POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti
Veda ediyorlar: Kızılcık Şerbeti’nde 2 bomba ayrılık!
Veda ediyorlar: Kızılcık Şerbeti’nde 2 bomba ayrılık!
Süper Lig'de derbilerin hakemleri açıklandı
Süper Lig'de derbilerin hakemleri açıklandı
Yarın son gün: Sürücülere uyarı!
Yarın son gün: Sürücülere uyarı!
30 Ekim 2025 Perşembe - 12:23

Temiz Körfez hedefinde üçüncü adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentteki arıtma kapasitesini artırmaya yönelik yatırım hamlesinin üçüncü adımını da tamamladı. Çiğli ve Torbalı’dan sonra Ayrancılar-Yazıbaşı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini 3 kat artıracak proje de yarın törenle hizmete alınacak. İZSU’nun son bir yılda arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılmasına yönelik yatırımlarının maliyeti 2 milyar TL’ye ulaştı.

Temiz Körfez hedefinde üçüncü adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü Başkan Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından kentteki çevre yatırımları konusunda önemli adımlar atıldı. Körfezin temizlenmesi açısından önem taşıyan arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılması ve verimli çalıştırılmasına yönelik çalışmalara hız verildi.

Bu kapsamda ocak ayında Torbalı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini günlük 21 bin metreküpten 57 bin metreküpe çıkaran yatırım 450 milyon lira maliyetle tamamlandı ve hizmete açıldı.
Yıllardır kent gündemini meşgul eden Çiğli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesini yüzde 36 artıran dördüncü faz nisanda hizmete alındı. 820 bin metreküp kapasiteye ulaşan tesis alanında Türkiye’nin en büyüğü oldu. Dördüncü fazın maliyeti ise 1 milyar lirayı aştı.
 
Üçüncüsü yarın açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yarın yapacağı açılışla Ayrancılar-Yazıbaşı İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Arıtma Tesisi’nin kapasitesi de 6 bin 912 metreküpten 25 bin metreküpe çıkarılıyor.

450 milyon TL’ye mal olan proje ile birlikte Yazıbaşı İstiklal, Bozköy, Saipler, Kuşçuburun, Çapak ve Beşevler mahallelerinin atık suları tesise bağlanacak.
Toplam maliyetleri 2 milyarı aşan bu 3 büyük proje körfez temizliğine olan katkılarının yanı sıra tarım havzalarının korunmasına da hizmet edecek. Bir yılda üç önemli çevre yatırımını tamamlamanın gururunu yaşadıklarını ifade eden İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan “Ayrancılar-Yazıbaşı Atıksu Arıtma tesisi Küçük Menderes Havzası’ndaki tarımsal üretimin sürdürülebilirliği açısından çok önemli bir görev üstlenecek” dedi.

 
Gaziemir, Cumhuriyetin 102. yılında tek yürek oldu
 
Bakanlığa selam gönderdi, 279 bin lira ceza yedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir, Cumhuriyetin 102. yılında tek yürek oldu
Cumhuriyet’in ilanının 102. yılı, Gaziemir’de kortej ve Merve Mete konseriyle ...
Karşıyaka, Cumhuriyet’in ışığında tek yürek oldu!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir coşkuyla kutlandı.
Tarihi hamam günümüzle buluşuyor
Restorasyonu Konak Belediyesi’nin titiz çalışmasıyla tamamlanan Kıllıoğlu ...
 
Menderes'in her noktasında Cumhuriyet coşkusu
Menderes Cumhuriyet coşkusunu birçok etkinlik ve törenle sonuna kadar yaşadı. 
Dikili’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Cumhuriyetin ilanının 102. yılı Türkiye’nin dört bir yanında olduğu  gibi ...
Denizli: Cumhuriyet, özgürlüğün ve eşitliğin adıdır
Cumhuriyet’in 102. yılı, Çeşme’de binlerce vatandaşın katılımıyla büyük ...
 
Torbalı'da dopdolu Cumhuriyet kutlaması
Torbalı Belediyesi, Cumhuriyetimizin 102. yılı dolayısıyla ilçede dolu ...
Buca afetlere karşı bilinçleniyor
Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT), olası afetlere karşı ...
Seferihisar’da 29 Ekim Cumhuriyet Balosu!
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Balosu, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Çağatay Güç’ün ‘A Takımı’nın şifreleri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri