POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Yol haritası toplantısı sonrası sert mesajlar!
Yol haritası toplantısı sonrası sert mesajlar!
CHP'de 5 farklı oturumla yol haritası görüşüldü
CHP'de 5 farklı oturumla yol haritası görüşüldü
TOKİ eliyle 'kiralık sosyal konut' dönemi başlıyor
TOKİ eliyle 'kiralık sosyal konut' dönemi başlıyor
Marco Asensio derbide oynayacak mı?
Marco Asensio derbide oynayacak mı?
21 Nisan 2026 Salı - 18:27

Seferihisar’da büyük dönüşüm: 100 km’lik doğalgaz hattı onaylandı

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin öncülüğünde Seferihisar’da önemli bir altyapı yatırımı için kritik bir adım atıldı.

Seferihisar’da büyük dönüşüm: 100 km’lik doğalgaz hattı onaylandı

İlçenin uzun süredir gündeminde yer alan doğalgaz ihtiyacına yönelik olarak, İzmirgaz yetkilileri ve mahalle muhtarlarının katılımıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle Ürkmez ve Sığacık bölgelerini kapsayan doğalgaz hattı projesi masaya yatırıldı.
 
Yapılan görüşmeler sonucunda, bölge halkını yakından ilgilendiren dev yatırım için ortak akılla karar alındı. 2026 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan yaklaşık 100 kilometrelik doğalgaz hattı projesi, muhtarların da görüşleri alınarak onaylandı. Bu karar, özellikle kış aylarında ısınma maliyetleriyle mücadele eden vatandaşlar için büyük bir rahatlama sağlayacak.
 
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar’ın her mahallesine eşit hizmet götürme anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayarak, “Ürkmez ve Sığacık bölgemiz için uzun zamandır beklenen doğalgaz projesinde önemli bir eşiği geride bıraktık. Muhtarlarımızla birlikte ortak akıl çerçevesinde hareket ederek bu yatırımı onayladık. Amacımız, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve daha modern bir altyapıya kavuşmalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.


 
Yeni altyapı hamlesiyle dört mevsim turizm
 
Proje kapsamında hayata geçirilecek doğalgaz hattı, yalnızca konutları değil, aynı zamanda bölgedeki işletmeleri de kapsayacak. Özellikle turizm açısından önemli bir yere sahip olan Sığacık’ta, doğalgazın gelmesiyle birlikte işletme maliyetlerinin düşmesi ve hizmet kalitesinin artması bekleniyor. Ürkmez’de ise hem yazlıkçılar hem de yıl boyunca bölgede yaşayan vatandaşlar için daha konforlu bir yaşamın önü açılacak.
 
Yetkililer, projenin etap etap ilerleyeceğini ve çalışmaların planlı bir şekilde sürdürüleceğini belirtirken çalışmalar tamamlandığında, bölge modern ve çevre dostu bir enerji kaynağına kavuşmuş olacak.
 
Seferihisar’da uzun süredir beklenen bu yatırım, hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli katkılar sağlayacak. Bölge halkı için büyük bir müjde niteliği taşıyan doğalgaz hattı projesiyle birlikte Ürkmez ve Sığacık yeni bir döneme giriyor. 
 
Hayata geçirilecek bu proje, Seferihisar’ın gelişimine ivme kazandırırken, ilçenin geleceği adına atılmış en önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

 
Onursal Adıgüzel hakkında tutuklama talebi!
 
İZSU'dan 6 ilçe için 'sağanak' uyarısı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayten Ayan 25 Nisan 2026 Cumartesi 09:38

Harika bir haber ,insallah kışa kadar hayata geçer.Biz Urkmez de yazlikciyiz.Dogalgaz gelse buraya yaz kış otururuz.Urkmez i seviyoruz.Her yere yakin,ulaşım da sikinti yok.Tam bizim gibi emeklilerin yaşayacağı bir yer.Dedigim gibi insallah kışa kadar olur,gitmeyiz.Saygilar

Yorumu oyla      0      0  
Birgül Tekin 25 Nisan 2026 Cumartesi 09:06

Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum bizler çok mutlu olduk çok sevindik dört gözle bekliyordum yaz kış kalmaktayım çok teşekkür ediyorum hepinizi saygılar

Yorumu oyla      0      0  
Sevim 23 Nisan 2026 Perşembe 13:37

Bu düzenleme çok iyi olucak cunki emekli olanlar kışın kalmak isteyenler keza ben kendi adıma çok çok sevindim bölgelerden Payamlı köyündeyim orayada gelcekmi dogalgaz ilk sırada olursa çok mutlu olurum oluruz

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da 23 Nisan eğlencesi
Bayraklı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ...
Görkem Duman'dan çocuklara 23 Nisan daveti
Buca’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanacak. ...
Aliağa'da çocuklara 23 Nisan armağanı
Aliağa Belediyesi’nin çocuklara yönelik yayınevi markası “Aliağa Çocuk” ...
 
23 Nisan coşkusu Kültürpark’ta zirveye çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ...
Karşıyaka’da bayram coşkusu sporla taçlandı
Karşıyakalı çocukların bayram coşkusunu sportif etkinliklerle taçlandıran ...
12. saldırı: İzmir Körfezi göz göre göre çöplüğe döndü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dron destekli rutin taramalarında, kasım ...
 
İzmir'de 19 ilçeye 115 yeni taksi geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 çevre ilçede 29 yıllığına faaliyet gösterecek ...
Yerel üreticiye güçlü destek: Bornova’da fide seferberliği
Bornova Belediyesi, Ekolojik Kent Yerel Tohum Merkezi’nde vatandaşlara ...
Balçova'nın Kent Lokantası 1 yaşında
Balçova Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kent Lokantası, açıldığı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir yemek... Birden fazla mesaj... Bir eleştiri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri