POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP PM’de hangi mesajlar verildi?
CHP PM’de hangi mesajlar verildi?
TOKİ kuralarının çekileceği tarih açıklandı
TOKİ kuralarının çekileceği tarih açıklandı
Özel'den 'Artık meclis meydanlardır' mesajı
Özel'den 'Artık meclis meydanlardır' mesajı
Bahçeli: Provokatif çıkışlara rağmen sonuca gidiyoruz
Bahçeli: Provokatif çıkışlara rağmen sonuca gidiyoruz
6 Aralık 2025 Cumartesi - 14:02

Tugay'dan Çankırı'ya: Kargo şovlarını bırakın, samimi olun!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Başkan Cemil Tugay’ın her sorunda hükümeti suçladığını söyleyerek, belediyenin görev ve sorumluluklarını hatırlatan kanun maddelerinin çerçeveli nüshalarını Tugay’ın açık ofisine kargo göndermesiyle başlayan polemikte Tugay'dan yeni yanıt geldi. Tugay "Bir şey yapacaksanız bırakın kargo şovlarını, gerçekten çözüme katkıda bulunun, samimi olun. Yardımcı olmayacaksanız, sizden tek bir ricam var “ Engel Olmayın” sayın vekilim" dedi.

Tugay dan Çankırı ya: Kargo şovlarını bırakın, samimi olun!

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Başkan Cemil Tugay’ın her sorunda hükümeti suçladığını söyleyerek, belediyenin görev ve sorumluluklarını hatırlatan kanun maddelerinin çerçeveli nüshalarını Tugay’ın açık ofisine kargo ile gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, Çankırı’ya verdiği yanıtta, “Kargonuz ulaştığında, İzmir’in sorunlarını ortadan kaldıracak projelerimizi hayata geçirmek için bakanlıklarda onay bekleyen kredilerimizin birer nüshasını da biz size iletelim” ifadelerini kullanmıştı.

İkili arasında gelişen polemikte Çankırı’dan Tugay’ın açıklamalarına yanıt geldi.

Çankırı, Tugay’ın ‘kredi’ çıkışına yanıt verirken, “Geçen ay onaylanan 58 milyon Euro’luk —yaklaşık 3 milyar ?— Dünya Bankası kredisinden neden hiç bahsetmediniz?” dedi.

KARGO POLEMİĞİNDE TUGAY'DAN YENİ AÇIKLAMA

Çankırı'ya bir yanıt daha veren Tugay, sosyal medya hesabı üzerinden şu ifadeleri paylaştı:

"Bir sayın milletvekilimiz İzmir Büyükşehir Belediyesinin itfaiye aracı alımı ve bir köprülü kavşak projesinde kullanılmak üzere 3 milyar TL’lik dış kredinin onaylandığını açıkladı sosyal medya hesabından. 2 yıldan sonra lütfettikleri için çok teşekkür ederim. Ancak 2 yıldır beklettikleri birbirinden önemli diğer kredileri neden onaylamadıklarını da açıklarsa gerçekten sevinirim. Konunun doğru anlaşılması için şunları da halkımıza açıklamamızda yarar görüyorum; Konuştuğumuz bu kredilerin tamamı dış kaynaklıdır. Hükümetin değil tamamı belediyenin kendi bulduğu kaynaklardır ve hükümetin kefilliği istenmemektedir. Sadece mevzuat gereği bakanlık onayı gerekir. Çok uzun sürede geri ödeme planı olan, çok uygun şartlara sahip bu kredilerin kullanılmaması kesinlikle bir tür kaynak israfıdır.

KARGO ŞOVLARINI BIRAKIN

Bunların onaylanması lütuf değil, ülkemiz ve şehrimiz yararına büyük bir gerekliliktir. Şu anda çok önemli 8 altyapı ve ulaşım projesi için toplamda 40 milyar TL’den daha fazla bir kaynağın kullanımı sayenizde mümkün olmamaktadır. Arıtmalar( Aliağa, Dikili gibi), çamur bertaraf tesisleri, elektrikli otobüsler bunlardan bazılarıdır. Bir şey yapacaksanız bırakın kargo şovlarını, gerçekten çözüme katkıda bulunun, samimi olun. Yardımcı olmayacaksanız, sizden tek bir ricam var “ Engel Olmayın” sayın vekilim. Allah şehrimizin sorunlarını çözmemize yardımcı olan herkesten razı olsun. Samimi olarak yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum."

 
CHP'de MYK belli oldu: İzmir'den kimler yer aldı?
 
Feyyaz Uçar'ın acı günü: Torunu İzmir'de uğurlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de MYK belli oldu: İzmir'den kimler yer aldı?
CHP Lideri Özel, kurultayın ardından partisinin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu ...
CHP Yüksek Disiplin Kurulu başkanı belli oldu
CHP'de 39’uncu Olağan Kurultay’ın ardından YDK seçimi tamamlandı. Gizli ...
Özel'den yeni PM ve YDK üyeleriyle Anıtkabir'e ziyaret
CHP Genel Başkanı Özel, yeni PM ve YDK üyeleriyle Anıtkabir'i ziyaret ...
 
CHP'de kurultay sonrası ilk PM toplantısı
CHP'nin 28 Kasım'da gerçekleştirilen 39. Olağan Kurultay'da seçilen 80 ...
Başkan Tugay onaylanmayan kredileri duyurdu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bakanlık onayı çıkmayan ...
Güç'ten Bakırçay çıkarması: İlk seçimde Menemen'i yeniden kazanacağız!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, başlattığı saha ...
 
'Kargo' polemiğinde 2. raunt... Çankırı'dan Tugay'a: 58 milyon Euro'luk krediden neden bahsetmediniz?
AK Parti İzmir Milletvekili Çankırı, Başkan Tugay’ın her sorunda hükümeti ...
"Türkiye kadın haklarında altın yıllarını yaşıyor"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin kadın hakları konusunda ...
Özdağ'dan Silivri ziyareti: İmamoğlu'ndan 'TRT' çağrısı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Silivri'deki Marmara Cezaevi’nde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Kurultayın İzmir fotoğrafı: 3+5+1
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri