POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
'Ayasofya gibi Harem-i Şerif’in de açılışı nasip olsun'
Bayram tatilinin 1. günü 852 kaza meydana geldi
Bayram tatilinin 1. günü 852 kaza meydana geldi
Tartıştığı kişileri öldürüp intihar etti!
Tartıştığı kişileri öldürüp intihar etti!
'Erdoğan'ın 'Hazmedemedi' sözlerini üzerime almıyorum'
'Erdoğan'ın "Hazmedemedi" sözlerini üzerime almıyorum'
14 Mayıs 2023 Pazar - 19:17

Sandık mesaisi sonrası CHP'den ilk açıklama: Soyer ve Aslanoğlu ne mesaj verdi?

Sonuçları CHP'nin Konak'taki seçim ofisinde takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile CHP İl Başkanı Aslanoğlu'ndan ilk mesajlar geldi.

Sandık mesaisi sonrası CHP den ilk açıklama: Soyer ve Aslanoğlu ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR - Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için sandık başına gitti. 

Seçim mesaisinde İzmir'de de büyük heyecan yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü seçimi Konak ilçesindeki seçim ofisinden takip ederken başkanlardan da ilk mesajlar geldi. 

SOYER'DEN MANİPÜLASYON UYARISI VE O SANDIĞIN SONUCU 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamasında, "Sonuç değerlendirmesi yapmak için çok erken. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de son derece sakin, son derece yüksek katılımlı bir seçim yaşandı. Sonuçları izlemeye devam ediyoruz. Hızlı akacağını düşünüyorum en azından Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının daha erken ortaya çıkacağı belli oluyor. Başka bir değerlendirme yapmak için şu an erken ama en azından sağlıklı sonuçlarla karşılaşacağımızı söylemek şimdiden mümkün. Her koldan, kanaldan takip ediliyor. Şu anda manipülasyon yapmaya yönelik eğilimler de söz konusu olabilir ama beklemekte fayda var. Hep beraber izleyeceğiz. Ailece oy kullandığımız sandıkta çıkan sonuç yüzde 77 oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu" dedi.  



ASLANOĞLU'NDAN SANDIK RAPORU VE TÜRKİYE GENELİ DEĞERLENDİRMESİ
CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise şu mesajları verdi: İlk önce kendi sandığımda sonuçları takip edebildim. Balçova’da bizim oy kullandığımız sandıkta oy oranımız yüzde 73,5. Yan sandıkta yüzde 75,5. Balçova’dan harika sonuçlar geliyor. Seferihisar’dan, Güzelbahçe’den, Karabağlar’dan ve Bornova’dan gelen ilk sonuçlar beklediğimizin de sütünde bir performans geliyor. Çok kısa bir süre içerisinde sandıklar sisteme girilmiş olacak girildikten sonra göreceğiz ki İzmir’de bu seçimi almış olacağız.

Aslanoğlu usulsüzlük olup olmadığı yönündeki soruya ise, "10 bin sandığımız var ufak tefek sorunlar yaşandı ama kayda değer bir sorun yaşamadık. Şehir sakindi. Medeni bir biçimde, İzmir’e yakışır bir biçimde, demokrasi şöleni şeklinde geçecek demiştik. Öyle de geçti. Sıkıntı yaşamadan, seçim sandıklarının açılışına kadarki kısmı başardık. Bundan sonraki kısım da benim gördüğüm yerlerde gayet güzel gidiyor. Herhangi bir sorun yok" yanıtını verdi. 

CHP İl Başkanı Türkiye geneli değerlendirmesinde ise şunları kaydetti: Bizim sistemimizde sandık sonuçları yok. Kayda değer bir sandık sonucu yok. Bizim aynı zamanda chp.org.tr’de kendi sonuçlarımız var. Bilişim sorumlularımızın girdiği şeyler üzerinden bakıyoruz. Henüz İzmir’de bile 200 sandık girebilmiş değiliz. Ben kendi sandığımı söyledim yan sandığın orada partilerinki açıklanmadı. Sayım sürüyor. Biz her iki sandıktaki Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını aldıktan sonra sizlerle burada beklediğiniz için buraya geldik hızla. İzmir benim beklediğimin de üzerinde bir performans gösteriyor. Daha önce sizlerle bazı anketler konuşmuştuk onların da üzerinde bir sonuç çıkacağı çok net. Kısa süre içerisinde sizlerle paylaşacağız. 

ASLANOĞLU'NDAN İZMİR ORANLARI 
CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu bu açıklamadan bir süre sonra yeni bir açıklama yaptı ve İzmir oranlarını paylaştı. Aslanoğlu, “Sandık sonuçlarının üçte birini almış durumdayız. İzmir’de biz, yüzde 62 gibi bir oy oranındayız. AK Parti ise yüzde 32 gibi bir oy oranında. Neredeyse 2 katına katlamış durumdayız.” diye konuştu. 

 
Flaş: İzmir sandığından son durum!
 
Faik Öztrak'tan 'AA verileri' açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yazık 14 Mayıs 2023 Pazar 22:05

İttifakın hiç bir faydası olmamış olan örgütün eméğine oldu hiç oyu olmayan partiler CHP LİSTESİNDE mv taşıdı meclise .Izmirde partinin oyları %40 ya bu başkanların nekadar başarılı olduğunu kanıtı.bu ekipçilik le şak şakçılıkla olmuyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: İzmir sandığından son durum!
YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından sonuçlar da hızla açıklanmaya ...
Kılıçdaroğlu: Sandıkların başından asla ayrılmayın!
Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, oy verme işleminin ...
Ve İzmir'de oy sayımı başladı
İzmir'de saat 17.00’de oy verme işleminin sona ermesinin ardından sandıklar ...
 
Erdoğan: Şimdi sandıklara sahip çıkma vakti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Oy verme işlemi ülkemiz genelinde, ...
Ve sandıklar kapandı, oy verme işlemi sona erdi
Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy verme ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu İstanbul'da kullandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili ...
 
Kılıçdaroğlu: Bundan sonra ülkeye baharlar gelecek
Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, ...
Oy atmaya kovboy kıyafeti giyip, at üstünde geldi!
Bornova ilçesinde at eğitmeni Faruk Ceren (47), oy kullanmaya at üstünde ...
İYİ Parti Lideri Akşener oyunu kullandı
Oyunu kullanan İYİ Parti Lideri Akşener açıklama yaptı. Akşener, "Sandıktan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri