POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK'dan CHP İstanbul İl Kongresi kararı!
YSK'dan CHP İstanbul İl Kongresi kararı!
'Türkiye’de yapılacak seçimler bir referandum olacak'
"Türkiye’de yapılacak seçimler bir referandum olacak"
RTÜK'ten sokak röportajları uyarısı!
RTÜK'ten sokak röportajları uyarısı!
'Dilan Polat köprüde intihara kalkıştı' iddiası!
'Dilan Polat köprüde intihara kalkıştı' iddiası!
17 Ekim 2025 Cuma - 15:32

Tugay'dan 'Arzu Özçelik' sorusuna yanıt: Siyasi tartışmanın içine girmek istemiyor!

İzBB Başkanı Cemil Tugay, kooperatif davasında sanıkların hedef aldığı ve mahkemenin zorla getirme kararı aldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Ayşe Arzu Özçelik hakkında sorulan soruya yanıt verdi. Tugay, "Arzu Hanım işini yapmaya çalışıyor sadece. Böyle bir siyasi tartışmanın içine haksız yere suçlanarak girmek istemiyor" dedi.

Tugay dan  Arzu Özçelik  sorusuna yanıt: Siyasi tartışmanın içine girmek istemiyor!

Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZKİTAPFEST-6. İzmir Kitap Fuarı ve 9. İzmir Edebiyat Festivali'nin Kültürpark'ta gerçekleştirilen açılış töreninin ardından basının sorularını yanıtladı.

İzBB Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Ayşe Arzu Özçelik hakkında verilen 'Kooperatif davasında'  zorla getirilemesi kararını değerlendiren Tugay, "Arzu Hanım işini yapmaya çalışıyor sadece" diyerek şu ifadeleri kullandı:

ARZU HANIM SİYASİ TARTIŞMANIN İÇİNE GİRMEK İSTEMİYOR
"Arzu Hanım'ın çağrılması mahkeme heyetinin takdiri. Onu duruşma salonuna getirerek konuşturmak istiyorlar. Aslında Arzu Hanım'ın biraz bundan uzak durmak istemesinin nedenini de anlamak lazım. Çünkü kendisi bir bürokrat. İşini yapmaya çalışıyor sadece. Böyle bir siyasi tartışmanın içine haksız yere suçlanarak girmek istemiyor. Yani bu ortamdan uzak durmak istiyor ama tabii mahkeme bu kararı verdikten sonra mecburen gidecek. Kendini savunacağını düşünüyorum. Ben de onun daire başkanlığı döneminde geçmişte yaptıklarına baktığım zaman ona dayanarak söyledim. Hani Arzu Hanım'ın bu işte bir hatası olduğunu düşünmüyorum. Sadece görevini yapan bir insanla karşı karşıyayız. Ondan ne istendiğine ve neyi yapamadığına dair verilen sorulara verilen cevaplar durumu biraz daha ortaya koyacaktır. Ama her defasında aynı şeyi söylüyorum. Yani bu dava siyasi bir dava. İnsanların tutuklu yargılanmalarına gerek yok. Haksız bir durum. Cumhuriyet Halk Partisi'ni kamuoyu önünde itibarsızlaştırmaya başlayan bir şey, diğer belediye başkanlarımızın tutukluluğu olması da olduğu gibi. Umuyorum en kısa zamanda adalet yerini bulur."

 
Saygılı’dan Tugay’a ‘baraj’ yanıtı: Kalıcı yatırım yapmadığınızdan şehir susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya
 
'Dönüşüm' tartışması... Tugay'dan Bursalı'ya 'Menemen' kontrası: Bilmesi lazım!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta yeni rota: Alsancak’ta tarihe yolculuk
Konak Belediyesi, ilgiyle takip edilen ‘Konak Tarih Gezileri’ne Alsancak ...
Kemalpaşa'da belediyeden yüzleri güldüren destek
Kemalpaşa Belediyesi, ücretsiz spor kurslarından yararlanan kursiyerlere ...
Karşıyaka’da 'Muhtarlar Günü' zirvesi
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ...
 
Menemen'de istihdam rekoru!
Menemen Belediyesi İşkur Hizmet Noktası, iş arayan vatandaşların işe yerleştirilmesinde ...
Buca'da belediyeden zeytin budama eğitimi
Tarımda Buca Modeli ile Türkiye’ye örnek projelere imza atan Buca Belediyesi, ...
Pati Park’ta sona doğru
Menderes Belediyesi’nin can dostlar için tasarlayıp çalışmalarını sürdürdüğü ...
 
Gaziemir'de miniklerden 'Suyumuzu koruyalım' mesajı
Gaziemir Belediyesi’nin kuraklık ve su krizine dikkat çekmek için düzenlediği ...
Efes Tarlası'nda üretici pazarı kapılarını açıyor
Efes Selçuk Belediyesi tarafından yerel kalkınmayı desteklemek, üreticileri ...
Kemalpaşa'da 2026 bütçesine onay!
Kemalpaşa Belediyesi’nin 2026 yılı bütçesi 3 milyar 500 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir'de kongrenin ve listenin anlattıkları...
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri