POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Soma davasında kamu görevlileri için karar çıktı
Soma davasında kamu görevlileri için karar çıktı
Trabzonspor - Galatasaray maçının tarihi belli oldu!
Trabzonspor - Galatasaray maçının tarihi belli oldu!
Erdoğan: İtalya AB sürecimize desteğini sürdürüyor
Erdoğan: İtalya AB sürecimize desteğini sürdürüyor
Murat Ongun'un eşinin ifadesi ortaya çıktı
Murat Ongun'un eşinin ifadesi ortaya çıktı
29 Nisan 2025 Salı - 12:07

Torbalı’nın tüm sokakları dijitalleşiyor!

Torbalı’nın tüm sokakları, özel sensör ve kameralarla donatılmış mobil haritalama aracı tarafından detaylı taranmaya başlandı. Yüksek çözünürlüklü 360 derece görüntülerle sokakların güncel hali kayıt altına alınarak dijital ortama aktarılıyor.

Torbalı’nın tüm sokakları dijitalleşiyor!

Torbalı Belediyesi vatandaşlara daha hızlı, kaliteli ve etkin hizmet sunmak amacıyla sürdürdüğü dijital dönüşüm çalışmaları kapsamda ilçenin tüm cadde ve sokaklarını, 360 derece panoramik görüntüleme mobil haritalama sistemiyle kayıt altına alıyor.  Torbalı’nın tüm sokakları, özel sensör ve kameralarla donatılmış mobil haritalama aracı tarafından detaylı taranmaya başlandı. Yüksek çözünürlüklü 360 derece görüntülerle sokakların güncel hali haritalandırılarak dijital ortama aktarılıyor. Bu sistem sayesinde ilçenin tüm cadde ve sokakları dijital olarak kayıt altına alınacak. Elde edilen veriler, imar planları başta olmak üzere altyapı çalışmalarına, çevre düzenlemeleri, kaçak yapı tespiti ve kentsel dönüşüm süreçlerine kadar birçok alanda kullanılacak. Ayrıca kaçak yapılar ile işgaliye alanları gibi sorunlu yerler kolayca tespit edilebilecek. 

DEMİR:“TORBALI’YI TEKNOLOJİK AÇIDAN DONANIMLI HALE GETİRECEĞİZ”

Adeta Torbalı’nın envanterini çıkaracak olan sistem, vatandaşların taleplerine daha hızlı yanıt verilmesine de olanak tanıyacak.  Torbalı’ya daha donanımlı bir şekilde hizmet etmeyi hedeflediklerini belirten Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, “360 derece panoramik mobil haritalama sistemiyle ilçemizin tüm sokaklarının güncel halini kayıt altına alarak belediyemizin Coğrafi Bilgi Sistemleri Veri tabanını oluşturuyoruz. Tüm cadde ve sokakları internet sitemizden ilçe sakinlerimizin kullanımına açacağız. Vatandaşlar çevrimiçi olarak internet üzerinden kolaylıkla görüntülere ulaşabilecek” dedi. Açıklamalarını sürdüren Başkan Demir, “Elde ettiğimiz veriler ile imar planlamalarını, alt yapı çalışmalarını, çevre düzenlemelerini, kaçak yapıları, kentsel dönüşüm süreçlerini ve işgaliye alanlarını kolayca tespit edeceğiz.  Böylelikle hem hizmetlerimizin kalitesini hem de hızını artıracağız. Ayrıca olası bir acil durum yönetiminde de sistemden fayda sağlayacağız.  Torbalı’yı teknolojik açıdan daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Bakan Şimşek: Birinci öncelik enflasyon!
 
CHP'de kongre takvimi kapıya dayandı: Gözler o toplantıda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTK öğrencilerinden BELGEM'e anlamlı destek
İzmir Özel Türk Koleji öğrencileri ve öğretmenleri, topladıkları kitapları ...
Konak’ta çocuklar bilim ve teknolojiyle buluştu
Konak Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini gözeten çalışmaları kapsamında ...
Festivalde 230 bin enginar satıldı: Üretici mutlu, esnaf mutlu!
Üç gün boyunca süren Festivalinin ardından Urlalı üreticiler 230 bin enginar ...
 
Bornova'da Kıyı Ege Belediyeleri zirvesi
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Bornova’da toplandı, belediye başkanları ...
Yarımada’da su sorununa neşter!
İZSU Genel Müdürlüğü Urla, Seferihisar, Menderes ve Karaburun’da yaşayan ...
İzmir’de 'akıllı' kavşaklarla akıcı trafik!
Kent genelinde İzmir Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki 479 kavşakta, ...
 
Başkan Denizli: Çeşme lezzetin de başkenti olma yolunda!
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, gastronomi festivalleri ve yenilikçi ...
Bayraklı Belediyesi'nden teknolojik hamle
Bayraklı Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı, kaliteli ve etkin hizmet ...
Başkan Yiğit'ten 'plan değişikliği' açıklaması: Gözün aydın Balçova!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya’nın kentte planlama süreci yılan hikayesine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de ‘başkanvekili krizi’nin anatomisi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri