POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Edanur'un ölümünde İBB çalışanlarına gözaltı kararı
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu!
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
Özel'den tarihi görüşmeye ilişkin yeni açıklama
24 Nisan 2024 Çarşamba - 13:45

Saygılı'dan CHP'ye 'yüzleşme' daveti, proje çıkışı: Her iş ellerinde patladı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İl Başkanı Aslanoğlu’nun İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi’ni hedef almasının ardından bir açıklama yaparak, 25 yıllık CHP idaresini kendileriyle yüzleşmeye davet etti.

Saygılı dan CHP ye  yüzleşme  daveti, proje çıkışı: Her iş ellerinde patladı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İl Başkanı Aslanoğlu’nun İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi’ni hedef almasının ardından bir açıklama yaparak, 25 yıllık CHP idaresini kendileriyle yüzleşmeye davet etti. Saygılı; “Keşke; 25 yıldır başlayıp bitiremedikleri projelerle yüzleşebilselerdi. Opera binasından, Arıtma Tesisi 4. Faza ve körfeze; Harmandalı çöplüğünden otogara, Buca Tüneli’nden, battı çıktılara her iş ellerinde patladı. Örnekköy’deki kentsel dönüşüm vakaları için tek kelime savunma yapmaya ihtiyaç duymadılar.  İzmir’in dört yanı, çöpe çevirdikleri yığınla projeyle doldu ama onların lafı sözü bitmedi.” diye konuştu. 

Sicilleri bu kadar kabarıkken…

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, açıklamasında “Çeyrek asırdır İzmir’i yöneten CHP’nin bu 5 yılda da ezberini bozmayacağını görüyoruz.” diyerek şunları söyledi; “Belli ki aynı teraneleri devam edecek. Anlatacak bir şeyleri olmayınca, savunmaları baştan çürük olunca okları hazır ve yönü belli, merkezi idare. İzmir-Ankara Hızlı Tren Projesi; dev bir proje ve birçok proje gibi, o da bitecek. Ama İzmir, yıllardır yılan hikayesine dönmüş onlarca enkazla, tutulmamış sözle boğuşuyor. Bakanlık, 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne kentsel dönüşüm yetkisini devretti. 33 bin 500 konut yapılacaktı, yapabildikleri 1000’e yakın konut. Bunlardan biri Örnekköy’dü; 3 bin 520 konuttan 130 konut yapabildiler. O da çürük çarıkla gündeme geldi. CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da içinde bulunduğu olayla ilgili İZBETON usulsüzlüğü hale aydınlatılmış değil. Bırakın savunma yapmalarını, mühendislerini görevden el çektirip Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı kapattılar. Kendi ağızlarıyla ‘ayranım ekşi’ demiş oldular. Uzundere, Emrez dönüşümleri vatandaşın geleceğini gasp ettikleri projeler olarak ortada. Ama çok ilginç ki, merkezi idarenin eserlerini, projelerini hedef almaya yüz buluyorlar. Sicilleri bu kadar kabarıkken nasıl böyle konuşabiliyorlar, anlaşılır değil.”

Yerinde sayan projeler, buhar olan kaynaklar

CHP’li yerel idarenin yarım kalan, muammaya dönen projelerinden örnekler veren İl Başkanı Bilal Saygılı; “2016 yılında yapılan ihaleyle yola çıkardıkları opera binası, bir utanç binası olarak ortada. Katılımcı yetersizliği gerekçe gösterildi; 2017 yılında bin 350 günde bitireceklerini söyleyerek ikinci kez ihaleye çıktılar. Özel şart koşulu nedeniyle, 102 milyon yerine, 429 Milyonluk teklif ihaleyi aldı. Yine bir tek şey değişmedi; proje yerinde sayıyor, kaynaklar buhar oluyor. Narlıdere Metrosu’nu 2021’de bitireceğiz dediler, sonra tarih 2023 oldu. Seçim telaşıyla 2024 Şubatı’nda yarım yamalak açtılar. İzmir’in çöpünü kontrolsüz ve dönüşümsüz olarak 92 yılından bu yana depoladıkları Harmandalı, patladı patlayacak. Kendi hazırlattıkları raporları bile rafa kaldırdılar. ‘Yer’ krizi çıkararak bu taşın altına da el koymadılar. 2013’te başlayan ve İzmir depremiyle artan toprak kayması cabası. Ve yine onlar, bir felakete dönüşebilecek bu tabloyu bir film izler gibi izliyor. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz için 3 tane Belediye Başkanı değişti. İzmir Körfezi’nin koku probleminin çözümü olarak gösterdikleri 4. Faz’da bir arpa boyu yol kat edemediler. Zira, İzmir’deki koku problemi, 25 yıldır, bırakın çözmeyi, gün geçtikçe geri gidiyor. 2019’da trafiği rahatlatmak üzere vaat ettikleri 4 battı çıktıdan eser yok, bir kazma vurmadılar. Milyonlar verdikleri Bıçakçı Han’da İzmir’in anılarını çaldırdılar, sonra kilit vurdular. Öte yandan, Körfez’deki koku problemini çözdüğünü iddia ettikleri kurum olan İZSU’nun başındaki Genel Müdürü’nü görevden alıyorlar. Başarılı gördükleri bürokratlarının yerine, liyakatsız atmalar için alan açıyorlar! Depremin üzerinden 4 yıl geçti, bırakın belediye binalarını yapmayı, Konak Meydanı’ndaki belediye binası molozlarını dahi kaldırmadılar! Verilecek örneklere satırlar yetmez. Sonuç; İzmir’in gelişimi için taş üstüne taş koymayı bırakın, var olan problemlerin çözümünü dahi yapamadılar.” dedi.

İzmir’e kazandırmaya devam edeceğiz…

Başkan Saygılı, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “Ülkenin iki büyük şehri İzmir ve Ankara arası yolculuğu 210 dakikaya indirecek hızlı tren projesi de mutlaka bitecek. Yaklaşık 65 Milyar TL bütçesi olan 508 Km’lik bu dev projenin çeyreğini yapamayanların karalamalarına, çırpınışlarına rağmen bitecek. Tıpkı, Kuzey Ege Otoyolu gibi, Konak Tüneli gibi, Sabuncubeli Tüneli gibi o da İzmir’e kazandırdıklarımızdan olacak. Biz, İzmir’e kazandırmaya devam edeceğiz. Görünen o ki; CHP zihniyeti de sadece konuşmaya devam edecek. Daha önce de altını çizdiğimiz üzere, bu şehrin yararına olan her işin arkasında olacak, zararı konusunda uyaracağız. Halkımız bize bu yetki ve sorumluluğu verdi. Bir ipin ucundan tutmaları gerekiyor, bir işi bitirmeleri gerekiyor ki, söz söyleyecek yüzleri olsun. Kendileriyle yüzleşmeleri gerekiyor. Aksi halde, çeyrek asırlık devirlerine, içi boş bir 5 yıl daha ekleyecekler.”

 
Şehir Hastanesi'ndeki paniğin ardından müdürlükten rehine açıklaması!
 
Büyükşehir’de Tugay bir şirkette daha değişikliğe gitti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçek 26 Nisan 2024 Cuma 20:58

Ülkeyi yok ettiniz, bitirdiniz hala birilerini; hem de ellerini kollarını bağladığınız vatansever insanları eleştirmekten, karalamaktan geri durmuyorsunuz. Koskoca bir ülkeyi bitirdiniz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski İYİ Parti Milletvekili Yanıkömeroğlu CHP’ye katıldı
Eski İYİ Parti Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, istifasının ardından CHP’ye katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1915 mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a ...
Özlale’den 'CHP' iddialarına ilişkin net açıklama!
Geçtiğimiz yerel seçimlerde İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
 
DEM Parti'yi kapatma davası: Bakan Tunç'tan açıklama!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "DEM Parti'de siyaset yapanlar öncelikle kendilerine ...
Erdoğan: Özgür Özel ile haftaya görüşeceğiz!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özgür Özel'den görüşme talebi geldi. ...
Erdoğan ve Özel Meclis'te bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Özgür Özel'den görüşme talebi geldi. ...
 
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder istifa etti
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder, görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Tugay'dan kritik 'genel sekreter' açıklaması ve İZSU'da flaş ayrılık kararı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ...
CHP İzmir'den 23 Nisan töreni: Aslanoğlu ve Tugay ne mesaj verdi?
CHP İzmir’in 23 Nisan töreninde İl Başkan Aslanoğlu ve Büyükşehir Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri