POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Üst üste 2. kez Avrupa'nın en büyüğü PSG!
Üst üste 2. kez Avrupa'nın en büyüğü PSG!
Eski CHP Genel Başkanı'ndan Özgür Özel'e destek
Eski CHP Genel Başkanı'ndan Özgür Özel'e destek
CHP'nin Instagram hesabı da el değiştirdi!
CHP'nin Instagram hesabı da el değiştirdi!
Kadın yazarı yeğeni miras için öldürdü!
Kadın yazarı yeğeni miras için öldürdü!
13 Mayıs 2026 Çarşamba - 08:34

Soyer, Tugay'ı topa tuttu, CHP Lideri'ne çağrı yaptı: Görülmemiş muhbirlik hikayesi!

İZDOĞA'ya yönelik başlayan soruşturma kapsamındaki tutuklamalar sonrasında önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, mevcut Başkan Tugay’ı topa tuttu. Tutuklamaların Tugay’ın başlattığı iç denetim raporu sonucu yaşandığını belirten Soyer, CHP Genel Başkanı Özel’e çağrıda bulunarak, “Dilerim, bu şehre ve memlekete daha büyük zararlar verilmeden, CHP Genel Başkanımız, Partimiz, Adalet sistemimiz bu kontrolsüz ve dengesiz gücü dizginleyebilirler” diye konuştu.

Soyer, Tugay ı topa tuttu, CHP Lideri ne çağrı yaptı: Görülmemiş muhbirlik hikayesi!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelen ‘kooperatif soruşturması’ bağlantılı dosya kapsamında cezaevinde bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, mevcut Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı topa tuttu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDOĞA'ya yönelik başlattığı soruşturma kapsamında İZDOĞA eski yönetim kurulu başkanı Güven Eken, İZBETON davasından tutuklu bulunan İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve İZBETON eski Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Şimşek’in tutuklanmasının ardından açıklamalarda bulunan Soyer, tutuklanmaların altında yatan nedenin Tugay’ın hazırlattığı iç denetim raporu olduğunu belirtirken yaşananları ‘muhbirlik hikayesi’ olarak niteledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e çağrıda bulunan Soyer, “Dilerim, bu şehre ve memlekete daha büyük zararlar verilmeden, CHP Genel Başkanımız, Partimiz, Adalet sistemimiz bu kontrolsüz ve dengesiz gücü dizginleyebilirler” diye konuştu.

SOYER'İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE: 

Kum Saati

Geçen gece İzdoğa geçmiş dönem yönetim kurulu başkanı Güven Eken ve İzbeton geçmiş dönem genel müdürü Heval Savaş Kaya ile genel müdür yardımcısı Hüseyin Şimşek iki farklı dosyadan “güveni kötüye kullanmak” suçlamasıyla tutuklandılar. Tutuklanmalarının sebebi, Sayın Cemil Tugay’ın hazırlattığı iç denetim raporlarıydı.

GÖRÜLMEMİŞ MUHBİRLİK HİKAYESİ!

Türkiye ve CHP tarihinde eşi benzeri görülmemiş bu muhbirlik hikayesinin sadece geçen akşamki bölümünü sizlerle paylaşacağım. Ailemle, dostlarımla birlikte 316 gündür yaşadıklarımızı (şimdilik) bir kenara bırakıyorum.

2019-2024 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesinin alametifarikalarından biri de “fabrikalar” olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Her fabrika bir kaledir” özdeyişinden ilham alarak İzmir’de 5 fabrika kurduk.

1- Bayındır Süt Fabrikası

2- Şaşal Su Fabrikası

3- Atık Dönüşüm Tesisi (İzDönüşüm)

4- Ödemiş Et-Entegre Tesisi

5- İzbeton- Kent Mobilyaları Fabrikası

KALELERİ İÇTEN YIKMAYA ÇALIŞTI!

Sayın Tugay göreve gelir gelmez bu kaleleri içeriden yıkmaya çalıştı. Eksik evraklarla, eksik beyanlarla, Sayıştay’da bir tespit olmasa dahi hazırlattığı iç denetim raporlarını İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına göndererek haksız soruşturmaların başlamasına sebep oldu.

1) Şaşal Su Fabrikası: Şaşal; İzmir’in en köklü, en kıymetli markalarından biriydi. 50 yılı aşkın süredir şişelenmiyordu. Su boşa akıyor, İzmirliler markanın nostaljisiyle avunuyordu. Çok uzun mücadeleler ve 8 ay gece gündüz demeden 24 saat çalışma esasıyla 100’e yakın kişinin açılması için emek verdiği Fabrika ile üretimi yeniden başlattık; Şaşal Suyu İzmirliyle buluşturduk. Sayın Tugay tesis kuruluş aşamasında getirilmesi geciken bir makinenin yerine, 2.? ?elinin ikame olarak monte edilmesinin, kabulü dahi yapılmamasına rağmen yolsuzluk olduğu iddiasıyla hazırlattığı raporu eksik belgelerle savcılığa göndermiş. Dosyanın ayrıntısına girecek değilim ama hiçbir usulsüzlük, yolsuzluk olmadığı elbette anlaşılacak. Geçen ay kalbine stent takılan Güven Eken mutlaka aklanacak, en kısa sürede tahliye olacaktır. Canla başla çalışmanın karşılığı husumetten kaynaklanacak bir ceza olamaz.

2) Bayındır Süt Fabrikası: Günde 100 ton süt işleme kapasitesine sahiptir. Sadece bulunduğu ilçede değil, tüm havzada küçük üreticinin sütünü değerlendirip peynir, tereyağı, dondurma gibi katma değerli ürünlere dönüştüren bir fabrikadır. Aşırı kar hırsı olmayan, kamu menfaatini koruyan bir temele oturtulmuştur. Her gün kan kaybeden hayvancılıkta küçük üreticiye can suyu veren bir tesis olmuştur. 320 milyon liraya mal olan, bugünkü değeri yaklaşık 1 milyar lira fabrikanın yine kurulum aşamasında, Sayıştay aksini söylemesine rağmen, yolsuzluk olduğu iddiasıyla iç denetim raporu hazırlanmış, savcılığa teslim edilmiştir. Bir yıl çalıştırılmayan tesis, üreticinin yoğun talepleri sonucunda yeniden açılmış ancak maalesef her gün kamu zararı doğurarak, bugün sadece %10 kapasiteyle çalıştırılmaktadır. Hiçbir yolsuzluğu bulunmayan kurucu genel müdür Murat Onkardeşler 69 gün tutukluluğun ardından tahliye edilmiştir.

İZBETON ANKETİNE BOZULDU!

3) Sayın Tugay’ın bir başka şikayeti de kendi adaylığı açıklanmadan önce İzbeton tarafından yaptırılan memnuniyet anketi ile ilgili. Bu ankette vatandaşa İzbeton, İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmetleri ile bağlantılı olarak “2024 yerel seçimlerinde kimi aday görmek istersiniz?” sorusu da sorulmuş, çeşitli partilerden 10 isim arasında Cemil Tugay ismi son sırada çıkmış ve sadece %1,9 ( yazıyla: bir virgül dokuz) oy alabilmiş. Muhtemelen bu sonuca çok bozulduğu için bu anket nedeniyle de bir rapor hazırlatmış ve savcılığa göndermiş. Hiç kuşkusuz, dün gece tekrar tutuklanan Heval Savaş Kaya ve Hüseyin Şimşek aklanacak.

Kentsel dönüşümde kooperatifçilik dahil İzbeton, İztarım, İzdoğa şirketleriyle ilgili Sayın Tugay’ın açtırdığı tüm soruşturmalardan aklanacağız.

Bizi cezalandırmak amacıyla ve isimlerimizi lekeleyip unutturmak için sürdürdüğü düşmanlıkla asla bir yere varamayacak. Çünkü biz Türkiye’nin en temiz, en başarılı belediyelerinden biri olduk. Adalet sistemi de elbet sonunda bu gerçeği teyit edecektir.

O fabrikalar çalıştıkça, İzmirli engellemek isteyeni değil zorlu koşullarda üretimi başlatanları hayırla yad etmeye devam edecektir. O nedenle İzmirlinin oturttuğu “Gönül Makamı” asla yıkılmayacaktır.

Aklanıp çıkacağız ve pandemiye, depreme rağmen başardıklarımızın izleri ve gururuyla yine halkımızla kucaklaşacağız.

KORDAN'A DUVAR ÖRMEKLE, DENİZ TAKSİ BEKLEMEKLE O MAKAMA OTURULMUYOR!

Geçmiş dönemi karalamakla, Kordon’a duvar örmekle, deniz taksi beklemekle, “olmadı bisiklet taksi verelim” demekle o makama oturulmuyor. Üstelik 2 yıl geçti bile ve malum kum saati akmaya devam ediyor.

CHP LİDERİ ÖZEL'E ÇAĞRI

Dilerim, bu şehre ve memlekete daha büyük zararlar verilmeden, CHP Genel Başkanımız, Partimiz, Adalet sistemimiz bu kontrolsüz ve dengesiz gücü dizginleyebilirler.

Bu durumu tarihe havale etmiyorum. Hepimizin üzerine düşen görevler var, biliyorum. Ben nerede olursam olayım görevimi yapmaya devam edeceğim.

İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu, Koğuş B/63

Buca – Kırklar

12.05.2026

 
Yaz öncesi İzmir’e sağanak sürprizi!
 
Estonya ile İzmir arasında iş birliği köprüsü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lütfiye Kader 18 Mayıs 2026 Pazartesi 18:33

Sayın Başkan''ım, Ben sizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yaptığınız o güzel konuşmanız ve cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlı yıkılmaz inancınız yüzünden bu durumun yaratıldığını düşünüyorum.Bu inanç ve irade AKP liler için büyük bir tehditti.AKP içeriye atacağı kişiyi önce seçiyor sonra fitne sokuyor. Böyle bir zamanda birbirimize düşmek yerine bağlı olduğumuz değerleri savunsak daha güzel ve etkili olmaz mı? Sevgi saygı ve özgürlük dolu günlere ...

Yorumu oyla      0      0  
Erkut 13 Mayıs 2026 Çarşamba 12:11

Korkma tunç,nasılsa milletvekilleri,genel mudurler,il baskanı milletin paralarını alıp kooperatif uzerinden kapmissınız cukkayı.Kurtarır sizi.Ayrica cemil degil huseyin sezer baslatti.iyikide baslatmis.yoksa avantaci vekilleri ogrendik

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaz öncesi İzmir’e sağanak sürprizi!
İzmir’de mayıs ayı ile birlikte hava sıcaklıkları 30 dereceleri görürken, ...
2026 yılı yaş çay alım fiyatı açıklandı!
Tarım ve Orman Bakanlığı, 2025 yılında 25,44 TL olan yaş çay bedelinin, ...
Sağanak ve dolu alarmı: 12 kişi yaralandı!
Türkiye’nin birçok kentinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı yaşamı ...
 
Torreira’ya saldıran kişinin ifadesi ortaya çıktı!
Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya saldıran şüphelinin ifadesi ortaya ...
TIR bariyerlere çarpıp devrildi: 2 ölü
 İzmir'in Menemen ilçesinde tırın devrilmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.
Başkan Yetişkin'in acı günü
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in annesi Emine Yetişkin ...
 
Bolu soruşturmasında iddianame tamamlandı
Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklu Belediye ...
Kızılay Başkanı Yılmaz'dan İzmir'de açıklamalar
İzmir'de Kızılay'ın vekaletle kurban kesim kampanyası hakkında bilgiler ...
Bakan yardımcılarından İzmir Adliyesi'ne ziyaret
Adalet Bakan yardımcıları Can Tuncay ve Abdullah Aydoğdu ile Hakimler ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
28 isim… Geride kalan 3 yıl… İzmir’in En’leri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri