GERÇEKİZMİR - CHP'de kurultay hazırlıkları sürerken, gözler 24 Ekim'de Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek olan "mutlak butlan" davasına çevrildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yarın Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek “mutlak butlan” davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tugay, söz konusu davanın kendisiyle ya da süreçte adı geçen diğer kişilerle doğrudan ilgili olmadığını belirtti.
Tugay, “Yarınki konu hukuk mahkemesinde görülecek dava, benimle ya da bu süreçte adı geçen başkalarıyla ilgili değil. Bizimki 4 ya da 5 Kasım’da. Yanlış bir karar verilmeyeceğini düşünüyorum. Bu dakikadan sonra parti zaten yeni bir kurultay yapma aşamasına geldi” ifadelerini kullandı.
"Bütün olarak Özel'in arkasında duruyoruz”
Partide birlik mesajı veren Tugay, olası bir olumsuz kararın kimseye fayda sağlamayacağını vurguladı. Tugay, “Neticede eğer öyle bir yola gidilirse, onun hiç kimseye bir faydası olmayacağını da düşünüyorum. Partimizde birlik, beraberlik havası var. Genel Başkanımız Özgür Özel’in arkasında hepimiz bütün olarak duruyoruz” dedi.
“Bildiğimiz yoldan şaşmayız”
İstanbul’da benzer bir durumda verilen yanlış kararların sonradan düzeltildiğini hatırlatan Tugay, “İstanbul’da olduğu gibi yanlış bir karar alınırsa bir süre sonra o mutlaka rayına girer. Biz bildiğimiz yoldan şaşmayız, neyse doğru odur” diye konuştu.
CHP’de ‘mutlak butlan’ davası süreci
CHP'nin 4-5 Kasım 2023’te gerçekleştirdiği ve Özgür Özel’in Kemal Kılıçdaroğlu’nu yenerek genel başkan seçildiği 38. Olağan Kurultay ile 6 Nisan 2025’te yapılan 21. Olağanüstü Kurultayı hakkında toplam altı dava açılmış, bu davalar Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirilmişti.
Mahkeme, 15 Eylül’de yapılan son duruşmada davacıların tedbir talebini bir kez daha reddetmiş ve davayı 24 Ekim’e ertelemişti. Bu erteleme kararının ardından CHP, 21 Eylül’de yeniden olağanüstü kurultaya gitmişti. 22. Olağanüstü Kurultay’da CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve yönetimi için önce güvensizlik oyu, ardından güven oylaması yapılmış; Özel yeniden genel başkanlığa seçilmişti.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |