POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Muğla'da büyük miting... Özel'den 'AYM'ye çağrı!
Muğla'da büyük miting... Özel'den 'AYM'ye çağrı!
Kemal Can hakkında tutuklama talebi
Kemal Can hakkında tutuklama talebi
İsmail Küçükkaya TV100 ekranlarında! İlk konuğu kim?
İsmail Küçükkaya TV100 ekranlarında! İlk konuğu kim?
TBMM, 1 Ekim’de çalışmalarına başlayacak
TBMM, 1 Ekim’de çalışmalarına başlayacak
28 Eylül 2025 Pazar - 21:35

Türkiye'de cinayet işleyen 8 DEAŞ'lı Suriye'de öldürüldü

Ankara'da servis şoförünü öldüren DEAŞ'lılar Suriye'de takip edildi. MİT ve Emniyet'in Suriye birimleriyle ortak operasyonu sonucu 8 DEAŞ üyesi terörist öldürüldü. 2'si yaralı 4 terörist de yakalandı.

Türkiye de cinayet işleyen 8 DEAŞ lı Suriye de öldürüldü

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) minibüsüyle yolcu taşımacılığı yapan Binali Aslan (65), 21 Eylül 2025 tarihniode, sabah işe gitmek üzere evden ayrıldı ancak bir daha kendisinden haber alınamadı.

Aracıyla ortadan kaybolan Aslan'ın, AŞTİ'de yanına yaklaşan iki kişinin kendilerini Gölbaşı'na götürmesini istemesi üzerine şüphelileri aracına aldığı öğrenildi.

Ailesi, Aslan için polis ve jandarmaya kayıp başvurusu yaptı. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, Aslan'a ait aracın Hatay'a doğru gittiğini ve kimliği belirsiz kişilerce kullanıldığını tespit etti.

Yapılan aramada Binali Aslan'ın cansız bedeni, dün Mersin'in Tarsus ilçesinde ormanlık alanda gömülmüş halde bulundu.

Mersin Adli Tıp Kurumundaki incelemenin ardından Ankara'ya getirilen Aslan'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÖLDÜRÜP SURİYE'YE GEÇİŞ YAPTILAR  

İçişleri Bakanlığı, Binali Aslan'ın ölümüne ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Aslan'ın DEAŞ terör örgütü üyelerince katledildiği belirtildi. Suriye'de MİT tarafından düzenlenen operasyonda cinayet şüphelilerinin 8’inin ölü, 2’sinin yaralı, 4’ünün sağ olarak ele geçirildiği belirtildi. 

Açıklama şöyle:

"Binali Aslan isimli vatandaşımızın aracını kiralayan ve daha sonra vatandaşımızı öldüren DEAŞ terör örgütü görüşlerini benimsemiş 14 kişilik ailenin Suriye’ye geçiş yaptığının belirlenmesi üzerine;

MİT Başkanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin Suriye İdlip-Atme bölgesindeki adreste kaldıkları tespit edilmiştir.

Suriye İç Güvenlik Servisi ile koordineli, adrese yönelik yapılan operasyonda teslim ol çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, şüphelilerin 8’i ölü, 2’si yaralı, 4’ü sağ olarak ele geçirilmiştir."

TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİLER

Suriye’de ele geçirilen şüphelilerin Türkiye'ye iade edildiği belirtilen açıklamada devamle şunlar kaydedildi: 

"Gasp edilen aracın geçiş güzergahlarında yapılan çalışmalarda; Mersin’in Tarsus ilçesi Kaburgediği Köyü’nde Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Mersin  İl Emniyet Müdürlüğünce ortak yürütülen arama tarama faaliyetleri sırasında, araç sahibi B.A. isimli vatandaşımız, ormanlık bölgede toprağa gömülü vaziyette bulunmuştur.

Ailenin olaydan önce Ankara’da M.A ve N.S isimli şahısların ikametinde konakladıklarının tespit edilmesi üzerine, şüpheliler Ankara İl Emniyet Müdürlüğümüzce yakalandı ve sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızı, MİT Görevlilerimizi, EGM İstihbarat Başkanlığımızı, TEM Daire Başkanlığımızı, Suriye İç Güvenlik Servisini, Mersin İl Jandarma Komutanlığımızı, Mersin ve Ankara İl Emniyet Müdürlüklerimizi ve Kahraman Polislerimizi tebrik ediyoruz." 

 
Altay gol düellosundan puan çıkaramadı
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemal Can hakkında tutuklama talebi
İstanbul'da Can Holding'e yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ...
Foça’da yelkenler dostluk için açıldı
İzmir’de bu yıl ikincisi düzenlenen MW Phokaia Yelken Şenliği, Midilli ...
Klasik otomobil tutkunları farkındalık için sürdü
İzmir’de klasik otomobil tutkunları, erkek sağlığı ve prostat kanserine ...
 
Meteoroloji'den İzmir'e sağanak uyarısı!
Meteoroloji’den yapılan açıklamada, İzmir'in güney kesimlerinde yarından ...
İsmail Küçükkaya TV100 ekranlarında! İlk konuğu kim?
Televizyon haberciliğinin deneyimli ismi İsmail Küçükkaya, 13. yayın sezonuna ...
Karşıyaka'da kronik çöp dağları sendromu!
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi’nde DİSK Genel-İş 10 No'lu Şube üyesi, Kent ...
 
Prof. Dr. Sözbilir'den 'deprem fırtınası' uyarısı
İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi ...
Simav'da deprem: Belediye hizmet binası hasar gördü
Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem, Hisarcık’ta ...
Tarih verildi: 3 bölge için yerel kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın Ege, Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de il başkanlığı için masada 3 senaryo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri