POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yabancı plakalı araç otoyol ücretinden kaçamayacak!
Yabancı plakalı araç otoyol ücretinden kaçamayacak!
Civic hastalarını üzen karar: Satışları durduruldu!
Civic hastalarını üzen karar: Satışları durduruldu!
Hangi siyasi partinin kaç üyesi var?
Hangi siyasi partinin kaç üyesi var?
Fenerbahçe'de flaş Szymanski gelişmesi!
Fenerbahçe'de flaş Szymanski gelişmesi!
2 Ocak 2026 Cuma - 14:31

Özgür Özel'den erken seçim çağrısı: Neden beklensin?

CHP Lideri Özgür Özel, Manisa'da cuma namazı çıkışı konuştu. Özel, "Hem istişarenin hem de ardından bir koordinasyonun, eşgüdümün sağlanacağı; partinin bütün yetkili organlarının, grubundan Parti Meclisi'ne, il başkanlarından cumhurbaşkanı aday ofisine kadar yoğun bir toplantı, planlama ve harekete geçme haftası olarak önümüzdeki haftaya başlıyoruz" dedi. Erken seçim çağrısı da yapan Özel, "Bence erken seçim 2026'da olsun. Bıçak kemiğe dayanmışken neden beklensin?" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel den erken seçim çağrısı: Neden beklensin?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muharrem Ekici Gençlik Merkezi önünde Manisa Büyükşehir Belediyesi toplu açılış törenine katılmak için geldiği Manisa'da cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu.

Basına açıklamalarda bulunan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"86 milyona başta sağlık, bölgemize ve ülkemize barış diliyoruz. 2025 yılı emeklilerimiz, asgari ücretlilerimiz için zor bir yıl oldu. Sokakta, mutfakta, cüzdanda yangın var, 2026'da düzelmesini diliyoruz.

FİLİSTİN YÜRÜYÜŞÜ

Kim Gazze için Filistin için yürüyorsa ona izin versin. Ama diğer yandan bu ikili uygulamalar doğru değil. Birine helal olan, öbürüne yasak olsun. İzni isteyen CHP olunca köprüler yasak, Erdoğan'ın oğlu yürüyünce değil. En yüksek sese nerden çıkarsa Gazze için hepimize faydası var. Dün yapılan iş doğrudur, keşke bu adaletsiz ikircikli görüntüler ortaya çıkmasa.

10 MART MUTABAKATI

Ben 10 Mart Mutabakatı'nı önemsiyorum, uygulanması gerekiyor, çevçevesi geniş. 31 Aralık'a kadar süre vardı, bir mütabakat sağlanamadı. Buradan diplomasiye alan açılması gerekiyor. Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok. Oradaki saldırıları kınıyoruz. Bunun için Anayasal bir çerçevereye ihtiyaç var. Türkiye'den çıkan seslerin yapıcı olması lazım. Buradan bize de görev düşerse, katkı sağlayacağımız neres varsa açığız. Yeter ki barış olsun. Artık savaşlarla değil barışla ve kalkınmayla anılmak istiyoruz.

Biz CHP olarak önümüzdeki hafta her güne bir toplantıyla 2025'i nasıl değerlendiriyoruz, 2026'da neler yapacağız. Bunları planlayacağımız, hem iştişarenin hem de koordinasyonun sağlanacağı yoğun bir toplantı hastasına geçiyoruz.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Bence erken seçim 2026'da olsun. Bıçak kemiğe dayanmışken neden bir buçuk sene, iki sene daha beklensin? 2026 yılı geçim yılı olmayacaksa seçim yılı olur.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki hafta pazartesi günü MYK toplantımızı yaparak, ardından kapalı grup toplantımızı yaparak, salı günü açık grup toplantımızı yaparak, çarşamba günü yine mitingimizi yaparak, perşembe günü Parti Meclisimiz'i toplayarak, cuma günü Doğu-Güneydoğu Anadolu bölgesindeki il başkanlarımızı, kanaat önderlerimizi toplayarak, cumartesi günü 81 ilin il başkanlarını toplayarak gelecek hafta her gün bir toplantıyla 2026 yılına nasıl başlıyoruz, 2025'i nasıl değerlendiriyoruz, 2026'da nasıl mücadele edeceğiz, erken seçim sandığını nasıl getireceğiz ve bu milletin sorunlarına çözüm önerilerimizi hangi performansla, hangi takvimle, ne şekilde çalışarak yapacağız; bunları planlayacağız.

"PLANLAMA VE HAREKETE GEÇME HAFTASI OLARAK ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYORUZ"

Ardından da tabii bir yandan planlamayla, bir yandan yine mitingimizi, grup toplantımızı aksatmadan iktidar yürüyüşümüzün somut adımlarını atacağımız, başlayacağımız bu toplantılarla değerlendirmeleri yapacağız. Hem istişarenin hem de ardından bir koordinasyonun, eşgüdümün sağlanacağı; partinin bütün yetkili organlarının, grubundan Parti Meclisi'ne, il başkanlarından cumhurbaşkanı aday ofisine kadar yoğun bir toplantı, planlama ve harekete geçme haftası olarak önümüzdeki haftaya başlıyoruz."

 
Konak'ta metruk yapılar bir bir yıkılıyor!
 
İzmir'de 19 yılla aranan firari yakalandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'dokunulmazlık' yanıtı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hakkında Meclis'e gelen 'dokunulmazlık' ...
Şahin'den yeni yıl mesajı: Büyükşehir'e eleştiri
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, yeni yıl mesajı yayımladı. Şahin mesajında, ...
CHP'li Kılıç'tan İzmir vurgulu yeni yıl mesajı
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, 2026 yılına girerken yeni ...
 
Özgür Özel, 2026'dan tek dileğini açıkladı!
CHP Lideri Özgür Özel, Türkiye gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmede ...
Başkan Güç: Yeni yıl, yeni iktidar demek!
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, yeni yıl mesajı paylaştı. Güç, 2026’ya ...
Çeşme AK Parti meclis üyesi hayatını kaybetti
Çeşme Belediyesi AK Parti Meclis üyesi ve Çeşme’nin sevilen diş hekimlerinden ...
 
AK Partili İnan'dan CHP Lideri'ne: Ülkeyi Avrupa'da şikayet etmek yerine, İzmir'in sokaklarına bakın!
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Buca ...
Murat Aydın'dan tutuklamalar sonrası 'Aslanoğlu-Soyer ve Kaya' iddiası!
CHP İzmir İl Başkan Vekili Avukat Murat Aydın'dan kooperatif davası ve ...
Yılmaz Büyükerşen aktif siyaseti bıraktı
Eskişehir'in eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Mihalıççık'ta ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir açılış... Fazla detay!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri