacak ilçeleri ...
İzmir’de bekçilere silahlı saldırı!
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde, alkollü olduğu öne sürülen İ.K., çarşı ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri