POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomeni Özlem Öz ve eşine dava!
Sosyal medya fenomeni Özlem Öz ve eşine dava!
Süper Lig'de 7. hafta yarın başlıyor: İşte maç programı
Süper Lig'de 7. hafta yarın başlıyor: İşte maç programı
ABD'li senatöre kızından 'İsrail' tepkisi
ABD'li senatöre kızından 'İsrail' tepkisi
81 ilde ruhsatsız silah operasyonu!
81 ilde ruhsatsız silah operasyonu!
25 Eylül 2025 Perşembe - 10:32

Özgür Özel'den İmamoğlu açıklaması: 'Değiştiremem!'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili "Ekrem İmamoğlu'na 15 buçuk milyon insan oy kullandı, onu milletin adayı yaptılar. 15 buçuk milyon kişinin aday yaptığı birini ben değiştiremem, kendisi bile vazgeçemez" dedi. Özel, "Ekrem Bey'in adaylığı teknik olarak olmayacak olursa da kararı ben vermeyeceğim. Kararı millet verir" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel den İmamoğlu açıklaması:  Değiştiremem!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TELE1'de yayınlanan Sabah Pusulası programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Özgür Özel, yargıya yönelik eleştirilerde bulunarak, "Ergenekon günlerine göre yargının durumu daha beter. O dönemde bile buna göre yargının gözü dönmüşlüğü daha azdı. Ergenekon'dan beter" dedi.

"TÜRKİYE'DE SİYASİ DÜZEN KALMAZ"

CHP İstanbul İl Olağanüstü Kongresi'nin durdurulma talebi ve Yüksek Seçim Kurulu'nun devamına karar vermesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, "Dün artık YSK Başkanı anayasa maddesini hatırlattı. 'Seçimler seçim kurullarının ve YSK'nın işidir, size ne be kardeşim' dedim. Asliye hukuk mahkemesi üzerinden bir siyasi partiye operasyon çekiyorlar. YSK bıkmış artık bunlardan" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, şöyle devam etti: "Türkiye'de seçimler yürüyemez böyle olursa. Asliye hukuk mahkemeleri, YSK'nın temyiz mercii olabilir mi? O zaman her siyasi görüş kendine bir hakim ayarlar, birbirlerinin seçimini bozdurur. Türkiye'de siyasi düzen kalmaz. Terör yaratırsınız. Bu yapılan yargı terörü."

"Utanmazlığın son noktasındayız" diyen Özel, şunları ifade etti: "Bugün Asliye 45'in hakimi kamikaze dalışı yapıyor. CHP'yi gemi olarak düşünün. Kendi hakimliğini tanımıyor. Bu mesleği yapamayacağını bilerek, olmayacak bir kararla kendini de patlatıyor, gemiyi de patlatmaya çalışıyor. Kardeşim senin gücün yeter mi? O geminin ilk kaptanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk."

"BERHAN ŞİMŞEK PARTİNİN UZUN YILLAR SABRETTİĞİ BİR FİGÜR"

"Berhan Şimşek, Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu ile mi hareket ediyorlar?" sorusuna yanıt veren Özel, şunları söyledi:

"Kemal Bey ile bu yaşananları aynı cümle içinde almak istemem. Berhan Şimşek partinin çok uzun yıllar gerçekten sabrettiği bir figürdür. CHP'de il başkanlığı görevi önemlidir. Bunun geçmişine hürmeten partiden uzaklaştırılmasın diye sabrettik. Parti saldırı altında, 19 Mart darbesi yaşanmış, Ekrem İmamoğlu içeri atılmış, kayyumu çevirmişiz, olağanüstü kongre toplamışız, 1200 küsur delege 'Genel başkanın arkasındayız' demiş. O gün elinde olmayan imzalarla kurultayı birbirine katıyor. Adamların tek amacı 'CHP'de kavga var' görüntüsü. Ertesi gün 'Otobüsün üzerine çıkarın, konuşma yapacağım' diyor. Bugüne kadar sabredilmiş. O sabırlarda üzerimde çok kusur var. Yapmayalım, etmeyelim, atmayalım..."

"OPERASYONUN BİR PARÇASI OLMASINI KABUL ETMİYORUM"

Özgür Özel, Kayyum Gürsel Tekin için ise şunları kaydetti:

"Gürsel Bey kendisi istifa etmişti. Daha sonra istifasını işleme koymamış. Bizim hürmet ettiğimiz birisi. Partiye kayyum atandığı gün kolayı neydi? 'Gürsel Bey ağabeyimizdir, buyursun gelsin.' Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisine babamı, kardeşimi, kızımı atasalar partiden atmazsam namerdim. Sen Mustafa Kemal Atatürk'ün İstanbul'daki emanetine 5 bin polisle girilir mi? Bugüne kadar bu partide bir büyüğüme saygısızlık yapmadım. Bir kusurum, bir hatam olmamıştır. Ama AK Parti yargısıyla CHP'ye gazla girip... Hiçbir şeye bozulmam, 72 yaşındaki kadına gaz sıkıyorlar. Niye? Kayyum, Özgür Çelik'e gaz sıkacakmış. Kapının önünden arkadaşlarımızla temas kurup '10 dakika içinde gireceğim' diyor. Yarın Gürsel Tekin'in insani bir ihtiyacı olur, elini uzatır ilk tutan ben olurum. Ama bu işlerin içinde dönüp de yüzüne bakmam. AK Parti'nin operasyonunun bir parçası olmasını kabul etmiyorum."

KILIÇDAROĞLU MESAJI

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de konuşan Özel, "Kemal Bey'in geçmişte birlikte olduğu bazı adamların bugün yaptığı sapkınları Kemal Bey'e mal edenler var. Ben gözümle görmediğim, kulağımla duymadığım hiçbir şeyi Kemal Bey'e mal etmedim. Bunların karşısındayız. Bunların tamamı yakışıksızdır. Hele hele aileyle uğraşmak... Ben Kemal Bey'in eşine söylenmiş sözü kendi eşime söylenmiş sayarım. CHP'nin genel başkanını eski genel başkanla sürtüştürmenin bu partiye hiçbir faydası yok. Zaman zaman sert eleştirileri oldu bana karşı. Sordular, 'O benim genel başkanımdır, o beni eleştirebilir, hürmet etmem gerekir' dedim" ifadelerini kullandı.

"PARTİMİZDEN ATILMIŞ İNSANLARI SOKMAYIZ"

"Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı'na polisle girdiğinde binanın statüsünü değiştirdi" diyen Özel, şunları ifade etti: "Orası artık benim çalışma ofisim. Oranın yönetim katına arkadaşlarımız polisi de kayyumu da sokmadı. Odaya kendilerince girmişler. Günde birkaç saat geliyorlar. Arkadaşlar 'Bunları atalım' dedi, 'Bize yaşatılan görüntüyü kimseye yaşatmayın' dedim. Ama pazartesi günü biz mazbatayı aldıktan sonra, ben orayı tekrar il başkanlığı olarak atadıktan sonra, artık oraya partimizden atılmış insanları makul bir gerekçesi olmadan sokmayız."

"EKREM İMAMOĞLU MİLLETİN ADAYI"

Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili tartışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel, "Ekrem İmamoğlu benim adayım olsa belki düşünür, belki değiştiririm. Ben karar vermişim. 'Şimdi içeride onun yerine şu daha doğru olur' derim. Ama yapamam çünkü benim adayım değil. Partinin adayı olsa ilgili kurulları toplarım. Ekrem İmamoğlu milletin adayı. Ekrem İmamoğlu'na 15 buçuk milyon insan oy kullandı, onu milletin adayı yaptılar. 15 buçuk milyon kişinin aday yaptığı birini ben değiştiremem, kendisi bile vazgeçemez. 'Önce adalet sağlanacak' dedik, devam ediyoruz. Ama seçimler yaklaşır, adaylığına hukuki bir engel çıkarsa Ekrem Bey'in de, benim de, partinin de, Türkiye'nin de yeni bir adayı olur hep beraber arkasına geçer, bu seçimi yine kazanırız" diye konuştu.

Kendisinin aday olup olmayacağına ilişkin soruya Özel, "Ben partinin genel başkanıyım. Benim pozisyonum en doğru adayın belirlenme sürecini yönetmek. Ekrem Bey'in adaylığı teknik olarak olmayacak olursa da kararı ben vermeyeceğim. Kararı millet verir. Millete sormak gibisi yok" yanıtını verdi.

 
Süper Lig'de 7. hafta yarın başlıyor: İşte maç programı
 
Smyrna Höyüğü'nde '5 bin yıllık' kazı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan CHP'li Zeybek'e yaylım ateşi: Yaptığı cambaza bak oyunu!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in İzmir’deki çöp kriziyle ilgili ...
AK Partili Kişili’den 'çöp' tepkisi: Kimse bahane uydurmasın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Dilaver Kişili çöp ve ...
Saygılı'dan Büyükşehir'e dava çıkışı: Önümüze engel koyuyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Kınık’ta yaptığı programlarda ...
 
CHP İzmir’de gündem il kongresi: O isimler öne çıktı!
CHP İzmir’de büyük ilçelerde kongreler tamamlandı. Gözler 19 Ekim’de yapılması ...
Erdoğan, Trump ile görüşmek için Washington’a gitti
BM 80. Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ...
CHP'den Filistin'e destek mitingi
CHP 56. mitingi için ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep ...
 
Kongreye 4 kala CHP Gaziemir'de aday belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre takvimi işlerken, İzmir’de kongreler ...
Çöp tartışması: İnan'dan Zeybek'e yanıt, Tugay'a çağrı!
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir'de ...
Çelik yeniden CHP İstanbul İl Başkanı seçildi!
CHP, 38. İstanbul İl Kongresi'nin mahkeme tarafından iptal edilip Gürsel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de il başkanlığı için masada 3 senaryo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri