POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
'İlk önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek'
13 Eylül 2018 Perşembe - 10:38

Şok: Şarbonlu gemi İzmir açıklarında!

İstanbul açıklarında bir süre bekletilen, şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen büyükbaş hayvanların tutulduğu iddia edilen Panama bandıralı 'Rahmeh' isimli gemi, bu sabah İzmir'in Çeşme ilçesi Çiftlik Mahallesi açıklarına demirledi. CHP İzmir Milletvekili Bakan konuyu Meclis'e taşıdı.

Şok: Şarbonlu gemi İzmir açıklarında!

6 Eylül’de İstanbul’dan ayrılıp Akdeniz’e açılan 134 metre uzunluk, 11 bin 947 grostonluk olan, hayvan taşımacılığında kullanılan gemi 'Rahmeh', Doğu Akdeniz’de dört gün boyunca hiçbir limana yanaşmadan hareket ettikten sonra tekrar Ege’ye dümen kırdı. Dün Güney Ege sularında bulunduğu tespit edilen ve varış limanı İspanya olduğu basında yer alan, içinde şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen büyükbaş hayvan bulunduğu iddia edilen geminin, tekrardan kuzeye yönelip bugün sabah saatlerinde Çeşme'nin Çiftlik Mahallesi açıklarında demirlemesi dikkat çekti. Ancak, gerçek kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Geminin personel ve yedek parça temini için Çeşme'de demirlediği öğrenildi. Gemiye ilk olarak Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nden bir doktorun çıkacağı ve vereceği rapora göre de Çeşme Liman Başkanlığı'nın geminin personel ve yedek parça talebini değerlendireceği bildirildi.

BAKANLIK 'İSPANYA'YA GİDECEK' DEMİŞTİ, YENİ AÇIKLAMA GELDİ
Gemide 'şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvan bulunduğu' iddiaları ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada bunun asılsız olduğu belirtilip, "Haberlere konu edinilen gemi, daha önce hayvan taşımacılığında kullanılmış olup, 20 Ağustos 2018 tarihinde boşaltılmıştır. Hayvan taşımacılığında kullanılan her araçta olduğu gibi, bahse konu olan gemide de koku vakası görülmüştür. Yayılan koku ve sineklenme gibi rahatsızlıklar için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ekipleri tarafından ilaçlama ve temizlik gibi rutin işlemler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu gemi sefer talimatının hazırlanmasının ardından Marmara Denizi'ni terkederek İspanya’ya doğru hareket edecektir" denilmişti.

'Rahmeh' isimli geminin Çeşme açıklarına demirlemesinin ardından Tarım ve orman Bakanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bahsi geçen geminin rotası Cebelitarık Boğazı'dır. Gemi Çeşme civarında uluslararası sularda motor arızası sebebi ile Çeşme Liman Başkanlığı'ndan makine parçası temini için izin istemiştir. Bu sebepten boş olan gemi için rutin prosedürler gereği liman başkanlığınca Çeşme Hudutlar Merkez Sağlık Denetleme Merkez Tabipliğinden sağlık kontrolü yapılması istenmiştir. Sağlık personeli tarafından bugün uluslararası sularda gemiye çıkılacak ve gemi personelinin sağlık yönünden kontrolü yapılacaktır. Sağlık personelinin uygun raporu vermesi doğrultusunda yine geminin uluslararası sularda ikmali ve arızası giderilecektir. Anlaşılacağı üzere gemi ile alakalı bütün iş ve işlemler uluslararası sularda yapılmaktadır ve geminin Çeşme Limanı'na yanaşma ve demirleme gibi bir talebi bulunmamaktadır" denildi. (DHA)

CHP'Lİ BAKAN MECLİS'E TAŞIDI
Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği önergeyle konuyu TBMM'ye taşıdı. 
Geçtiğimiz hafta Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) tarafından sosyal medyadan “İçinde yüzlerce şarbonlu hayvancağızın olduğu, Rahmeh adlı Panama bandıralı gemi şu an itibarıyla halen İstanbul Ahırkapı açıklarındadır. Telef olan hayvancıkların çoğunun öğütülerek denize atıldığına dair tarafımıza haberler gelmektedir. Mersin, İzmir ve Bandırma üzerinden yüklerini dağıtarak İstanbul ‘a kadar geldiğini tahmin ediyoruz. Şarbon hastalığı göz yumularak yayılmakta, hiçbir yetkili için de soruşturma açılmamaktadır” duyurusu yapılmıştır. 
Aynı gün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklamada Rahmeh ile ilgili haberlerin ‘asılsız ve yalan’ olduğu belirtilerek, “Haberlere konu edinilen gemi, daha önce hayvan taşımacılığında kullanılmış olup, 20 Ağustos 2018 tarihinde boşaltılmıştır. Hayvan taşımacılığında kullanılan her araçta olduğu gibi, bahse konu olan gemide de koku vakası görülmüştür. Yayılan koku ve sineklenme gibi rahatsızlıklar için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ekipleri tarafından ilaçlama ve temizlik gibi rutin işlemler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu gemi bugün sefer talimatının hazırlanmasının ardından Marmara Denizini terk ederek İspanya’ya doğru hareket edecektir” denilmiştir. 
İstanbul’da Ahırkapı açıklarında 20 gün kadar bekleyen gemi, şarbon hastalığı iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından, 6 Eylül günü İstanbul’dan ayrılmış, Akdeniz’de dört gün boyunca hiçbir limana yanaşmadan hareket ettikten sonra Ege’ye dümen kırmıştır. Bugün sabah saatlerinde Çeşme açıklarında demirleyen geminin tek bir personeli almak için geldiği bildirildiği ifade edilirken; şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen geminin Türkiye sınırlarında bulunması toplumda endişe ve paniğe sebep olmuştur. Bu bağlamda;
1 – Şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen Rahmeh adlı geminin, İspanya’ya gideceğini açıklamanıza rağmen, İstanbul’dan ayrılarak Akdeniz’de hiçbir limana yanaşmadan rotasını yeniden ülkemize çevirmesinin sebebi nedir?
2 – Şarbon hastalığı olan hayvanları taşıdığı iddia edilen Rahmeh adlı geminin Ege’de/Çeşme’de ne işi vardır? Gemi ne zaman ülkemizden ayrılacaktır? 

CHP'DEN AÇIKLAMA: GEREKİRSE BİNLERCE ÇEŞMELİ... 
Öte yandan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, şosyal medyadan yaptığı açıklamada şarbon hastalığına yakalanmış hayvanların olduğu iddia edilen geminin Çeşme Limanı’na yanaşıp hayvanları indirmemesi adına eylem yapacaklarını duyurdu.  

Oran açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Yeryüzündeki cennet Çeşme’den Türk kamuoyuna sesleniyoruz. İstanbul açıklarında 20 gün bekletildikten sonra 6 Eylül günü Akdeniz’e açılan Panama bandıralı Rahmeh gemisi arkamda gördüğünüz gibi Çeşme Çiftlikköy açıklarında demirlemiştir. 25 bin büyükbaş hayvan yükü ile şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen bu geminin ve bu hayvanları Çeşmemize indirmesine izin vermeyeceğiz. Tüm kamuoyunu bizlere destek vermeye davet ediyoruz. Gerekirse binlerce Çeşmeli ile limanı kilitleyeceğiz, bu hayvanların indirilmesine engel olacağız!

 
Körfez'e tramvay dopingi!
 
Konak'ta belediyeden ücretsiz HIV testi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Barış Selçuk'ta kazananlar belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 19.’sunu düzenlediği Barış Selçuk ...
İzmir'de dehşet: Kaza yapan otomobilde bıçaklanmış cesedi bulundu!
Bornova ilçesinde, park halindeki çekiciye çarparak durabilen otomobilde, ...
İEF'de bıyıklarıyla para kazanıyor!
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda, 2 metre 15 santimetrelik bıyığıyla fuar ...
 
Sarraf'ın yanındaki kadının kimliği ortaya çıktı
ABD'de bir cezaevinin özel bölümünde tutulduğu sanılan ancak New York'taki ...
Marmaris'te dehşet gecesi!
Güzel bir tatil hayaliyle İngiltere'den Marmaris'e gelen E.L.H.'nin tatili ...
Padişahların giydiği tılsımlı gömlek ele geçirildi
İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beşiktaş’ta bir ...
 
İzmir'de PKK şüphelisi havaalanında yakalandı
Terör örgütü PKK lehine Avusturya'da faaliyet gösteren derneklerde sorumlu ...
İzmir'de 'havalimanı operasyonu'nda flaş karar: Sınır dışı edilecek!
Avusturya'da terör örgütü PKK/KCK adına faaliyet gösterdiği iddiasıyla ...
İzmir'de aranan 374 kişi yakalandı!
İzmir'de son bir haftada gerçekleştirilen asayiş uygulamasında bazı suçlardan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri