GERÇEKİZMİR- 23 bin İzmir Büyükşehir Belediye işçisinin çalıştığı İZELMAN, İZENERJİ’de toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması sonucu bugün 00.00’da başlayan grevde büyükşehir ile sendika arasında yapılan görüşmede anlaşma çıkmadı.
Sıkı pazarlıkların yapıldığı, 8,5 saat süren görüşmede taraflar uzlaşamadı. Grev yarın da sürecek.
"AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR, KİMSENİN EMEKÇİYLE DALGA GEÇMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"
Görüşmelerin ardından açıklama yapan DİSK Genel İş 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül şu ifadeleri kullandı: "Ve diğer bir teklifle geldiler temmuzun bir yılda açıklanacak olaraktan son farkıyla dediler daha sonra da enflasyon açıklanacak olan enflasyon farkının yarısını verelim dediler en son görüşmede enflasyon farkını yüzde 10 oranında sizlere öneriyoruz diye bir teklifleri oldu arkadaşlar yani Temmuz ayında farzı misal bugün bizim hepimizin beklediği yüzde 17 gibi bir oran var orada yüzde 17 değil de sizlere biz yüzde 10 teklif öneriyoruz dediler. Masada ayrı bir sorunla da karşılaştık. Cemil Başkan dün Ankara’ya gitmişti. Ankara’da bakanlığa gitmiş. SGK, vergi borçlarından dolayı. 2 milyarlık kesinti olacakmış. Masanın bir gidişatı olmalı ama SODEMSEN elimizdekini alarak süreci yürütmeye çalışıyor. Gerçekten aklımızla alay ediyorlar ama biz ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Biz mücadeleye devam edeceğiz. İsterse 10-20 gün bu mücadeleye devam edeceğiz. Bize sefalet ücretini dayatanlara karşı gerekirse daha da sertleşeceğiz. Kimsenin emekçilerle dalga geçmesine izin vermeyeceğiz. Yarın Konak Pier’de olacağız."
"GERÇEKLERİ YAYINLAMAYANLARI ALKIŞLIYORUZ!"
3 No’lu İzmir Disk Genel İş Şube Başkanı Serap Yılmaz ise şunları söyledi:
“Biraz önce bir haber okudum. Yüzde 32 zam almışız. Bize teklif etmişler. Altı aylık da enflasyon verilmiş. Bir yerel gazetede yazıyor. Be kardeşim… keşke gelip sen de bekleseydin, şu anı yaşasaydın ne yazılacağını, gerçek haberi yazmış olsaydın. Gerçekten akıl tutulması yaşıyoruz. Biz emeğimizin arkasındayız, mücadelemizin arkasındayız. Kimse kusura bakmasın. Var olan hakkımızı vermiyorsunuz. 6 aylık enflasyonumuzu pazarlık unsuru yapıyorlar, bir de 6 ayı da vermiyorlar. Yüzde 10. Akıl tutulması yaşıyoruz gerçekten. Pazartesi gününden beri 29 olan teklif, bir kuruş yükselmedi. Sizin aracılığınızla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na sesleniyorum: Masayı birazcık gerçekçi hale getirelim. Biz grevimize devam ederiz, mücadelemize devam ederiz. Ama bu basına verdiğiniz bilgilerin artık gerçekliğine dönmesini rica ediyoruz. Daha düne kadar yerel gazeteler bizimle ilgilenmiyordu. Bugün bakıyoruz, vallahi hiç beklemediğimiz televizyonlarda ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanları bu kadar oluyor… Belediye Başkanı böyle yapıyor… Halka böyle davranıyor…’ Vallahi keşke bizi arasaydılar. Genel bir şey geldi bize, bir gazete geldi. Biz bütün gerçekleri verdik, onlar da yayınladı. Gerçekleri yayınlayanların hepsini buradan alkışlıyoruz arkadaşlar. Yorgun gözüksek de yorgun değiliz. Bakın, inanın buna: Yorgun değiliz. Biz bu mücadeleye çıkarken yorulmayacağımızı, uyumayacağımızı 17 Aralık’ta söyledik. Bu mücadelemizi sonuna kadar götüreceğiz arkadaşlar.”
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |