POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP'den 'Mesut Özarslan' özeleştirisi!
CHP'den 'Mesut Özarslan' özeleştirisi!
NBA'de yumruklar konuştu: 2 maçta kavga!
NBA'de yumruklar konuştu: 2 maçta kavga!
Beşiktaş'tan flaş Vaclav Cerny açıklaması!
Beşiktaş'tan flaş Vaclav Cerny açıklaması!
Adliyede hakime saldırı girişimi: Avukat gözaltında!
Adliyede hakime saldırı girişimi: Avukat gözaltında!
10 Şubat 2026 Salı - 09:19

Selçuk'ta öğrencilere sınav provası

Efes Selçuk Belediyesi, TYT, AYT ve LGS’ye hazırlanan öğrenciler için ücretsiz süreç değerlendirme sınavları düzenledi.

Selçuk ta öğrencilere sınav provası

Efes Selçuk Belediyesi, TYT, AYT ve LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav sürecine katkı sağlamak amacıyla Süreç Değerlendirme Sınavları düzenledi. Öğrencilerin gerçek sınav atmosferini deneyimlemelerine olanak tanıyan uygulama, 7–8 Şubat tarihlerinde Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi, Çamlık Nafiz Ulu Kültür ve Gençlik Merkezi ile Belevi Mahallesi’nde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Sınav kaygısını azaltmayı ve öğrencilerin kendilerini ölçmelerini hedefleyen Süreç Değerlendirme Sınavları, kütüphane kulübü üyesi öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Sessiz ve sakin bir kütüphane ortamında yapılan sınavlara toplam 369 öğrenci katılarak sınav pratiği yapma fırsatı buldu. Öğrenciler, bu uygulama sayesinde eksiklerini görme ve sınav sürecine daha bilinçli hazırlanma imkânı elde etti.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNE KATKI SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ”

Efes Selçuk Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürü Vedat Yolcu, her ay ücretsiz olarak düzenlenen deneme sınavlarıyla eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek; “İlçemizde öğrenim gören öğrencilerimize, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da LGS, TYT ve AYT sınavlarına hazırlık sürecinde destek olmaya devam ediyoruz. Her ay düzenli aralıklarla süreç değerlendirme sınavları gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sunmak, sınav sistemini daha yakından tanımalarını sağlamak ve sınav kaygılarını azaltmak amacıyla düzenlediğimiz deneme sınavları yoğun ilgi görüyor. Katılımın her ay artması, bu uygulamanın ne kadar faydalı olduğunu açıkça gösteriyor. Bu sınavlar sayesinde öğrenciler hem bilgi düzeylerini ölçme hem de zaman yönetimi ve sınav disiplini kazanma fırsatı buluyor. Sınavların ardından öğrencilerden ve velilerden aldığımız olumlu geri dönüşler bizleri son derece mutlu ediyor. Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz bu deneme sınavlarıyla eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamayı amaçlıyor, tüm öğrencilerimizi bu imkândan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.

 
'Eski'ler 2. kez o ilçede toplanıyor: Gün ve saat belli oldu!
 
Sağlıklı yaş almanın merkezi Bornova!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annelere nefes aldıran kart!
İzmir'de Anne Kart sayesinde anneler çocuklarıyla kenti ücretsiz dolaşıyor. ...
İzmir'de anne ve çocuklara güç veren atölyeler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, çocuğu olan kadınların ebeveynlik ...
Yurttaşlardan İzmir için 10 maddelik öneri listesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmirlileri iklim politikalarına dahil ...
 
Büyükşehir’den gençler için İngilizce Konuşma Kulübü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yabancı dil konusundaki en büyük ...
Basmane Çukuru'na '84 metre' ayarı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Basmane Çukuru’na dair önemli ...
Büyükşehir Meclisi’nde ‘Basmane Çukuru’ arbedesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Şubat ayını olağan toplantısının ...
 
Seferihisar'da sel ve fırtına sonrası yoğun mesai
İzmir Seferihisar’da etkili olan yağmur ve fırtına sonrasında Seferihisar ...
Bayraklı’nın perileri İzmir şampiyonu
İzmir genelinden 10 takımın mücadele ettiği U14 Kızlar B Ligi İl Şampiyonası’nda ...
Urla kaçak söküme karşı direniyor... Başkan Balkan: Bu gemi geldiği gibi gidecek!
Urla Demircili Ada Koyu’nda parçalanmak istenen hurda gemiye karşı yurttaşlar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri