POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Süper Kupa'nın sahibi Fenerbahçe!
Süper Kupa'nın sahibi Fenerbahçe!
Endonezya'da 6,5 büyüklüğünde deprem
Endonezya'da 6,5 büyüklüğünde deprem
Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi kavga çıktı!
Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi kavga çıktı!
Akaryakıtta tabela değişti! Motorine indirim geldi
Akaryakıtta tabela değişti! Motorine indirim geldi
10 Ocak 2026 Cumartesi - 11:05

Saygılı'dan 2025 mesajı: Türkiye ekonomik istikrar alanı inşa etti!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 2025 yılına ilişkin ekonomik değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye ekonomisinin küresel belirsizliklere rağmen istikrarını koruduğunu ve güçlü bir direnç ortaya koyduğunu söyledi.

Saygılı dan 2025 mesajı: Türkiye ekonomik istikrar alanı inşa etti!

MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, MÜSİAD önceki dönem İzmir Şube Başkanı ve iş insanı da olan AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada, 2025 yılının dünya ekonomisi açısından yüksek faizler, jeopolitik gerilimler, ticaret yollarındaki kırılmalar ve küresel yatırımlardaki yavaşlama ile anıldığını hatırlatarak, “Böylesine zor bir küresel tabloda Türkiye, büyümesini sürdüren, üretim ve ihracat kapasitesini artıran, enflasyonu kontrol altına alma sürecine giren ve yatırımcı güvenini yeniden inşa eden nadir ülkelerden biri olmuştur” dedi.

“2025, KOLAY DEĞİL DİRENÇLİ BÜYÜMENİN YILIDIR”

Türkiye ekonomisinin 2025 yılında çeyrekler bazında büyümesini sürdürdüğüne dikkat çeken Bilal Saygılı, “TÜİK verilerine göre ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,9, üçüncü çeyreğinde ise yüzde 3,7 büyümüştür. GSYH’nin cari fiyatlarla 17,4 trilyon TL seviyesine ulaşması, sadece büyümeyi değil, ekonomimizin ölçek olarak da güçlendiğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Bu büyümenin sanayi, hizmetler ve turizm odaklı olduğunu vurgulayan Saygılı, sanayi üretimindeki yüzde 6,5’lik artışın, büyümenin geçici tüketim ivmesine değil, üretim temelli bir yapıya dayandığını açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

“ENFLASYONDA YÖN AŞAĞI DÖNMÜŞTÜR”

2025 yılının en önemli başlıklarından birinin dezenflasyon sürecinin görünür hale gelmesi olduğunu ifade eden Saygılı, “Kasım ayı itibarıyla yıllık enflasyonun yüzde 31 seviyelerine gerilemesi, 2022’de yaşanan yüksek oranlarla kıyaslandığında son derece önemlidir. Enflasyon bitmemiştir ancak artık kontrol altına alınma patikasına girmiştir” dedi.

Merkez Bankası’nın öngörülebilir ve kararlı para politikalarının beklentileri olumlu yönde etkilediğini kaydeden Saygılı, bunun yatırım kararları ve piyasa güveni açısından kritik bir eşik olduğunu vurguladı.

“İHRACATTA TARİHİ REKOR”

Dış ticaret cephesinde 2025’in güçlü bir yıl olduğunun altını çizen Bilal Saygılı, Türkiye’nin ihracatta 273,4 milyar dolar ile tarihi rekor kırdığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Küresel ticaretin yavaşladığı, özellikle Avrupa talebinin zayıfladığı bir dönemde bu rakamlar, Türkiye’nin pazar çeşitliliği, üretim kabiliyeti ve esnek tedarik zinciri yapısının ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. İhracat, büyümenin en sağlam sütunlarından biri haline gelmiştir.”

“TURİZM EKONOMİK DENGELEYİCİ GÜÇ OLDU”

Turizm gelirlerinin de 2025 yılında ekonomiye önemli katkı sunduğunu belirten Saygılı, üçüncü çeyrekte 24 milyar doların üzerinde gelir elde edilmesini ve 23 milyondan fazla ziyaretçinin ağırlanmasını, turizmin artık sadece mevsimsel değil, kalıcı bir ekonomik denge unsuru haline geldiğinin göstergesi olarak değerlendirdi.

“YATIRIMCI GÜVENİ YENİDEN İNŞA EDİLDİ”

Küresel doğrudan yatırımların daraldığı bir yılda Türkiye’ye gelen yabancı yatırımların artmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Saygılı, “2025’in ilk 9-10 ayında 11 milyar doların üzerinde doğrudan yatırım girişi, Türkiye’nin üretim gücüne, lojistik avantajlarına ve büyük iç pazarına duyulan güvenin açık göstergesidir” dedi.

“İSTİHDAMDA DENGE KORUNDU”

İşsizlik oranının yüzde 8,6 seviyesinde kalmasının da büyümenin toplumsal karşılığının olduğunu gösterdiğini belirten Bilal Saygılı, tek haneli işsizlik oranının korunmasının uygulanan politikaların sahaya yansıdığını ortaya koyduğunu ifade etti.

“2025 BİR SONUÇ DEĞİL, GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇTIR”

Açıklamasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uygulanan ekonomi politikalarına dikkat çeken Bilal Saygılı şu değerlendirmeyi yaptı:

“Üretimi önceleyen, istihdamı koruyan, ihracatı teşvik eden ve mali disiplini esas alan bu politika çerçevesi, Türkiye’yi kırılganlıktan çıkararak daha öngörülebilir ve dirençli bir yapıya kavuşturmuştur. 2025 yılı bir sonuç değil, daha güçlü bir dönemin eşiğidir. Türkiye ekonomisi artık bugünü yöneten değil, yarını planlayan ve geleceğini inşa eden bir istikrar alanı haline gelmiştir.”

 
Aliağa’da sinema keyfi yeniden başlıyor
 
CHP'den İzmir'de medya buluşması... Aydın: 10 Ocak çalışamayan gazeteciler günü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin 'Meclis'i terk etmeme' eylemi tam gaz!
CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, partisinin "Meclis'i terk etmeme" ...
AK Partili Kırkpınar’dan Tugay’a: Karşıyaka’yı batırdı sıra Büyükşehir’de
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Karşıyaka Belediye Başkanı’nın ...
Eşki’den Atmaca’ya yanıt: 'Televole'ci siyaset!
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca’nın ...
 
Özel'den seçim mesajı: Erdoğan'a seslendi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu kara düzende zengine kaynak var, emekliye ...
Bornova Belediyesi’ne 'okul ruhsatı' tepkisi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Bornova’da depreme dayanıksız ...
İnan’dan Tugay’a ‘kuyu’ uyarısı: 'Engelleniyoruz' algısı yapmaya sakın kalkmayın, işinizi yapın!
İzmir’de yaşanan su krizi devam ederken bu kez ‘yeni kuyu’ tartışması ...
 
Dokunulmaz dosyaları TBMM'ye sunuldu: İzmir'den 2 vekil var!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel dahil 11 milletvekiline ait dokunulmazlık ...
CHP'li Yücel'den '10 Ocak' karnesi: AKP Türkiye'sinde basın can çekişiyor!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, 10 Ocak Gazeteciler Günü ...
CHP İzmir’de 2 ‘danışma kurulu’, 2 ‘üye buluşması’ kararı!
CHP İzmir İl Başkanlığı, bu yıl iki danışma kurulu yapma kararı aldı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir açılış... Fazla detay!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri