POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Gülistan soruşturmasında eski valinin eşi tutuklandı
Gülistan soruşturmasında eski valinin eşi tutuklandı
YENİ Parti'nin programı yayımlandı
YENİ Parti'nin programı yayımlandı
Galatasaray'dan Avusturya'da kötü prova!
Galatasaray'dan Avusturya'da kötü prova!
Bakan Gürlek: Haluk Levent, Yunan adalarına kaçacaktı
Bakan Gürlek: Haluk Levent, Yunan adalarına kaçacaktı
25 Temmuz 2026 Cumartesi - 00:03

Pedro Sanchez'den Özgür Özel'e destek mektubu

Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve İspanya Başbakanı Pedro Sánchez, YENİ Parti'yi kuran Özgür Özel'e bir dayanışma mektubu gönderdi. Yaşanan hukuksuzluklara dikkat çeken Sánchez, "En temel ilkelerin ihlal edildiği bu dönemdeki cesur kararınız bizlere umut veriyor" ifadelerini kullandı. Avrupa Sosyalist Partisi (PES) ise "Demokrasi yasaklanamaz, YENİ Parti ilerici güçler için yeni bir başlangı

Pedro Sanchez den Özgür Özel e destek mektubu

Sosyalist Enternasyonal (SI), YENİ Parti'nin kurulmasının ardından Genel Başkan Özgür Özel'e resmi bir dayanışma mektubu iletti. Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve İspanya Başbakanı Pedro Sánchez imzalı mektupta, Türkiye'de yaşanan siyasi baskılara ve yeni partinin kuruluş sürecine dikkat çekildi.

Madrid'den gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Sevgili Özgür,

Sosyalist Enternasyonal olarak, demokrasi, insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğü için gösterdiğin çabaları her aşamada aktif bir dayanışma içinde yakından takip ettik. İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cezaevine gönderilmesi, partiniz tarafından seçilen birçok başka belediye başkanının gözaltına alınması ve nihayetinde önceki kongrelerin tüm demokratik kararlarını geçersiz kılan “Mutlak Butlan” ile karşı karşıya kalarak büyük zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldınız.

Tüm bu zorlu anlarla cesaretle yüzleşmeye çalıştın ve her zaman toplumun çıkarlarını kişisel çıkarlarının üzerinde tuttun.

Sadece meşru olarak seçilmiş temsilcilerin değil, aynı zamanda tabanın da talebi doğrultusunda Yeni Parti’nin kurulması yoluyla mücadelenize devam etme kararını almanın ne kadar zor olduğunu anlıyoruz.  Güçlü bir lider olarak, en temel ilkelerin ihlal edildiği bir dönemde böyle bir atılım yapmanın tam zamanı olduğunu gördün.

Kuşkusuz, bu cesur kararınız bizlere umut veriyor ve ortak değerlerimiz için mücadele eden herkesi harekete geçiriyor.

Örgüt olarak daha önce kararlaştırdığımız üzere, bu yeni ve umut verici girişimde yakın işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Yeni Parti’nin büyük başarılar kazanmasını diliyorum,

Her zaman sizinle dayanışma içinde olan,

Pedro Sánchez Pérez-Castejón

Sosyalist Enternasyonal Başkanı"

AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ: "DEMOKRASİ YASAKLANAMAZ"

Avrupa Sosyalist Partisi (PES) de resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayarak YENİ Parti ile dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

Türkiye'de demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel özgürlüklerin baskı altında olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Demokrasi yasaklanamaz. Sadece sesini duyurmak için yeni yollar bulabilir. YENİ Parti'nin kurulması, Türkiye'deki ilerici ve demokratik güçler için yeni bir başlangıca işaret ediyor. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve temel özgürlüklerin giderek artan bir baskı altında olduğu bu dönemde, bu değerleri savunmaya devam edenler dayanışmamızı ve desteğimizi hak ediyor."

CHP'nin tarihsel rolüne de değinilen açıklamada, "CHP, uzun zamandır Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyetçi değerlerin itici gücü olmuştur. YENİ Parti ile yeni bir sayfa açılırken, bu kararlılık özgürlüğü, hukukun üstünlüğünü ve sosyal adaleti savunmaya kararlı olan herkes aracılığıyla devam etmektedir. PES; Özgür Özel'in, YENİ Parti'nin ve demokratik bir Türkiye için çalışan herkesin yanındadır" denildi.

 
Trump: İran'a yönelik büyük çaplı saldırılar konusunda henüz karar vermedim
 
Gülistan soruşturmasında eski valinin eşi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Gürlek: Haluk Levent, Yunan adalarına kaçacaktı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Haluk Levent 12 Temmuz'da yurt dışına çıkış ...
Besim Dutlulu YENİ Parti'ye geçeceğini duyurdu
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP'den istifa ederek ...
Bakan Tekin duyurdu: Okullarda yeni dönem
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda temizlik güvenliğin hizmet satın ...
 
Usta yazar Rasim Özdenören İzmir'de anıldı
Türk edebiyatının önemli isimlerinden usta yazar ve fikir adamı Rasim ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı
ÖSYM, 9-16 Temmuz tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2026/1 merkezi ...
 
Önlemler sonuç verdi: Yangınlarda düşüş!
İzmir ve Manisa'da yılbaşından 21 Temmuz'a kadar çıkan orman yangınları, ...
İZSU uyardı, saatler sürecek: 24 Temmuz'da hangi ilçelerde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 24 Temmuz Cuma günü İzmir'de arıza ve bakım çalışmasına bağlı su ...
Yeşil pasaportta yeni dönem: Kapsam genişletildi
İhracatçılara yeşil pasaport için Destek Yönetim Sistemi devreye alındı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Madde madde Cemil Tugay'ın yol haritası
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri