POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
600 bin kamu işçisini ilgilendiriyor: Gözler teklifte!
600 bin kamu işçisini ilgilendiriyor: Gözler teklifte!
Haluk Bilginer ile Feyyaz Yiğit aynı filmde
Haluk Bilginer ile Feyyaz Yiğit aynı filmde
Ankara'dan İsrail'e kınama: Stratejik bir provokasyon!
Ankara'dan İsrail'e kınama: Stratejik bir provokasyon!
Gerilim tırmanıyor: İsrail'de yolcu uçakları tahliye ediliyor
Gerilim tırmanıyor: İsrail'de yolcu uçakları tahliye ediliyor
12 Haziran 2025 Perşembe - 09:41

Saygılı’dan ‘toplu işten çıkarma’ salvosu: Belediyeyi bankamatik personellerle doldurdunuz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde toplam bin kişinin toplu olarak işten çıkarılması için süreç başlattı. Büyükşehir’in toplu işten çıkarma hamlesine dair AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan tepki geldi.

Saygılı’dan ‘toplu işten çıkarma’ salvosu: Belediyeyi bankamatik personellerle doldurdunuz!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde toplam bin kişinin toplu olarak işten çıkarılması için süreç başlattı.

Büyükşehir başlattığı süreç içinde belediyede yetkili Türk-İş’e bağlı Belediye-İş sendikasına bildirimde bulunurken toplu işten çıkarma hamlesine tepki AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’dan geldi.

Saygılı’nın açıklamaları ve eleştirileri şöyle;

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan toplu işten çıkarmalar, CHP Belediyeciliğinin iflas ettiğini bir kez daha açıkça ortaya koymuştur.

Binlerce emekçiyi bir gecede ya da zamana yayarak işinden, aşından etmek; ne bir yönetim başarısıdır ne de vicdana sığar!

Sayın Cemil Tugay, göreve gelir gelmez, önceki dönemin yanlışlarını gerekçe göstererek emekçiyi kapının önüne koymakla sorumluluktan kaçamaz.

Bugün belediyenin içine düştüğü mali kriz, bizzat CHP’li yönetimin yıllardır süregelen savurganlığının, liyakatsiz kadrolaşmasının ve siyasi hesaplarla yapılan keyfî işe alımların sonucudur. Siz, belediyeyi partinizin arka bahçesi hâline getirdiniz! Milletvekillerinizin, genel başkan yardımcılarınızın ve Ankara’dan gelen talimatların etkisiyle belediyeyi bankamatik personellerle doldurdunuz. Şimdi bu yanlışların bedelini, gariban emekçilere ödetiyorsunuz.

Tunç Soyer döneminde, siyasi sadakat esas alınarak yapılan binlerce keyfî atama, CHP’nin İzmir’i nasıl yönettiğinin en somut göstergesidir. Sayın Cemil Tugay da bugün, geçmiş dönemin tüm bu sorumsuzluklarının faturasını işçiye kesmeye çalışmaktadır. Sorumlu işçi midir? Elbette hayır! Sorumlu sizsiniz!

Buradan soruyorum:

Belediyenin kasası boşaltılırken siz neredeydiniz? Başka bir siyasi partide miydiniz?

Madem belediyede bankamatik personeller vardı; göreve gelişinizin üzerinden geçen bir yılı aşkın sürede, İzmirlinin parasını bu kişilere maaş olarak öderken vicdanınız neredeydi?

Bu atamaların talimatını veren milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri şimdi neden susuyor?

CHP’li belediyecilik, İzmir’de sınıfta kalmıştır. Ne halkı ne de emekçiyi kandırabilirsiniz. Yönetemiyorsunuz, batırıyorsunuz; sonra da birbirinize suç atarak halkın aklıyla alay ediyorsunuz.

Şimdi basın toplantısı düzenleyip hangi bahanelerle kendinizi aklamaya çalışacaksınız? Eski yönetim mi, ekonomi mi, hükümet mi diyeceksiniz? Saklandığınız bahanelerle İzmirlileri kandıramazsınız. Göreve geldiğiniz ilk günden bu yana anlattığınız bu söylemlerle, ancak kendinizi kandırırsınız.

AK Parti olarak bu işçi kıyımının takipçisi olacağız.

İzmir halkı da yapılan bu büyük vebalin hesabını, günü geldiğinde sandıkta soracaktır. Hiç şüpheniz olmasın!

 
Menderes’te sınav kaygısına karşı eğitim
 
Sengel'den 3. Kent Lokantası Öğrenci Otobüsü müjdesi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ögretmen... 12 Haziran 2025 Perşembe 10:40

Bir CHP li olarak komedi filmi izler gibi izliyorum.kardesim 35 yıldır biz yonetmiyormuyuz İzmir''i.her gelen belediye başkanı ,bir öncekine suç atıyor.iyide bu belediye başkanlarının hepsi CHP den degilmi.uzaydanmi geldi bunlar.vatandasin aklı ile alay etmeyi bırakın artık.chp ti savunacagiz derken ,iktidar olma yolunda ilerlerken İzmir''de belediye başkanlarının yüzünden vatandaşa birşey soyleyemiyoruz.partimizi savunamiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEM Parti açıkladı: Öcalan, parti liderleriyle görüşecek
DEM Parti'den yapılan açıklamada PKK lideri Öcalan'ın farklı siyasi parti ...
Davutoğlu: 'Yolu açın Gazze'de şehit düşelim'
Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, "Yeter ki Gazze’ye gidecek yolu ...
Ahmet Şahin Büyükçekmece Belediye Başkanvekili oldu
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün tutuklanmasının ardından ...
 
Hakan Bahçetepe: 'Tarih sizi affetmeyecek'
İçişleri Bakanlığı talebi ile gidilen seçimde yerine başkanvekili seçilen ...
Ekrem İmamoğlu: Bu bir işkence duyurusudur
Tutuklu cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya ...
Ümit Özdağ hakim karşısına çıkıyor
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "halkı kin ve düşmanlığa alenen ...
 
Yılmaz'dan CHP kurultayı açıklaması: İki seçenek var
Cevdet Yılmaz, yargı süreci devam CHP kurultayına ilişkin "Bir kapatma ...
Ümit Özdağ yarın hakim karşısına çıkacak
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ...
CHP'nin Avcılar mitingi ertelendi
CHP, İstanbul Avcılar'da düzenleyeceği ilçe mitingini Ferdi Zeyrek'in ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri