POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
Burcu Köksal’ın sessizliği CHP’lileri sokağa döktü
Burcu Köksal’ın sessizliği CHP’lileri sokağa döktü
Mehmet Şimşek: Büyük bir şokla karşı karşıyayız
Mehmet Şimşek: Büyük bir şokla karşı karşıyayız
Tchouameni, Valverde'yi hastanelik etti!
Tchouameni, Valverde'yi hastanelik etti!
5 Mayıs 2026 Salı - 10:55

Sengel'den Silivri önünde mesaj: Zafer bizim olacak!

Silivri’de ertelenen duruşmanın ardından konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yargılamanın şeffaf ve kesintisiz yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak savunma hakkının kısıtlanmasına tepki gösterdi. Sengel, "Sancağı hiç elimizden bırakmadan bitiş çizgisinde zafer bizim olacak; zafer, aradıkları adaleti bulamayan, içeride tutsak olarak bırakılan bütün yol arkadaşlarımızın olacak" dedi.

Sengel den Silivri önünde mesaj: Zafer bizim olacak!

GERÇEKİZMİR - Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi davasının 31. oturumu için gittiği Silivri’de, ertelenen duruşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Sengel, yargı sürecinin şeffaf ve kesintisiz şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu davanın duruşmasını takip etmek üzere Silivri’ye giden Sengel, süreci bir yurttaş, hukukçu ve belediye başkanı kimliğiyle değerlendirdiğini ifade etti. Sengel, yargılamanın açık, sarih ve kesintisiz şekilde ilerlemesinin önemine dikkat çekti.

Sengel, açıklamalarının tamamında şunları söyledi:

"Ekrem Başkan'ın 'Pazartesi bambaşka bir gün olacak' demesi üzerine; Efes Selçuk'tan, İzmir'den yola çıkıp bugünkü duruşmayı takip etmek adına Silivri'ye geldik. Bir duruşmadan ziyade, mevcut olan yargılamanın yapılmaması üzerine bir sistem gördük ve bugünkü duruşma iptal edildi.

İptal gerekçesiyle birlikte oraya gelen tutuklu aileleri, yakınları, aynı zamanda avukatlar ve basın mensupları duruşma salonundan çıkartılmak istendi. Yargılamanın kesintisiz, sarih, açık ve şeffaf bir şekilde devam etmesi; savunma hakkının kısıtlanmaması en önemli ve en kıymetli esastır.

Bu esasın çiğneniyor olduğunu görmek; insanların bu kadar uzun süreden beri tutuklu olarak bırakılması, savunma haklarının kısıtlanması, kendilerini ifade edememeleri, ailelerinden uzak durmaları... Kaçma şüphesi bile olmayan bu kişilerin, iddianamede somut hiçbir şey olmamasına rağmen bu durumu yaşıyor olması gerçekten açıklanamaz bir duruma haiz.

Ancak bununla birlikte, gerek Ekrem Başkan gerek Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel, yılların belediye başkanı Hasan Akgün, İzmir'e çok büyük değer katmış olan Buğra Gökçe, Onursal Başkanımız, İnan Başkanımız, yine Tayfun Kahraman gibi birçok kişiyi de görebilme fırsatı elde ettik. Aynı zamanda Aykut Erdoğdu da dahil olmak üzere içeride olan bütün herkesin çok büyük bir umudu var; ama her şeyden önce büyük bir cesarete sahipler.

Ve bu cesaret, dışarıda olan bizleri çok daha fazlasıyla güçlendiriyor. İktidar yolculuğumuzun ne kadar gerekli olduğunu; başta adalet, sonra demokrasi ve en önemlisi de ülkenin güzel yarınlara kavuşması için bir gereklilik olduğunu bir kez daha ifade ettiler. Onlarla bir araya gelip onların bütün sevgi ve selamlarını sizlere iletmemi istediler.

Komşu ilçemiz olan Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel; çok sağlam, çok güçlü, inancını hiç kaybetmeden bütün sevenlerine selam ve sevgilerini iletti. Yine Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ve diğer bütün içeride gerçekten adaletin tecelli etmesini bekleyen mevkidaşlarımız ve aynı zamanda başkanlarımız ve bürokratlarımız, gelecek güzel günlere inançlarından bir nebze bile kaybetmemişler. Onların cesareti, onların umutları bizlere de umut olmaya devam edecek ve onlar adına bayrağı biz zafer olana kadar elimizde tutacağız. Ve o sancağı hiç elimizden bırakmadan bitiş çizgisinde zafer bizim olacak; zafer, aradıkları adaleti bulamayan, içeride tutsak olarak bırakılan bütün yol arkadaşlarımızın olacak."

 
Konak’ta Anneler Günü emekle taçlanıyor
 
Otomobil ekspertizlerine düzenleme geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel, Aytun Çıray'ı engelledi!
Eski İYİ Parti ve CHP İzmir milletvekili Aytun Çıray, X sosyal medya platformundan ...
CHP İzmir'den Bornova'da 'iktidar' mesajı
CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, “Halkın iktidarını kuruyoruz” sloganıyla ...
CHP ‘hücuma’ çıktı: İktidara hazırız
CHP Lideri Özel’in, “En iyi savunma hücumdur” mesajıyla duyurduğu yeni ...
 
Yavuzyılmaz'dan yeni belge: İzmir'deki üç otoyol 2026'de özelleştirilecek!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, İzmir Çevre Yolu’nu, İzmir-Aydın ...
Arslan'dan metro çıkışı: Kara propagandaya inat Buca'ya ulaşacak!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Buca Metrosu’nda inşaatın durduğuna ...
Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkardıklarını ...
 
Türkiye'de kaç Suriyeli var? Açıklama geldi
İçişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, "Göç İdaresi Başkanlığının ...
AK Partili Kasapoğlu'ndan Tugay'ın o sözlerine tepki!
Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Dr. ...
CHP İzmir Bornova’da sahaya indi, ‘erken seçim’ çağrısı yaptı!
CHP Genel Merkezi’nin talimatı doğrultusunda 81 ilde saha çalışması başlatılırken, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri