POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
Epstein dosyaları: Trump'ın kayıtları yayınlandı!
Epstein dosyaları: Trump'ın kayıtları yayınlandı!
Dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears gözaltına alındı
Dünyaca ünlü şarkıcı Britney Spears gözaltına alındı
İran’da yeni lider arayışı: Konsey 4. kez toplandı
İran’da yeni lider arayışı: Konsey 4. kez toplandı
Benzin ve motorine yine zam: Tabelaya nasıl yansıyacak?
Benzin ve motorine yine zam: Tabelaya nasıl yansıyacak?
6 Mart 2026 Cuma - 09:33

Torbalı'da Ramazan Sokakları kapılarını açtı

Torbalı Belediyesi tarafından kurulan Ramazan Sokakları dün kapılarını açtı. Ramazan ayı boyunca belirli günlerde düzenlenecek Hacivat-Karagöz ve meddah gösterileriyle vatandaşlar geleneksel Ramazan eğlenceleriyle buluşacak.

Torbalı da Ramazan Sokakları kapılarını açtı

Torbalı Belediyesi tarafından Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak amacıyla Torbalı merkez ve Ayrancılar’da kurulan Ramazan Sokakları dün düzenlenen etkinliklerle açıldı. Açılışın ilk gününde vatandaşlar etkinlik alanlarına yoğun ilgi gösterdi. Ayrancılar’daki Ramazan Sokağı’nı ilk gününde Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve CHP Torbalı İlçe Başkanı İbrahim Özel gezerek vatandaşlarla bir araya geldi. Alanı gezen Başkan Demir, vatandaşlarla sohbet etti. Öte yandan Ramazan Sokakları’nda stantların büyük bir bölümü Torbalı Kadın Emeği Platformu (TORKEM) üyeleri tarafından açıldı. Kısa sürede bin üyeye ulaşan platform, kadınların el emeği ürünlerini vatandaşlarla buluşturuyor. Stantlarda sergilenen el işi ürünler, hem kadın emeğini destekliyor hem de Ramazan Sokağı’na ayrı bir renk katıyor.

18 Mart’a kadar açık olacak olan Ramazan Sokakları’nda geleneksel Ramazan eğlenceleri de yer alıyor. Hacivat-Karagöz gösterileri, meddah anlatıları ve çeşitli sahne etkinlikleri Ramazan ayı boyunca belirli günlerde düzenlenerek vatandaşlarla buluşacak. Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, Ramazan Sokakları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu ilçemizde hep birlikte yaşamak istiyoruz. Bu nedenle hem Torbalı merkezde hem de Ayrancılar’da Ramazan Sokaklarımızı kurduk. Ailelerimizin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirebileceği, geleneksel Ramazan kültürünü yaşayabileceği güzel bir ortam hazırladık. Hedefimiz çocukluğumuzdaki Ramazan geleneklerini çocuklarımıza yaşatmak. Ramazan boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerle hemşehrilerimizi bu güzel atmosferi birlikte yaşamaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Balçova’da Ramazan şenliği coşkusu
 
Benzin ve motorine yine zam: Tabelaya nasıl yansıyacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’da Ramazan şenliği coşkusu
Balçova Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan Şenliği’nde Cumhuriyet Meydanı ...
Başkan Amca sınıfta: Eşki'den 'hayat bilgisi'
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Dr. Cavit Özyeğin İlkokulu’nda 2. ...
Zabıtalardan kent düzeni için sıkı denetim
Kent düzeni ve kamu güvenliğinin korunmasının yanı sıra şehirde yaşam ...
 
İzmir'in metroları kadınlara emanet
İzmir Metro AŞ’de tramvay sürücüsü olarak görev yapan 23 yaşındaki Simay ...
Büyükşehir’den kadınlara dayanışma projesi: Mahalle Mutfağı açıldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınların bir araya gelerek sağlıklı ve ...
AK Parti'den Tugay ve Ünsal'a uzlaşı çağrısı: Gerilimin bedelini Karşıyakalı öder!
Karşıyaka Belediyesi Meclisi’nde konuşan AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan ...
 
Aliağa’dan karatede Balkan zaferi
Aliağa Belediyesi Karate Antrenörü Nezahat Ayhan, 27 Şubat - 1 Mart 2026 ...
Seferihisar’da minik kalplerden büyük dayanışma
Seferihisar Belediyesi tarafından yürütülen “Paylaşılan Bir Oyuncak, Büyüyen ...
Urla'ya iki yılda beşinci uluslararası ödül
Urla, sürdürülebilir turizm alanındaki çalışmalarıyla uluslararası bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Rıfat Nalbantoğlu sessizliğini bozdu
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri