POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Yasaklanmıştı... CHP'den çağrı: 1 Mayıs'ta Taksim'e!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
Erdoğan ile Özel o tarihte görüşecek
14 Nisan 2021 Çarşamba - 11:13

Sendikalar arası ‘eksik çalışma’ gerilimi: Belediye İş’ten Genel İş’e hodri meydan!

Belediye İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada eksik çalışma sisteminin adaletsiz olduğu vurgulandı ve Genel İş Sendikası’na çağrı yapıldı. Açıklamada, “Sıra lafa gelince Ege’de İzmir’de en örgütlü olduğunu söyleyen Genel-İş’te. Hodri meydan. Sizde lafı, dedikoduyu çamur atmayı bir tarafa bırakın 3 yılı tamamen ortadan kaldırmak için çaba harcayın. Biz de destekleyelim” denildi.

Sendikalar arası ‘eksik çalışma’ gerilimi: Belediye İş’ten Genel İş’e hodri meydan!

GERÇEKİZMİR - Belediye İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada eksik çalışma sistemi üzerinden DİSK/Genel-İş Sendikası hedef alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki emekçilerin yüzünü güldürmeyi amaçladıklarını aktaran Belediye İş Sendikası temsilcileri şu açıklamayı yaptı:

Belediye-İş Sendikası, gücünü üyelerinden alan, üyelerinin yaşama ve çalışma koşullarını düzeltmek için çaba harcayan, çalışma yaşamında ortaya çıkan sorunları üyelerinin hakkını koruyarak, öncelikle demokratik haklarını saklı tutarak diyalogla çözmek için çaba harcayan bir sendikadır.

Belediye-İş, bu anlayışla İzmir’de 2011 yılından bugüne kadar ek protokollerle İzmir emekçilerinin üstüne kara bir leke gibi yapışan, yüzde 40’la başlayan eksik çalışma sistemi adaletsizliğinin çözümü için şov yapmadan, yapabileceğini söyleyerek, söylediğini yaparak hedefine kararlı adımlarla yürümüş bir sendikadır.

Ancak gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse diğerleri de yanlış gider.  Eksik çalışma sistemi, gömleğin ilk düğmesinin yanlış iliklendiği yerdir. Olması gereken, eşit işe eşit ücret hakkıdır. Çünkü, eşit işe eşit ücret,  en temel işçi hakkı, evrensel sendikal ilkedir.

Bu süreçte tüm tarafların değişik düzeyde hataları eksikleri vardır. Sonuçta o gün yapılan yanlış, sorunları günümüze kadar taşımıştır. Eksik çalışma sisteminin adaletsizliği süreç içinde karşılıklı çabalarla ucu açık bir noktadan,  yevmiye bazında yüzde 30 eksik ve 6 yılla sınırlandırılmıştır.

Nitekim sendikamız Belediye-İş sorunun diyalogla çözülmesi için 2020’de imzaladığı toplu sözleşmeye bir geçici madde ekleyerek, çözüm için kararlılığını bir kez daha göstermiştir. Geçici maddeye göre, 2020 Aralık ayında taraf sendika temsilcileri ve işveren temsilcileri bir araya gelerek müzakerede bulunacaktı. 2020 Aralık ayının ikinci haftasında, gerek sendikamızın gerekse işverenin ortak toplantı çağrısına DİSK/Genel-İş çeşitli bahaneler öne sürerek katılmamıştır.

Sendikamız Belediye-İş; DİSK/Genel-İş’in ortak toplantıya gelmemesini bir engel olarak görmeyerek, eksik çalışma sistemine ilişkin işverenle yaptığı görüşmeleri üyelerimizle yaptığı toplantı ve görüşmelerde bütün açıklığıyla paylaşmıştır.

Şubelerimizin üyelerimizle yaptığı değerlendirmede; hayat pahalılığından, pandemi sürecine, iktidarın muhalif belediyeleri ekonomik olarak çalışamaz hale getirmeye yönelik politikalarından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in sorunu çözme konusundaki iyi niyetli yaklaşımına kadar çok boyutta değerlendirmelerin ardından şubelerimiz bir yol haritası oluşturmuştur.

Buna göre sendikamız üye ve temsilcilerimizin talepleri doğrultusunda ve koşullar olgunlaştığında tekrar gözden geçirilmek üzere 6 yıl olan eksik çalışma sisteminin 3 yıla düşürülmesi konusunda olumlu bir noktaya gelmiştir.

Gelinen noktada, sendikamız ve üyelerimiz, iktidarın muhalif belediyeler üzerindeki baskıcı anti-demokratik uygulamalarına karşı; işyerlerine, emeklerine sahip çıkma konusunda iyi niyetli çabalarını ortaya koymuştur. Ancak, henüz imzalanmış bir anlaşma yoktur.

Akıl fukara olunca dil ukala olurmuş. Genel-İş’in 1 ve 3 nolu şube yönetimlerinin açıklamaları da o hesap. Lafa gelince Ege’de İzmir’de on binlerce üye ile en güçlü sendika Genel-İş. Peki iyi güzel de, mucidi olduğunuz eksik çalışmanın çözümü için 2011’den bugüne ne yaptınız? Dün elinizi tutan mı vardı?

Belediye-İş’in ve işverenin eksik çalışmanın müzakere edilmesi için ortak çağrı yaptığı toplantıya gerekçeler ileri sürerek neden katılmadınız?

Biz söyleyelim, çünkü derdiniz politikalar üretmek, sorun çözmek değil. Şov yapmak, algı yaratmak, ucuz siyaset yapmak. Çünkü derdiniz, küçük hesaplarla, “Belediye-İş eşit işe eşit ücret’e karşı çıkıyor” yalanını yayarak koltuğunuzu korumak. Eğer gerçekten işçinin emekçinin ekmeğinin derdinde olsaydınız, kibrinizi yener sorunu bir an önce çözmek için toplantıya katılırdınız. Siz ne yaptınız? Sorunu çözmek yerine, yalana sarılarak, Belediye-İş’i kapalı kapılar arkasında pazarlık yapmakla suçladınız.

Unutmayın, evi camdan olan komşusunu taşlamaz.

Eşit işe eşit ücreti temel ilke kabul eden Belediye-İş Sendikası İzmir 1, 2 ve 3 nolu şubeleri korkmadan, çekinmeden üyelerinin talepleri doğrultusunda eksik çalışmanın günümüz koşullarında kısmi çözümü noktasında iradesini ortaya koymuş, Tunç Soyer Başkandan eksik çalışma sisteminin 6 yıldan 3 yıla indirilmesi sözünü almıştır.

Şimdi sıra lafa gelince Ege’de İzmir’de en örgütlü olduğunu söyleyen Genel-İş’te. Hodri meydan. Sizde lafı, dedikoduyu çamur atmayı bir tarafa bırakın 3 yılı tamamen ortadan kaldırmak için çaba harcayın. Biz de destekleyelim. Çünkü Belediye-İş için önemli olan, sen yaptın, ben yaptım değil, İzmir Büyükşehir emekçilerinin yüzünün gülmesidir.

 
CHP İl Binasına asılmıştı: O pankart vinçle indirildi
 
İzmirli bilim insanı virüsü 48 saat içinde yok edecek ilaç üzerinde çalışıyor
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gökmen 14 Nisan 2021 Çarşamba 23:22

Belediye iş sendikasina çamur atanlar önce kendilerine baksınlar. 2011 den beri bu sömürgüde ne yapıyorsunuz? Tamamen ortadan kaldırmayı planliyordunuz 10 yıl boyunca bu planı mi yaptiniz? Bu pandemi, deprem, sel ve benzeri afetler varken eksik çalışmayı tamamen ortadan kaldırmayı anca rüyanızda görürsünüz bu yüzden sözü alınan 3 yıl bile büyük bir nimet. Her zaman olmasi gerektiği gibi emekçinin yanında olmanızı bekliyoruz.

Yorumu oyla      0      0  
Gerçek 14 Nisan 2021 Çarşamba 19:57

2011 yılında taşerondan geçen personel üzerinden üye pazarlığı yapıp protokol imzalamasaydınız,insanlara %40 aşılamasaydınız, yalan söylesin kaldıracağız demeseydiniz şözleşmelere olmayan %40 konmazdı. koltuk ve profesyonel maaşı alma sevdanız yüzünden yazık oldu çalışana. Hadi burada hata yaptınız olur dedik. Peki 2yıl önce taşeron şirketten belediye şirketine geçen personeli nasıl KHK lı saydınız. Adamlar kadromu aldı. Hayır şirket değiştirdi ama siz gene ucuz pazarlık için yalan söylediniz. Belediye şirketine geçen personele 2 yıl hiçbir sosyal hak vermediniz. KHK lı dediniz kadro verilmediğine göre değiller. KHK lı değillerse neden 2 yıl şirketin diğer çalışanlarının haklarından yararlanamadılar. Yeter artık genel merkez lerde dahil bırakın artık yeniler gelsin.

Yorumu oyla      0      0  
M.ali çubukçu 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:43

2011 yılında işe girip neredeyse 7 yıl eksik çalışanlar yani biz Günah keçisi olduk herkes gibi bizde kesinti olmadan calisabilsek su an da hayat standardımız çok farklı olurdu konuşulması yazılması gereken çok şey var Üç yıl da kesintinin kalkması çok büyük nimet Biz gibi 7 yıl değil rakama vurulursa kayıp gelir herkes daha iyi anlar

Yorumu oyla      0      0  
Ufuk kökkaya 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:27

Genel iş sendikasını medya önünde değil diğer sendikalarla ortak toplantılarda görmek istiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Pedrye Dönmez 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:11

?????? Teşekkürler Tunç başkan teşekkürler belediye iş sendikası

Yorumu oyla      0      0  
İşci 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:02

Belediye iş madem bu kdar işçileri düşünüyorsunuz da koltuk derdiniz yokda 2020 de imzalamış olduğunuz toplu iş sözleşmesinde neden 6 yıl olan eksik çalışmayı nden 5 yıl olarak kabul ettiniz. Siz 3 yıla düşürmek için nden hodri meydan demediniz işverene. Bence bütün belediye iş şubeleri genel iş sendikasina teşekkür etmesi gerekir. Siz bu 3 yıl baremini rüyanızda göremezsiniz. Siz bu 3 yıla balıklama atlamasaydiniz belki tamami da kalkardı. Ek protokol duydunuz balıklama atladıniz.

Yorumu oyla      0      0  
Behsat 14 Nisan 2021 Çarşamba 11:59

Öncelikle bir belediye is sendikası üyesi olarak şunu belirtmek isterim bu düşünceler benim kendi şahsi düşüncelerimdir. Yıllardır süre gelen bu adaletsiz sisteme bir işçi olarak yöneticilerden temennimiz odur ki son vermek .gelir düzeyi belli olan çalışan işçilerin bu adaletsiz gelir düzeyi altında ezildigimizi bilmenize de fayda olacağı kanaatindeyim. Mantıklı bir gelecekte sunulmaya süre gelen bir düzen içinde işçi kısmı hep iten mağdur olan taraf olmuştur. Bilmeniz odur ki bu adaletsiz kesintilerin gerek sendika yöneticiler gerek ise belediye başkanımız kaldırılması konusunda bir noktada buluşup çalışanlarının yüzünü güldürecek bir karar alacaklarını cani gönülden inandığımı söylemek istiyorum aynı saat aynı ,aynı çalışma ,aynı alın teri , aynı emek dir emeğin değeri olmicagini bilmenizi isterim .%30 kesinti ile çalışan işçilerin kulağının bunda olduğunuzu siz değerli yönetici büyüklerimizin önemli bilmenizi isterim saygılarımla...

Yorumu oyla      0      0  
Hediye 14 Nisan 2021 Çarşamba 11:44

Çok doğru önemli olan siz yada biz yaptık değil tek yumruk olup emekçilerin yüzünü güldürmektir sendikacılık bunu gerektirir

Yorumu oyla      0      0  
Süleyman kaba 14 Nisan 2021 Çarşamba 11:35

Belediye iş sendikası ve tüm temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum bu zor günlerde verdiğiniz mücadele taktire şayandır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyumculukta yetki belgesi dönemi!
Ticaret Bakanı Pekcan, "Kuyum işletmeleri 2021 sonuna kadar yetki belgesi ...
İzmir'in büyük fuarı için yeni tarih belli oldu!
Dünya doğal taş sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Marble İzmir ...
Turizm cennetinde belediyeden satılık araziler!
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nün 23 milyon 137 bin TL’lik arazi ...
 
Turizmde 'Rusya' kabusu: ''Entübe olur!''
Rusya'nın Türkiye'ye uçuşları kısıtlama kararını değerlendiren Çeşme Turistik ...
İzmir'in turizm cennetinde 5 buçuk saatte 23 milyonluk satış!
Çeşme’de Ovacık, İnönü, Alaçatı ve Reisdere mahallelerinde yer alan 5 ...
Bir sektör devi daha üretim düşürüyor!
Otomobil üreticisi Mitsubishi, motor ve fren sistemlerinde kullanılan ...
 
Bakanlıktan İzmir’deki o tabiat parkı için ihale kararı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karşıyaka sınırları içinde kalan Yamanlar Dağı ...
Şubat ayı işsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik şubat ayında yüzde 13,4 olarak gerçekleşti.
40 mesleğe daha belge zorunluluğu!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, aralarında, elektrik tesisatçısı, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri