POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Trump'tan Hamas'a 2 gün süre: Cehennem kopacak!
Trump'tan Hamas'a 2 gün süre: Cehennem kopacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
Cezaevindeki Belediye Başkanı CHP'den istifa etti
Cezaevindeki Belediye Başkanı CHP'den istifa etti
Çocukları ifade verdi: Daha annemin mezarına gitmedik
Çocukları ifade verdi: Daha annemin mezarına gitmedik
3 Ekim 2025 Cuma - 17:40

Torbalı Meclisi'nde 'Özgür Filistin' mesajı

Torbalı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu, Belediye Başkanı Övünç Demir başkanlığında Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısı Başkan Demir’in İsrail’in Filistin’de yapmış olduğu soykırımı lanetlemesi ile başladı

Torbalı Meclisi nde  Özgür Filistin  mesajı

Torbalı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu, Belediye Başkanı Övünç Demir başkanlığında Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantı, Başkan Demir’in Filistin’de yaşanan saldırıları kınamasıyla başladı.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Filistin’e destek olmak amacıyla yaptığı konuşmada “Filistin’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle İsrail’i lanetliyorum. Televizyonlarda etkilendiğimiz hayat hikayelerine tanık olduğumuz birçok olaya şahit olduk ama biliyorsunuz Jadoua diye 10 yaşlarında bir kardeşimiz, kardeşini İsrail’in zulmünden kurtarmak için kilometrelerce yol yürüdü. Şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bebek katleden kim olursa olsun lanetliyorum. Bebek öldürenlerden ne dost olur ne de işbirlikçi. Bebek katilleri en ağır bir şekilde kamuoyu önünde cezalandırılmalıdır.  Bu nedenle İsrail’in yapmış olduğu soykırım derecesindeki katliamı hep birlikte buradan da lanetleyelim. Devletimizin resmi kayıtlarına göre Filistin’de 47 zabıt defterinde 171  bin 306 adet Türklere ait tapu bulunuyor. Bunların 133 bin 365’i özel mülk 37 bin 671’i ise Türk vakıflarına ait. O topraklar bizlerin de toprakları sayılır.  O yüzden Türk devletinin topraklarına kimse göz dikemez. Filistin halkına kimse zulmedemez.  Hepsini lanetliyorum. Buradan da elimizden gelen tüm desteği Filistin halkına vereceğimizi vurgulamak istiyorum. Her oturumu açmadan önce saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlıyorduk.  Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk  ve silah arkadaşları adına  ki böyle huzur içerisinde yaşıyorsak onlara borçluyuz. Bir de bugünün anısına da Filistinli kardeşlerimiz anısına sizleri saygı duruşuna davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

AB-TÜRKİYE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ HİBE PROGRAMI

Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında, tüm kararlar oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararlar kapsamında GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin talebi doğrultusunda Torbalı ve Yazıbaşı Mahalleleri’nde park alanları içinde trafo alanı belirlenmesine ilişkin imar planı değişiklikleri kabul edildi.  Mecliste ayrıca belediyenin norm kadro cetvelinde güncellemeler yapılırken, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü kadrosunda derecelendirme değişikliğine gidildi. Belediyenin 2026 yılı performans programı, bütçesi ve gelir tarifeleri Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu’na havale edilirken, Dirmil Mahallesi’nde bulunan bir parka geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eski muhtarın hatırası için “Engin Güzelaydın Parkı” adı verilmesi kararı alındı. Mecliste ayrıca Büyükşehir tarafından 2009 Model SOLO tipi otobüs bedelsiz bir şekilde Torbalı Belediyesi’ne hibe edildi.  Mecliste alınan bir önemli karar ise Torbalı Belediyesi, Avrupa Birliği’nin desteklediği AB-Türkiye İklim Değişikliği Hibe Programı (EU-TR Climate Change Grant Programme – CCGAP) kapsamında  “Extending the Life of Post-Consumer Textiles by Changing the Mindset of Public Through Collection, Recovery and Upcycling (PostConsuCircle)” isimli proje kapsamında hibe desteği alınması için Başkan Demir’e yetki verildi. Proje ile tüketim sonrası tekstillerin ömrünün uzatılması, geri kazanımı ve yeniden değerlendirilmesi sağlanacak.

BAŞKAN DEMİR’DEN TAPU MÜJDESİ

Öte yandan meclis toplantısı sonunda Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir büyük bir müjdeyi Torbalı halkına verdi. Önceki belediye yönetiminde protokol ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen yarım kalan hizmet binası arazisi ile Pancar’daki 61 bin 252 metrekarelik spor tesisi imarlı alanın yeniden Torbalı Belediyesi’ne kazandırdıklarını müjdeleyen Başkan Demir, ihale müjdelerini de sıraladı. 2026 yılının ilk ihalesinin yarım kalan belediye hizmet binasının tamamlanması için yapılacağını müjdeleyen Demir, kent meydanını tamamlayacaklarını ve yine 2026 yılında kapalı katlı Pazaryerinin de temelini atacaklarını müjdeledi. Öte yandan meclis toplantısı sonunda tüm meclis üyeleri toplu fotoğraf çekilerek bu anı ölümsüzleştirdi.

 
Çocukları ifade verdi: Daha annemin mezarına gitmedik
 
Cezaevindeki Belediye Başkanı CHP'den istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yağış alarmı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri sabah erken ...
Çiğli'de 300 saatlik kursla iş hayatına ilk adım
Çiğli Belediyesi, İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası ile Çiğli Esnaf ...
Buca'da üniversite öğrencileri yalnız değil
Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezleri ile üniversite ...
 
Konak'ta anneleri bilinçlendiren seminer
Konak Belediyesi’nin sosyal belediyeciliği üst seviyeye taşıyan Mutlu ...
Bornova ile Filistin’in Dura kenti kardeş şehir oluyor
Filistin’in Dura Belediyesi Meclis Üyeleri Bornova Belediyesi’ni ziyaret ...
Tugay sahaya indi, esnafın sorunlarını dinledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bornova Belediye Başkanı ...
 
70 milyonluk yatırım tamam: Taşkın riski ortadan kalktı!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün Tepekule ve Çay mahallelerinin bir bölümünde ...
İzmir'in 3 destinasyonu En İyi 100 Hikaye'de!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Selçuk, Urla, Menderes belediyeleri ve ...
İzmir’de öğrencilere 'Eğitim Köprüsü' ile destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ailesi İzmir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'de Genel Merkez'in 'Aslanoğlu' kararı
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri