POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Ekrem İmamoğlu'nun koruması gözaltında
Ekrem İmamoğlu'nun koruması gözaltında
Bakan Tunç'tan IBAN uyarısı: Sakın kullandırmayın
Bakan Tunç'tan IBAN uyarısı: Sakın kullandırmayın
Kentsel Dönüşüm düzenlemesinde neler var?
Kentsel Dönüşüm düzenlemesinde neler var?
Ekrem İmamoğlu'nun koruması gözaltına alındı!
Ekrem İmamoğlu'nun koruması gözaltına alındı!
6 Şubat 2026 Cuma - 10:31

Seferihisar’dan Arguvan’a kardeşlik eli

Seferihisar Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in başkanlığında gerçekleştirildi. 

Seferihisar’dan Arguvan’a kardeşlik eli

Toplantı, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşların anılmasıyla başladı. Meclis üyeleri, büyük felaketin yıl dönümünde depremde yaşamını yitirenleri saygı ve rahmetle andı.

Toplantının gündem maddeleri arasında, depremden en ağır şekilde etkilenen illerden biri olan Malatya’nın Arguvan ilçesi ile kardeş belediye olunmasına ilişkin önerge yer aldı. Bu kapsamda, Seferihisar Belediyesi ile Arguvan Belediyesi arasında kültürel, sosyal, ekonomik ve teknik alanları kapsayan iş birliği protokolü meclis gündemine taşındı.

Görüşmeler sırasında konuşan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, deprem dayanışmasının önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz çok acı bir deprem felaketi yaşadı. Bu acıyı en derinden hisseden kentlerden biri de Seferihisar’dı. Biz de geçmişte deprem felaketi yaşadık ve o günlerde çevre il ve ilçelerden uzanan yardım ellerini asla unutmadık. Dayanışma, bu ülkenin en güçlü değerlerinden biridir. Bugün de aynı sorumlulukla hareket ediyoruz. Zor zamanlarda yalnız kalmamak ne demek çok iyi biliyoruz. İşte bu yüzden, bugün depremden etkilenen Arguvan’a kardeşlik elimizi uzatıyoruz. Böyle zamanlarda sadece yardım almak değil, yardım eden tarafta olmak da bir vicdan meselesidir.”

Yapılan değerlendirmelerin ardından, iki belediye arasında bilgi ve deneyim paylaşımını artırmayı, yerel yönetimler arası dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen iş birliği protokolü meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

 Alınan kararla birlikte Arguvan Belediyesi ile kardeş belediye olunması resmiyet kazandı.

Seferihisar Belediyesi, alınan bu kararla deprem sonrası dayanışma ruhunu güçlendirmeyi ve yerel yönetimler arasında örnek bir iş birliği modeli oluşturmayı hedefliyor.

 
Nalbantoğlu'ndan deprem çıkışı: İzmir'de kentsel dönüşüm kaplumbağa hızında!
 
Çeşme'de tüm ekipler sahada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da AFAD eğitimi tamam
Bayraklı Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde ...
Deprem gerçeği Bornova’da masaya yatırıldı
Bornova Belediyesi, 6 Şubat 2023’te yaşanan ve “asrın felaketi” olarak ...
İzmir 'Milano Paktı'nda!
İZMAR’dan komposta, kent bostanlarından gıda atıklarının dönüşümüne… İzmir ...
 
İşe alımlarda 'eş-dost' tartışmasına son verecek model hayata geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “eş-dost” tartışmalarına son verecek modeli ...
Konak Meclisi’nde 6 Şubat depremleri anıldı
Konak Belediye Meclisi’nin şubat ayı ikinci oturumunda konuşan Başkan ...
Başkan Tugay'dan 'tarama' raporu ve Bakanlığa 'dönüşüm' çağrısı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentin deprem riskine ...
 
Tugay'dan 'Buca Cezaevi alanı' ve 'operasyon' açıklaması
Başkan Cemil Tugay, Gerçekizmir'e yaptığı açıklamada, Buca Cezaevi arazisine ...
İzmir'de sağanak teyakkuzu
İzmir’de son günlerde etkisini artırarak devam eden sağanak yağışlar nedeniyle, ...
Köy Koop’tan kooperatif operasyonu tepkisi
İzmir Köy Koop Birliği, Kiraz’daki iki tarımsal kalkınma kooperatifine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri