POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Pazartesi günü Putin ve Zelenski ile görüşeceğim'
'Pazartesi günü Putin ve Zelenski ile görüşeceğim'
Yangın faciasında istenen cezalar belli oldu!
Yangın faciasında istenen cezalar belli oldu!
Erdoğan: Yeni doğal gaz keşfi yaptık
Erdoğan: Yeni doğal gaz keşfi yaptık
Celal Şengör hakkında hapis cezası talebi!
Celal Şengör hakkında hapis cezası talebi!
17 Mayıs 2025 Cumartesi - 11:06

Tugay’dan ‘Hüseyin Mutlu Akpınar’ çıkışı: Topu Aslanoğlu’na attı... Yanıt gecikmedi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay kentin güncel konularına ilişkin açıklama ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Tugay toplantıda Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kendisine yönelik ifadelerini eleştirerek, “Hukukçu arkadaşlarımız parti disiplinine aykırı olduğunu söylediler. Kararı verecek kişi il başkanıdır” dedi. Akpınar, Tugay'ın söylemlerinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Tugay’dan ‘Hüseyin Mutlu Akpınar’ çıkışı: Topu Aslanoğlu’na attı... Yanıt gecikmedi!

Asena TUNCA/GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay kentin güncel konularına ilişkin açıklama ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda soruları da yanıtlayan Tugay Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile ilgili konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın geçmişte kullandığı “Karşıyaka Belediyesi’nde enkaz devraldım” sözlerine, önceki başkan Hüseyin Mutlu Akpınar katıldığı yayında sert tepki göstererek yapılan hizmetleri savundu ve CHP Genel Merkezi’ne müdahale çağrısı yaptı. Akpınar, Tugay’ı “yalancı” ve “vefasız” olmakla suçlamıştı.

Tugay, Akpınar'ın sözlerinin sorulması üzerine, “Hukukçu arkadaşlarımız parti disiplinine aykırı olduğunu söylediler. Kararı verecek kişi il başkanıdır” dedi.

'Kararı verecek kişi İl Başkanı"

Tugay şu ifadeleri kullandı:

Karşıyaka eski belediye başkanının dönemiyle ilgili pek çok şeyi onaylamadığım herkesin malumu. İşçi alımlarıyla ilgili bağımsız bir denetçi talep ettik. Ben kendimden eminim. Pandemi, ekonomik kriz ve baskı altında da olsak Karşıyaka'ya çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Herkese kalem kalem hatırlatabilirim. Karşıyakalıların sevgi ve desteğini gördüm. Eski başkanın söylediklerini dinlemedim sadece bir konuşma olduğu söylendi. Hukukçu arkadaşlarımız parti disiplinine aykırı olduğunu söylediler. Kararı verecek kişi il başkanıdır. Haddini ve saygı sınırını aşmış da olsa işimi gücümü bırakıp kişisel kavgalar içine giremem. Kendi pozisyon ve halkın ilgisini kaybetmiş insanların bana ettikleri lafları seviyesizlik olarak buluyorum. İyi bir yerel yönetim ortaya koymak benim görevim. Kusura bakmasın kendisini muhatap alarak onun istediğini vermeyeceğim.

AKPINAR'DAN TUGAY'A JET YANIT! 

Hüseyin Mutlu Akpınar'dan Tugay'ın kendisine yönelen açıklamaları sonrası jet yanıt geldi. 

Akpınar şunları söyledi:

Kendi iftiralarının parti hukukuna ve disipline uygun olduğunu düşünen ve hep geçmişi karalayan birine söylenecek hiçbir sözüm yok ayrıca nedenini bilmediğim bir düşmanlık sergileyen birine de söylenecek hiçbir sözüm yok benim yerime geldiği dönemde partili bir arkadaşını savcılığa verip hakkında ceza isteyen ve onun sonucunda Danıştay’dan oybirliği ile yaptığı hareket onaylamayan Hem hukuksal hem de siyaseten kaybeden biri siyasi ahlaksızlık ve parti disiplinsizliği yapmamış oluyor doğruları söyleyen biri parti disiplinsizliği yapıyorsa ben bunu onurla taşırım. Nasıl OHAL döneminde belediyeler dershane kapatırken bir tek karşıyaka’da kapatmayıp görevden alınmayı göze alan ve o dönemde meydanlara çıkıp da hayır duası aldığım annelerin çocuklarını kapının önüne bırakmamı bekliyorsanız bırakmayacağım 37 tane öğretmenimi işsiz bırakmamı istiyorsanız bırakmayacağım bunun bedeli de görevden alınmak olursa da, ben saraydan gelmedim sokaktan geldim ben makamın adamı değil sokağın adamıyım sokakta gezmeye devam ederim ama mezara giderken de bu görevden alınmayı çocuklarıma onur madalyası olarak bırakırım demiştim şimdi de bu davranışı yine onur madalyası olarak bırakırım. Siyasetin ne boyuta geldiğini hiçbir iş yapmadan kapı önü bekleyerek ödüllendirilmek olduğunu emek vermeden rahatça bir yere gelmek olduğunu da herkes görmüş olur hiçbir zaman hesaplaşmakdan kaçmadım her zaman hesaplaşmaya da hazırım bu partinin disiplinini ve hukukunu bilmeyenler şimdi disiplin ve hukuk istiyorsa onunla da hesaplaşırım!

AKPINAR: AKP MECLİSİNDEN ÖZÜR DİLEYEREK DEĞİL...

Ayrıca şunu da çok merak ediyorum Karşıyaka’ya ne büyük yatırımlar yapmış kalem kalem yazsın görelim isim değiştirmekten başka hatta benden önceki belediye başkanının yaptığı hizmetlerin fonksiyonunu değiştirmekten başka neler yaptığını görelim halkın sevgisine de karar verecek kendisi değil sokaktır kendisini sokağa  beklerim ben hiçbir zaman makamdan güç almadım iki dudak arası demokrasi de aday gösterilmemek halkın isteğiyle isteğiyle değil aday belirleyicilerinin isteğiyle olmuştur 2014 2019 yılları arasında yaptığımız yatırımlar gerekse personel alımları ile ilgili eğer en ufak bir aksi durum söz konusu olsaydı Sayıştay ve müfettişler bunu hiçbir zaman boş geçmezdi çünkü ben kendisi gibi AKP meclisinden özür dileyerek değil siyasi duruş sergileyerek belediye başkanlığı görevini yerine getirdim.

 
İmamoğlu’ndan İzmirlilere yapay zeka ile miting çağrısı!
 
Çiğli'de notalar kalplere dokundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ İNANÇ ÜLKÜ 17 Mayıs 2025 Cumartesi 12:39

Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar başkanımızın ifadelerine aynen katılıyorum milli birlik ve kardeşlik federasyonu yerel yönetimler başkanı izmir cemil tugayla 20 yıl geriye gidecek??????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İmamoğlu’ndan İzmirlilere yapay zeka ile miting çağrısı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelen operasyonlar kapsamında görevden ...
İzmir'de CHP'nin 19 Mayıs mitingi afişleri toplatıldı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla ...
Erdoğan: Schengen vizesi gözden geçirilmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi Genel Oturumu'nda ...
 
AK Parti'den kanun teklifi: Belediye kurulabilecek
AK Parti, Kuvvet Komutanlıklarında rütbede ihtiyaca göre terfi öngören, ...
CHP Lideri çağrı yaptı: Adres İzmir, saat 19.19
CHP lideri Özel, Aydın'ın Kuşadası'ndaki toplu açılış töreninde 19 Mayıs ...
Ekrem İmamoğlu'ndan "dayanışma" mesajı
CHP'nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, çalışma arkadaşlarına ...
 
AK Parti İzmir ve Altun'dan CHP'ye 'basına saldırı' çıkışı!
CHP'nin mitingi için Gündoğdu Meydanı'nda yapılan hazırlıklarda vincin ...
AK Parti Genel Merkez'de İzmir zirvesi
Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Teşkilat Akademisi ...
Gerçekİzmir yazmıştı: İzmir milletvekili CHP rozetini takıyor!
DEVA Partisi’nden istifa eden İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen’in, Cumhuriyet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Adım adım yeni genel sekretere!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri