POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Bakan açıkladı: Elektrik ve doğal gazda zam sinyali
Bakan açıkladı: Elektrik ve doğal gazda zam sinyali
Galatasaray'dan Liverpool maçı için dev prim!
Galatasaray'dan Liverpool maçı için dev prim!
Kar payı vaadiyle milyonluk vurgun iddiası!
Kar payı vaadiyle milyonluk vurgun iddiası!
Gürlek'ten mal varlığı yanıtı: Üzerime 4 taşınmaz var
Gürlek'ten mal varlığı yanıtı: Üzerime 4 taşınmaz var
18 Mart 2026 Çarşamba - 09:39

Öznur Tugay, kadın personelle iftarda buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, ramazan ayında İzmir İtfaiyesi ve ESHOT’ta görev yapan kadın personelle buluştu. Ramazan ayının dayanışma ve paylaşma ruhuna vurgu yapan Tugay, itfaiye ve toplu ulaşım gibi sorumluluğu yüksek alanlarda görev yapan kadın çalışanların kentin günlük yaşamına önemli katkı sunduğunu ifade etti.

Öznur Tugay, kadın personelle iftarda buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, ESHOT'ta görev yapan kadın şoför ve kadın hareket amirler ve İzmir İtfaiyesi'ndeki kadın personelle bir araya geldi. Türkiye'de en fazla kadın şoföre sahip olan Eshot Genel Müdürlüğü'nün Buca Gediz Atölyesi’nde iftar sofrasına konuk olan Öznur Tugay'a, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay, Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Başak Bayram, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ela Hızlı, ESHOT’un kadın bürokratları da eşlik etti. Öznur Tugay, masaları dolaşarak kadın şoförlerle sohbet etti.

Tugay: İyi ki varsınız

Trafikte ESHOT'un kadın şoförleriyle karşılaşmaktan büyük gurur duyduğunu söyleyen Tugay, “Gerçekten çok iyi araç kullanıyorsunuz; bunu bir sürücü olarak rahatlıkla söyleyebilirim. İyi ki varsınız, emeklerinize sağlık. Hepinize kolaylıklar diliyorum. Burada olmak benim için gerçekten çok anlamlı” dedi. Öznur Tugay, kadın şoförlerle sık sık bir araya geleceklerini belirterek, “Eğlence ve spor gibi etkinliklerle motivasyonu artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgen: Dünyada da ilk 10 kurum arasında yer alıyoruz

ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen, kent içi ulaşımın güvenli ve düzenli şekilde işlemesinde güçlü bir ekiplerinin bulunduğunu belirterek, Başkan Dr. Cemil Tugay döneminde kadın şoför sayısının 290’a ulaştığını söyledi. ESHOT’un Türkiye’de en fazla kadın şoföre sahip kurum olduğunu vurgulayan Özgen, dünyada da ilk 10 arasında yer aldıklarını ifade etti. Bu başarının, kadınların çalışma hayatında daha güçlü yer almasını destekleyen bir anlayışın sonucu olduğunu belirten Özgen, Başkan Tugay’ın kararlı duruşunun belirleyici olduğunu ve kadın çalışanların katkısının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

ESHOT’un ilk kadın şoförlerinden Aysun Çalışır, Öznur Tugay’a çiçek takdim etti. Gecede ayrıca Öznur Tugay’a, ESHOT atölyesinde hurda malzemeler kullanılarak üretilen takı askısı ve sehpa hediye edildi.

Kadın itfaiye personeli ile iftar buluşması

Öznur Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ederek kadın itfaiye personeliyle de iftar yaptı. İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Ahmet Karaman ve beraberindeki yöneticiler tarafından karşılanan Tugay, personelle sohbet etti. Kadınların zorlu ve hayati bir mesleği büyük özveriyle yerine getirdiğini vurgulayan Tugay, emeklerinin kent için çok değerli olduğunu ifade etti. Kadın itfaiye personeli de Tugay'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek görevlerini gururla sürdürdüklerini aktardı.

 
İzmir'de toplu ulaşıma 'bayram' denetimi!
 
Başkan Tugay'dan şehit yakınları ve gazilere anlamlı ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de toplu ulaşıma 'bayram' denetimi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde ...
Ege’nin iki yakası Bornova’da buluştu
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Mübadele Türküleri” konserinde Grup ...
İzmir’in geleceği planlanıyor: Hedef 2074!
İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İZPA, veri odaklı ve katılımcı ...
 
İzmir’in camilerinde bayram temizliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde ibadethanelerde ...
İzmir'de ulaşımda BİSİCAB dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir ulaşım hedefi doğrultusunda ...
Taşkınlara kalıcı çözüm: Buca'da altyapı atağı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün Buca’da hayata geçirdiği ...
 
Başkan Tugay'dan 18 Mart mesajı: Tarihe sığmayan bir direnişin zaferi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 18 Mart Şehitleri Anma ...
Sahil Güvenlik Botu TCSG-907 Aliağa’da ziyarete açılıyor
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri kapsamında ...
Aliağa'da kabristanlara ücretsiz ulaşım
Aliağa Belediyesi, Ramazan Bayramı'nda kabristan ziyaretleri için vatandaşlara ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri