POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
'CHP bugünden itibaren savunmadan hücuma çıkıyor'
'CHP bugünden itibaren savunmadan hücuma çıkıyor'
Antalya Büyükşehir soruşturması: 14 tutuklama!
Antalya Büyükşehir soruşturması: 14 tutuklama!
Kabine toplanıyor: Bayram tatili 9 gün olacak mı?
Kabine toplanıyor: Bayram tatili 9 gün olacak mı?
Bakan Yardımcısı açıkladı: Sigara kimlikle satılacak
Bakan Yardımcısı açıkladı: Sigara kimlikle satılacak
4 Mayıs 2026 Pazartesi - 11:42

Şehit Ferit Yaşarlar Parkı'nda büyük dönüşüm

Gaziemir Belediyesi, park ve yeşil alanlarda yürüttüğü çalışmalar kapsamında Şehit Ferit Yaşarlar Parkı’nı baştan sona yeniliyor. Belediye, tamamen kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiği çalışma ile parkı daha modern, güvenli ve işlevsel bir yaşam alanına dönüştürüyor.

Şehit Ferit Yaşarlar Parkı nda büyük dönüşüm

İlçedeki park ve yeşil alanlarda bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla parkların eksiklerini gideren Gaziemir Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlayan parkları da yeniliyor. Bu kapsamda Dokuz Eylül Mahallesi’nde yer alan 6.000 metrekare büyüklüğündeki Şehit Ferit Yaşarlar Parkı’nda yenileme çalışmaları başladı. Belediyenin tamamen kendi öz kaynaklarıyla yaptığı çalışma Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü iş birliğinde yürütülüyor.

Zemin rehabilitasyonuyla başlayan çalışmalarda parkın kullanım ömrü dolan yaya yolları ve oyun alanı sökülerek yenilenecek. Çocukların daha güvenli ve konforlu alanlarda vakit geçirebilmesi için 440 metrekare büyüklüğündeki çocuk oyun alanına beton atıldıktan sonra zemini güvenli kullanım için kauçukla kaplanacak. Zemin çalışmasının tamamlanmasının ardından oyun gruplarının montajı yapılacak. Parka, çocukların su ihtiyacını karşılayabilmeleri için çeşme yapılacak ve estetik bir görünüm için heykel konulacak. Parkın aydınlatma sistemi de yenilenecek, eklenecek yeni ışıklarla park daha aydınlık ve güvenli olacak.
Parkın yeşil alanlarında kurakçıl peyzaj uygulaması yapılacak. Az su tüketen, kuraklığa dayanıklı çalı grubu bitkiler dikilecek. Eskiyen bankların yerine modern oturma grupları konulacak, çöp kovaları da yenileriyle değiştirilecek.



Yeni spor alanları
Proje kapsamında, sporseverlerin spor yapabilmeleri için 100 metrekare büyüklüğünde açık hava spor alanı oluşturulacak, Alanın zemini kauçukla kaplandıktan sonra dış mekân spor aletlerinin montajı yapılacak. Parkta bulunan basketbol sahası da yenilenecek. Sahanın çevresindeki çitler ve potalar yenilenerek çocuklar ve gençler için daha güvenli ve kullanışlı bir spor alanı oluşturulacak.
Yenileme çalışmalarıyla Şehit Ferit Yaşarlar Parkı, her yaştan yurttaşın güvenle kullanabileceği, sosyal yaşamı destekleyen modern bir yaşam alanı olarak hizmet verecek.

Başkan Işık: “Parklarımızı daha yaşanabilir hale getiriyoruz”
Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, kent genelindeki park ve yeşil alanlarda bakım ve yenileme çalışmalarını planlı şekilde sürdürdüklerini belirterek, “Çocuklarımızın güvenle oynadığı, gençlerimizin spor yaptığı, komşuluk ilişkilerinin güçlendiği yaşam alanları olan parklarımızda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Şehit Ferit Yaşarlar Parkı’nda başlattığımız yenileme çalışmasıyla yurttaşlarımıza daha modern ve kullanışlı bir park kazandıracağız. Gaziemir’in dört bir yanında yeşil alanlarımızı daha yaşanabilir hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 
Karşıyaka’nın yollarına modern dokunuş
 
Altay adım adım genel kurula: Koltuğa talip yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’nın yollarına modern dokunuş
Karşıyaka Belediyesi, ulaşım konforunu artırmak amacıyla ilçe genelindeki ...
Seferihisar'da üç noktada Hıdırellez coşkusu
Seferihisar’da Hıdırellez coşkusu bu yıl üç noktaya yayılıyor. Beyler, ...
Baharın kalbi Balçova’da atacak: Hıdırellez coşkusu başlıyor
Balçova Belediyesi, Hıdırellez’i müzik, dans ve dayanışma ruhuyla karşılamaya ...
 
Bornova Avrupa’nın enerji sahnesinde
 Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Energy Cities’in Guimarães’te düzenlenen ...
İzmir’de yaz hazırlığı: Turistik yollar yenileniyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu öncesi Çeşme, Urla ve Karaburun’da ...
Tugay, İAL mezunlarıyla pilav gününde buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Atatürk Lisesi’nin ...
 
İzmir-Kosova hattında iş birliği köprüsü
Kosova Gençlik ve Spor Bakanı Blerim Gashani ve beraberindeki heyet, İzmir ...
Çiğli’de Hıdırellez coşkusu: 5 Mayıs'ta şenlik var!
Çiğli’de Hıdırellez coşkusu bu yıl da Maltepe Mahallesi’nde yaşanacak. ...
İzmir’de ilk kez düzenlendi: Dostluk için koştular
İzmir’de ilk kez düzenlenen Balkan Dostluk Koşusu, bine yakın sporcunun ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir yemek... Birden fazla mesaj... Bir eleştiri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri