POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Sel felaketinden bir acı haber daha
Sel felaketinden bir acı haber daha
Tavuklu pilav 100 kişiyi hastanelik etti!
Tavuklu pilav 100 kişiyi hastanelik etti!
Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül teslim oldu
Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül teslim oldu
Halat şovunda kaza: Amerikan askeri öldü
Halat şovunda kaza: Amerikan askeri öldü
19 Ekim 2026 Pazartesi - 09:30

Sercan Avcı yazdı: Ön seçimin anlattıkları!

----------------------------------------------------

Sercan Avcı yazdı: Ön seçimin anlattıkları!

Kentte belediye başkanlarının parti değiştirme kararları özelinde aday belirleme yöntemlerinin tartışıldığı ortamda, YENİ Parti cephesinde ön seçim yapmak, ilçe başkanını, il başkanını üyeye sormak KIYMETLİ.

YENİ kurulan, üyeye büyük görev veren bir partide, üyenin yarısının sandığa gelmemesi( 61 bin üyeden 32 bini oy kullandı) DÜŞÜNDÜRÜCÜ.

Hem ilçelerde hem il başkanlığında ön seçimin sorunsuz, kavgasız, gürültüsüz, itirazsız tamamlanması ALKIŞ!

Ne kadar marka bir isim (Aziz Kocaoğlu) olsa da seçime 3 gün kala adaylığını açıklayan birine karşı, 28 ilçe başkanının imzasını almışken, üye kayıtlarının olduğu dönemde görevde olmuşken, 4 bin oyla kazanmak, 12-13 ilçede Kocaoğlu’nun arkasında kalmak yola il başkanı olarak devam edecek olan Çağatay Güç için UYARI.

Kocaoğlu, Urla’daki konuşması ve süreçte kapısını çalanlara yaptığı aday tarifi ile kendini işaret ediyordu. Kocaoğlu aday olmasıyla ve Büyükşehir Belediye Başkanıyken çok kere gittiği, yatırımlar yaptığı Torbalı, Tire, Kiraz, Beydağ, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama gibi ilçelerde aldığı oyla ŞAŞIRTMADI.

Kocaoğlu, Urla’da “Kedi olmadan fare yakalamaya çalışan il başkanını değiştirin” ile başlayıp Bornova’da “Bu dönenim il başkanı değil” ile devam edip, Tepekule’de noktaladığı “78 yaşında bana ihtiyaç duydurmayacaktınız. Niye bana ihtiyaç duydurdunuz?” sözleriyle kurucu il başkanı Güç’ü kamuoyunda TARTIŞTIRDI! 

CHP’deyken kongreye 2 gün kala Genel Merkez tarafından işaret edilen, YENİ Parti’de ise kurucu başkan olarak atanan Güç için bu kez yarışmak ve kazanmak koltuğa daha ‘güçlü’ oturacak olması adına kendisi ve parti adına büyük KAZANÇ!

Yıllarca siyaset yaptığı, kongrelerde belirleyici olduğu, eski dostlarının, birlikte siyaset yaptığı isimlerin yaşadığı, kurucu başkan Ertürk Çapın’ın da desteğini aldığı Bornova’da Kocaoğlu’nun bin 400 oy fark yemesi SÜRPRİZ!

Birlikte yıllarca yol aldığı ancak bu süreçte ayrı düştüğü kurucu başkan Çapın’ın Kocaoğlu’na desteğine  rağmen, Kocaoğlu’na evinde fark atmak, adeta ‘adam-şalgam’ kongresinin rövanşını almak Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki açısından parti içerisinde GÜÇ GÖSTERİSİ! 

Karabağlar’da kurucu ilçe başkanı Volkan Gürboğa’nın Güç’e destek verdiği ortamda Kocoağlu’nun sandıktan önde çıkmasında payı büyük olan Ceyhan Kayhan’ın İzmir’de 3 yıl sonra yeniden aktif siyasete dönmesi DİKKAT ÇEKİCİ! 

Seçime kısa bir süre kala başkanı üyelerin seçecek olmasına rağmen, ilçe başkanlarının imza toplaması, bildiri yayınlayarak imzaları kamuoyuyla paylaşması, Kocaoğlu konuşurken salonu terk etmeye çalışması YANLIŞ!

Genel Merkez’in tarafsız kalması, aday işaret etmemesi, aday dayatmaması, tek aday diye ısrar etmemesi DOĞRU!

İl Başkanı Güç’ün, yararlanması gerektiği bir dönemde, süreç boyunca tecrübeli isimlere ve eskiden görev almış isimlere yönelik sözleri, mesajları HATA!

Bugünden itibaren özellikle Kocoağlu cephesini yeniden sürece dahil etmek, kendisine oy vermeyen üyeye ulaşmak ve örgütü toparlamak Güç açısından öncelikli GÖREV!

Kocoağlu kazansaydı mevcut yönetimin yüzde 90’ı değişirdi. Güç’ün kazanması 30 kişilik il yönetimi için aktif siyaset adına UMUT!

Güç’ün değişmeyesini isteyen ve hem Genel Merkez’de hem kentte bu noktada mesai harcayan İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel, Murat Bakan ve Ednan Arslan için ön seçimden çıkan sonuç parti içinde kendi siyasi yol haritaları için SORU İŞARETİ!

Kocaoğlu’nun ön seçimde adaylık kararı alması ile uzun süredir kenarda duran, gözükmeyen,  geçmişte Kocaoğlu ile siyaset yapmış isimlerin sahaya dönmesi, mesai yapması, telefon açması, mesaj atması, görüntü vermesi VEFA!

İlçe kongresinde Güç’ün en çok desteklediği ilçe başkanını sandıkta yenmişken, İl başkanı ön seçimi boyunca aday çıkarılması için hem Genel Merkez’de hem kentte mesai harcayan, en net şekilde taraf olan Gaziemir cephesinde sonuç KAZANMIŞKEN KAYBETMEK!  

CHP’de son il kongresinden edindiğimiz tecrübeyle (Aliağa-Ali Serçe örneği) Güç’ün Gaziemir’de kaybeden Çağrı Şırlancı’yı il yönetimine, Gaziemir’de il delegesi yazılmayan gençlik kolu başkanı Efe Orbay Tekün’ü de kurultay delegesi yazması GÜÇLÜ İHTİMAL!

 
Bornova'da atıl alan için düğmeye basıldı!
 
Gümrükçü'den Muhtarlar Günü mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİ Parti Ankara'da ön seçim sonucu belli oldu
YENİ Parti Ankara Kurucu İl Başkanı İbrahim Karaca, il başkanlığı ön seçiminde ...
AK Parti'den çarpıcı 'ön seçim sonucu ve Kocaoğlu' yorumu!
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, YENİ ...
Güç'ten seçim zaferi sonrası 'Kocaoğlu' sözleri ve 'iktidar' mesajları!
İzmir İl başkanlığı ön seçimini üyelerin oylarıyla kazanarak il kongresine ...
 
Ön seçimin ardından Kocaoğlu'ndan ilk açıklama!
YENİ Parti'nin İzmir'de gerçekleştirdiği il başkanlığı ön seçim sürecinin ...
YENİ Parti İzmir'de ön seçimin galibi kurucu başkan oldu!
YENİ Parti İzmir'de il başkanı belirlemek için ön seçim gerçekleşti. 30 ...
İl başkanı Güç, Aliağa'da oyunu kullandı: Sandığa yoğun ilgi var!
YENİ Parti İzmir'de gerçekleşen il başkanı ön seçiminde Kocaoğlu il yarışan ...
 
Kocaoğlu oyunu Urla'da kullandı... Ne mesaj verdi?
Yeni Parti İzmir İl Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, ön seçim maratonunda oyunu ...
Güç-Kocaoğlu yarışında ilçe ilçe sonuçlar: Kim kaç oy aldı?
YENİ Parti İzmir’de il başkanı ön seçimi heyecanı yaşandı. Kurucu İl Başkanı ...
MHP Lideri Bahçeli’den Azerbaycan mesajı
Azerbaycan'da başörtülü öğrencilerin okullara alınmadığı yönündeki iddialar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Ön seçimin anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri