POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Ahbap soruşturması: 5 ünlü isim daha ifadeye çağrıldı
Ahbap soruşturması: 5 ünlü isim daha ifadeye çağrıldı
Gülistan soruşturmasında 18 gözaltı daha!
Gülistan soruşturmasında 18 gözaltı daha!
Ahbap soruşturmasında 4. dalga: 13 gözaltı!
Ahbap soruşturmasında 4. dalga: 13 gözaltı!
Motorine indirim geliyor: İşte son fiyatlar
Motorine indirim geliyor: İşte son fiyatlar
27 Temmuz 2026 Pazartesi - 10:20

Özgür Özel, YENİ Parti'nin kuruluş sürecini ilk kez anlattı

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "mutlak butlan" kararının ardından CHP'den ayrılarak yeni bir parti kurma kararını halkın talebiyle aldıklarını savundu. CHP'nin seçilmemiş bir yönetim tarafından idare edildiğini öne süren Özel, bu nedenle parti yönetimini siyasi muhatap olarak görmeyeceklerini söyledi.

Özgür Özel, YENİ Parti nin kuruluş sürecini ilk kez anlattı

YENİ Parti lideri Özgür Özel, "mutlak butlan" kararının ardından CHP'den ayrılış sürecine ve YENİ Parti'yi kurmasına ilişkin olarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"MİLLET 'YETER ARTIK' DEDİ"

Mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun "atanmasının" ardından istifa ettiği 34 yıllık partisi CHP'de kalmak ve hukuki mücadele yürütmek istediklerini ancak halktan "yeni parti" talebi aldıklarını belirten Özel, "Bizi YENİ Parti sürecine millet sırtımızdan itti. Yani partiyi millet kurdu. Biz Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler olarak orada sonuna kadar hukuki mücadele verdik. Devamını da getiriyorduk. Ama millet ‘yeter artık’ dedi. Bir yerden sonra bu milletin iktidar umutlarını kırmak da mümkün değildi" dedi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün sorularını yanıtlayan Özel, CHP'yi seçilmemiş bir kadro yönettiğinden siyasi olarak muhatap almayacaklarını açıkladı.

Özgür Özel'in sorulara yanıtları şu şekilde:

- Genel başkan seçildiniz, hayırlı olsun. Neler söylersiniz?

Bu YENİ bir başlangıç. Sonuçta çok zorlu günlerden, çok zorlu süreçlerden geçtik. Geçmişe dönük çok değerlendirme yaptım. Yani değişim kurultayının sonucu Türkiye’de 47 yıl sonra partiyi birinci parti yapan bir yönetim çıkmıştı. AK Parti’yi de ikinci parti yapmıştı.

Bu iki seçimin mağlupları bir araya geldiler. Bu vakitten sonra da anlaşılıyor ki ellerindeki kamu gücünü kullananlar bu konuda bize Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında huzur vermiyorlar. O konuda hukuki süreçleri takip etmeye devam ediyoruz.

Ama siyaseten artık millet sırtımızdan itti bizi. İki ay geçti, bu iki ay boyunca 22 il gezdim. Bizi YENİ Parti sürecine millet sırtımızdan itti. Yani partiyi millet kurdu. Biz Cumhuriyet Halk Partili siyasetçiler olarak orada sonuna kadar hukuki mücadele verdik. Devamını da getiriyorduk. Ama millet ‘yeter artık’ dedi. Bir yerden sonra bu milletin iktidar umutlarını kırmak da mümkün değildi. O yüzden millet adına milletin 91 vekili ilk adımı attık.

Yani teknik kuruluşu tamamladık. Ama siyasi kuruluş şu anda Anadolu’da ve Trakya’da gerçekleşecek önümüzdeki iki ay boyunca.

"CHP SEÇİLMEMİŞLER TARAFINDAN YÖNETİLİYOR, MUHATAP ALACAK DEĞİLİZ"

- CHP ile ilişkileriniz bundan sonra nasıl olur?

CHP’nin kurumsal kimliğine bir şey söylememiz mümkün değil. Ancak şu anda CHP seçilmemişler tarafından yönetiliyor. Bizim CHP’yi eğer CHP’de seçilmiş bir yönetim olsa o bizim eski partimizdi. Ama bizim partimiz şu anki CHP değil, şu anda CHP seçilmemişler tarafından yönetiliyor. O yüzden bir siyasi muhataplık kurmamız mümkün değil. Ama onlarla polemik yapacak kavga yapacak da değiliz. Zaten siyaset seçilmişlerle yapılır. Mahkeme kararıyla atanmış bir yönetimi pozitif ya da negatif yönde muhatap alacak değiliz. Olumlu ya da olumsuz yönde muhatap alacak değiliz.

YENİ PARTİ'NİN HATAY'DAKİ KONTEYNER İLÇE BİNASI 

Türkiye’nin dört bir yanından tutulan ilçe binalarının, il binalarının hatta belde binalarının fotoğrafları geliyor. Mütevazı fotoğraflar. Mesela Hatay’da iki konteynerden bir ilçe binası fotoğrafı geliyor. Beldelerden geliyor, haberler geliyor.

Siyasi yelpazenin dört bir yanından tebrik ve destek telefonları geliyor. Şimdi ismini vermeyeyim ama şöyle söyleyeyim belki sonra sürpriz haberi sizle yaparız. Mesela biraz önce Özal’ın sağ kolu Faruk Saydam’la Manisa’da kurucu il başkanı, sonra milletvekili Demirel’in sağ kolu Sümer Oral Maliye Bakanı. İkisi aradılar aynı şekilde yurdun dört bir yanından siyasetçiler vatandaşlar arayıp desteklerini bildiriyorlar.

"GENÇLER ÇOK İSTEKLİ, UMUTLUYUZ"

Böyle siyasi yelpazenin her yanından bir sahiplenme var. Gençler bizden önde gidiyorlar, daha parti kurulurken inanılmaz istekliler. O açıdan biz de umutluyuz. Kolay bir yol değil tabi. Maddi zorlukların, lojistik zorlukların olduğu bir süreç. Kolay değil 107 yıllık bir partiden ayrılmak ve YENİ bir parti kurmak.

Ama bu partinin de sonuçta eskisi yok herkes YENİ. O da başka bir avantaj sağlıyor. Kapsayıcılık açısından. Umutluyuz, heyecanlıyız, iyi olacağını görüyoruz. Gelen haberler iyi geliyor. İlk değerlendirme olarak bunları söyleyebilirim.

"TEKNİK KURULUŞ TAMAM SIRA MİLLETLE KURULUŞTA"

- YENİ Parti yönetiminin belirlenmesinde dikkat ettiğiniz şeyler neler oldu?

Birincisi bu bir teknik kuruluş. Yani sadece milletvekilleri idaresine geçtik. Esas 2-3 ay sonra yapılacak kurultay çok daha kapsayıcı ve milletle yapılan bir kuruluş olacak.

Bu süreçte teşkilatlanma ile ilgili örgütlenme ile ilgili iki şey hariç yani yurt içi, yurt dışı örgütlenmeler hariç diğer genel başkan yardımcılıkları değişti. Önceki arkadaşlarımızla da konuşarak genç arkadaşlarımız YENİ arkadaşlarımız göreve geldiler kuruluş aşamasında.

Geçmiş süreçte haksız yere de çok saldırı altında olan, haklarında bir takım olumsuz haberler yapılan arkadaşlardan hiçbirisi yer almadı. Ancak burada şunun altını kalın çizgilerle çizmek isterim. Tamamı kendi isteği ile yer almadı.

Dediler ki ‘Bu süreçte YENİ Parti’de YENİ yüzlere ve YENİ bir enerjiye ihtiyaç var. Biz bir adım geri duruyoruz. Biz var gücümüzle arkasındayız.’ Hatta kurucu oldular partide. Ama yönetim kademelerinde görev almadılar.

Bizim partimizde arkadaşlarımız kurucu. Biz böyle iftiralarla arkadaşlarımızı teslim etmiş değiliz. Ama kendileri YENİ Parti’nin kuruluş aşamasında diğer arkadaşlarımıza alan açmak için böyle bir istekte bulundular. Biz de onu uygun gördük.

 
İZSU uyardı, saatler sürecek: 27 Temmuz'da hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
 
Selçuk'ta can dostlar için örnek dayanışma!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saygılı, Atatürk İl Halk Kütüphanesi'ni anlattı: İzmir için eser üretmeye devam ediyoruz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi'nin ...
İzmir'de 49 yıllık CHP'li o sözlerle veda etti!
Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunan, ...
İzmir'de CHP-YENİ Parti hattı!
--------------------------------------------------------
 
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu bugün toplanıyor
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel ...
200'e yakın belediye başkanı YENİ Parti'ye geçecek
CHP’li 200’e yakın belediye başkanının YENİ Parti’ye geçme talebini parti ...
Torbalı'da Başkan Demir 'YENİ Parti' kararını duyurdu!
Özgür Özel'in 90 milletvekili ile birlikte CHP'den istifa edip YENİ Parti'yi ...
 
CHP'nin yeni grup başkanvekilleri belli oldu: İzmir'den 2 isim!
Butlan kararıyla CHP'de Genel Başkanlık görevine dönen Kılıçdaroğlu başkanlığında ...
CHP'nin yeni grup başkanı belli oldu
Butlan kararıyla CHP'ye atanan Kılıçdaroğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda, ...
Toplu istifa kararı: İzmir'de bir belediye daha YENİ Parti'ye geçiyor!
CHP'de mutlak butlan kararının ardından YENİ Parti'nin kurulması ile başlayan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP-YENİ Parti hattı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri