POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
5 Mayıs 2024 Pazar - 14:18

Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!

Şiddetli yağışın etkili olduğu Şırnak'ta bazı bölgeleri sel suları bastı. Kentte son olarak bir gelin arabasının sel sularında ilerlemesi ve su basan kıraathanede müşterilerin oyuna devam etmesi kameraya yansıdı

Sel sularının içerisinde oyuna devam ettiler!

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde dün etkili olan sağanakla meydana gelen selde hasar tespit ve temizlik çalışmaları devam ederken, gelin arabasının sel sularında ilerlemesi ve su basan kıraathanede müşterilerin oyuna devam etmesi kameraya yansıdı.

DHA'nın haberine göre Cizre ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle birçok cadde ve sokak göle döndü, giriş katlarındaki bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.

Bazı araçlar da akıntıya kapılıp, yan yattı. Cudi Mahallesi’nde 1’i çocuk 2 kişi, sel sularına kapıldı. Çevredekilerin yardımıyla sudan çıkarılan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Silopi ilçesinde de etkili olan yağış, yerini doluya bıraktı. Yaklaşık 20 dakika süren yağış sonrası cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar, iş yerleri ile apartmanların saçakları altına sığınarak, yağıştan korunmaya çalıştı. Şırnak Valisi Cevdet Atay, yağışta ev ve iş yerlerinde hasar oluşan vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Vali Atay, hasar tespit çalışmalarının ardından gerekli yardımların yapılacağını söyledi.

Şırnak İl AFAD Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri de hasar tespit çalışmalarına başladı. Hasar tespit çalışmasından sonra eşyası zarar gören vatandaşlara malzeme yardımı yapılacak, evi kullanılamayacak durumunda olanlar ise geçici barınma alanlarına yerleştirilecek.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Selden etkilenen bölgelerde temizlik çalışmaları başlarken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de, Cizre ilçesinde çalışmalara yardımcı olunması amacıyla 16 kişilik ekip ve 5 araç görevlendirdi. İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan 9 itfaiye eri, 2 araç ve 16 motopomp, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünden 3 personel ve kombine vidanjör, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'ndan ise 4 personel ve 25 tonluk 2 su tankeri, sabah saatlerinde Cizre ilçesine vardı. İlçede tıkanan kanalizasyon hatlarını açmak için kombine vidanjör ile çalışmalara başlayan ekipler, su basan evler ile selden zarar gören cadde, sokak, meydan ve kaldırımlarında da temizlik çalışması başlattı.

Öte yandan, Cizre ilçesinde etkili olan yağışla dün Cudi Mahallesi’nde su basan sokaklarda bir gelin arabasının suyla dolu caddelerde ilerlemesi ve sürücünün elindeki silecekle camı silmesi kameraya yansıdı. Yine Cudi Mahallesinde bulunan bir kıraathanede de, içeriyi su basmasına rağmen bazı müşterilerin oyuna devam etmesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

 

 
Bucaspor’un rakibi belli oldu
 
Başkan Mutlu mezunlarla buluştu: Yanınızdayız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 yaşındaki Edanur'un ölümüyle ilgili 1 tutuklama
Küçükçekmece'deki sahil parkındaki su birikintisine düşen 5 yaşındaki ...
İki bölgede 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi
Terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar devam ederken toplam 4 ...
İzmir'de pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi
İzmir'de gerçekleştirilen 11. Yeşilay Bisiklet Turu'nda, hareketli yaşamı ...
 
İzmir'de 'antika silah’ operasyonu!
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki silah ticareti ve kaçakçılığı operasyonunda ...
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Batman'da polisin 'dur' ihtarına uymayarak otomobille kaçan şüpheliler, ...
İzmir’in barajları alarm veriyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in içme suyu ihtiyacını ...
 
Cemil Amca Eşrefpaşa Hastanesi’nde şifa buluyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Ramazan Bayramı’nda ...
Dışişleri Bakanlığı vakıf kuruyor!
Söz konusu vakıfla emekli olan diplomatların bilgi ve tecrübelerinin gelecek ...
Efes Antik Kenti'nde gece mesaisi
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'nde hayata geçirilen "gece ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri