POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
13 Temmuz 2020 Pazartesi - 16:27

Tire'de müze tartışması: CHP'den AK Parti'ye salvo!

Tire siyasetinde müze tartışması patlak verdi. CHP İlçe Başkanı Şenoyar mevkidaşı AK Partili Falakalı'nın "Eserler Tire'de kalacak" açıklamasına sert tepki gösterdi.

Tire de müze tartışması: CHP den AK Parti ye salvo!

GERÇEKİZMİR - Tire Müze binasının depreme dayanıksız raporu alması nedeniyle yıkım kararı verilmesinin ardından müzedeki envanterlerin, yeni müze binası yapılana kadar çevre il ve ilçelere gönderilmesi gündeme gelmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, konuya ilişkin müze binası önünde yaptığı basın açıklamasında yetkililere ve ilçe halkına seslendi. Şenoyar, yeni bina yapılana kadar envanterlerin Tire içerisinde korunması ve sergilenmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde; müze binası yenilenene kadar eserlerin ilçe sınırları içerisinde kalması noktasında konunun takipçisi olduklarını dile getiren AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı’ya da göndermede bulunan CHP’li Şenoyar, “Her ne kadar İktidar partisinin İlçe Başkanı tarafından bir açıklama yapılmış olsa da bu asla böyle bir şeyin topluma rağmen düşünülmediği anlamına gelmiyor ve buradan sesleniyoruz; Partinizin daha önceki yöneticileri tarafından tarih verilerek verilen sözlerin asılsız çıkması gibi inşallah bu konuda da Tire halkının gazının alınması için böyle bir açıklama yapılmamıştır.

YETKİLİLERE SESLENDİ

Tire Müzesi’nin tarihi ve kültürel değerinin önemini vurgulayan CHP Tire İlçe Başkanı Şenoyar, yeni müze binası yapılana kadar eserlerin Tire içinde korunarak sergilenmesine devam edilmesi gerektiğini söyledi. Yetkililere seslenen Şenoyar, “Bugün teknolojinin daha gelişmiş olduğunu ve artık inşaatların daha hızlı bitirilebildiğini de düşünürsek, bu müzenin yeni bina yerinin şekillendirilerek, hem Tire’ye, hem Tire’lilere yakışacak 21.yüzyıl Türkiye’sine uygun güzellik ve özellikte yeni ve daha teferruatlı bir müze ile Tiremiz topraklarında aynı şekilde eserlerin korunarak sergilenmesine devam edilmelidir. Bu konuda da kurum yöneticilerinin yok etmeye değil geliştirmeye yönelik çabalarını görmekte bizi son derece sevindirecektir” diye konuştu.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NA MÜZE ÇIKIŞI! 

"Son günlerde Tire müzesi kapanıyor, taşınıyor, eserleri çevre müzelere veriliyor gibi söylemler Tirelileri üzmüştür. Bu konuyu kendilerine yapılmış bir haksızlık olarak görmektedirler" diyen Şenoyar, AK Parti İlçe Başkanı Mert Falakalı’nın geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte; "Müze binamız yeniden yapılacak. Bu süre zarfında Müze envanterinin Tire içinde uygun bir yer bulunup oraya taşınmasını ve sergilenmeye devam edilmesini planlıyoruz. Hemşerilerimiz müsterih olsun. Tire müzesi ve eserleri Tire’de kalacak” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. 

Şenoyar, “Her ne kadar iktidar partisinin İlçe Başkanı tarafından bir açıklama yapılmış olsa da bu asla böyle bir şeyin topluma rağmen düşünülmediği anlamına gelmiyor ve buradan sesleniyoruz; Partinizin daha önceki yöneticileri tarafından tarih verilerek verilen sözlerin asılsız çıkması gibi inşallah bu konuda Tire halkının gazının alınması içinde böyle bir açıklama yapılmamıştır. Gereğini beklediğimizi de söylemekte fayda vardır” dedi.

SES VER TİRE!

Tire halkına çağrıda bulunan CHP’li Şenoyar, “Bu yüzden Müzeler genel müdürlüğüne bu yanlıştan dönerek Tirelilerin sahip olduğu bu kültürel miras yine devlet garantisiyle, Müzeler genel müdürlüğü elinde tutularak, İlçemizde sergiye açık ve envanterlerinin de korunmasını talep ediyoruz. Tarihimiz, Kültürümüz, Geçmişimiz, Şimdiki zamanımızı korumak, geleceğe daha emin ve mutlu adımların atılmasına katkı koyacağından şüphemiz yoktur. Buradan Tire’li hemşerilerimize sesleniyorum; Ses ver Tire Tarihine sahip çık, atalarımız, dedelerimiz, Ninelerimizin buram buram kokusunu da içeren bu kültürel miras Tirenindir, Tire’nin olmaya devam etmelidir” ifadelerini kullandı.

 
CHP Grubu'nda iki kritik görev aynı isimlere emanet!
 
Bakan Selçuk'tan 'LGS' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Grubu'nda iki kritik görev aynı isimlere emanet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu, pandemi sonrası ilk kez ...
Erdoğan Putin ile Suriye ve Libya'yı görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonda Rusya lideri Putin ile görüştü.
MHP İzmir'den Çaka Bey önergesi!
MHP İzmir İl teşkilatı Hasan Tahsin, Cumhuriyet ve Kurtuluş Müzesi ve ...
 
Bakanlıktan Suriye'ye BM yardımı açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, tek kapıdan yapılması kararlaştırılan BM'nin Suriye ...
Kurultaya giderken İzmir!
Basın mensupları salon içine alınmayacağı için uzun süre sonra CHP kurultayını ...
AK Parti’den meydanda gövde gösterisi: Yaklaşık bin üyeye rozet takılacak!
Konak İlçe Başkanı Başdaş, 900’ün üzerinde yeni üye kaydı yaptıklarını ...
 
MHP İzmir'den esnafa destek
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Konak Meclis Üyelerinden Esnafa destek. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması
Botan Çayı üzerindeki Beğendik Köprüsü'nün açılışında konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP’li Beko: Dertleri İzmir’i betona gömmek!
Dar gelirliyi ev sahibi yapmak için yola çıkan TOKİ’nin, yeşil ve yaşam ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri