POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
9 Aralık 2023 Cumartesi - 17:07

Soyer'den 'Sayıştay' tepkisi ve üreticiye 'alım güvencesi'

Sayıştay'ın küçük üreticiden doğrudan ürün alımını yasaklayan kararına da tepki gösteren Başkan Soyer, “Milliyetçilik, muhafazakârlık bu topraklarda üretim yapan çiftçiyi, büyük şirketlerle rekabete sokmak değildir. Milliyetçilik o üreticiye sahip çıkmaktır” dedi. Başkan Soyer, üreticiye alım güvencesi de verdi.

Soyer den  Sayıştay  tepkisi ve üreticiye  alım güvencesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele kapsamında hayata geçirdiği Sünger Kent İzmir projesiyle Türkiye’nin ilk biyolojik sızdırma göleti İzmir’in Ödemiş ilçesinde oluşturuldu. 

Ödemiş’te 60 bin metreküp suyu, yeraltında depolayabilecek gölet ile yağmur suyu hasadı yapılacağını belirten Başkan Soyer, “Bu topraklarda bizi yoksullaştıran değil, refahımızı daha da büyüten ürünler yetişecek. Çünkü başka bir tarım mümkün” dedi.

Sayıştay'ın küçük üreticiden doğrudan ürün alımını yasaklayan kararına da tepki gösteren Başkan Soyer, “Milliyetçilik, muhafazakârlık bu topraklarda üretim yapan çiftçiyi, büyük şirketlerle rekabete sokmak değildir. Milliyetçilik o üreticiye sahip çıkmaktır” dedi.

“Milliyetçilik üreticiye sahip çıkmaktır”
Konuşmasında Sayıştay'ın küçük üreticiden doğrudan ürün alımını yasaklayan kararına da tepki gösteren Başkan Soyer, “Milliyetçilik nedir? Bu vatanı, toprağını, suyunu, ona alın terini döken emekçisini, çiftçisini, köylüsünü korumuyorsan, anlamı yok. Muhafazakarlık, milliyetçilik bu toprağın emeğini, emekçisini korumaktır. Bu toprağın suyunu, bereketini korumaktır. Bu topraklarda üretim yapan çiftçiyi 3A maddesindeki istisnayı ortadan kaldırıp, büyük şirketlerle rekabete sokmak değildir. Milliyetçilik o üreticiye sahip çıkmaktır. Muhafazakarlık onu korumaktır. Onun alın terini korumaktır. Bana kimse milliyetçilik, muhafazakarlık hamaseti yapmasın kardeşim. O milliyetçi de benim, o muhafazakar da benim. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi her fabrika bir kaledir. Ve biz o kaleleri çoğaltacağız. Bugüne kadar 4 kale inşa ettik ve bunları Atatürk'ten aldığımız ilhamla yaptık. Hiç merak etmeyin daha çok kale, fabrika inşa edeceğiz. Bunların hiçbiri hayal değil. Bugüne kadar nasıl yaptıysak, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Ürünleri sizden almaya devam edeceğiz”
Başkan Soyer, üreticiye alım güvencesi de vererek, şunları söyledi: “Hiçbir üretici kardeşimin kuşkusu olmasın. Alım yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel memlekette haklı olmak yetmez. Aynı zamanda haklı olduğunuzu yüksek sesle söylemeniz lazım, çünkü sizi kimse duymaz. Gelecek günlerde büyük bir çiftçi mitingi yapacağız. Türkiye'yi de ayağa kaldıracak büyük bir miting yapacağız. Sizin hakkınızı, hukukunuzu, sizin alın terinizi, emeğinizi bütün Türkiye'ye hatırlatacağız. Hakkımızı alacağız. Çünkü bu topraklar bizi yoksullaştıran değil bizi zenginleştiren topraklar olmalı. Bu toprakların bereketi hepimize yeter. Birileri diyor ki 'Vergiyi tabana yayacağız.' Kardeşim, refahı tabana yaysana. Vergi zaten tabanda. Refahı tabana yayacağız çünkü biliyoruz; Başka Bir Tarım ve başka bir ülke mümkün. Bunlar bir kader değil.  Bu yoksulluk, sefalet kader değil. Değiştirmek mümkün ve bunu hep birlikte değiştireceğiz.”

 
CHP'li Eşki miting gibi açıklama ve 114 proje vaadiyle yola çıktı
 
İzmir'de 'düğün otobüsüyle' nikaha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin ilk biyolojik sızdırma göleti İzmir’de
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kuraklıkla mücadele için hayata geçirdiği ...
''Özel'' öğrenciler Nasreddin Hoca’da
Karabağlar Belediyesi Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Merkezi, Sadettin Tezcan ...
Travel Turkey'de Çeşme farkı
Bu yıl 17’ıncı kez dünya turizmine kapılarını açan “Uluslararası Travel ...
 
Karşıyaka'nın Bilge Çınarları sahnede!
Karşıyaka Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi tiyatro kulübü yeni ...
Ödemiş ile Zenica kardeş şehir olmaya hazır
Bosna Hersek’in Zenica Doboy Kantonu Başbakanı Nezir Pivi? ve Ekonomi ...
İzmir'de kimse sokakta kalmayacak!
Soğuk havaların etkili olmaya başlamasıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Tolga Güleryüz’ün ismi Çiğli’de yaşayacak
Çiğli Belediyesi, 2022 yılında turne dönüşünde geçirdiği trafik kazasında ...
Efes Selçuk'a esnaf masası geliyor!
İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Yalçın Ata'yı makamında ...
Bornova'da "Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitimi"
Bornova Belediyesi, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesinden,  ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri