POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
CHP'nin ilçe başkanlığına taşlı saldırı!
CHP'nin ilçe başkanlığına taşlı saldırı!
Domenico Tedesco ve Devin Özek ile yollar ayrıldı!
Domenico Tedesco ve Devin Özek ile yollar ayrıldı!
Ayaş Kaymakamı Eligül'e soruşturma!
Ayaş Kaymakamı Eligül'e soruşturma!
İsmail Kartal'dan Fenerbahçe açıklaması
İsmail Kartal'dan Fenerbahçe açıklaması
27 Nisan 2026 Pazartesi - 13:14

Ulaşım ücretlerinde yeni artış kapıda!

Elektrik ve doğal gaza 4 Nisan'da yapılan yüksek oranlı zam, kamunun sunduğu başta köprü ve otoyol olmak üzere ulaştırma hizmetlerinin fiyatlarında artış olup olmayacağı sorusuna yol açtı. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletine, yılın ilk yarısı için zam planlanmıyor. Ekonomideki gelişmeler ve özellikle enflasyon hedefine göre temmuz ayında bir zam gündeme gelebilir.

Ulaşım ücretlerinde yeni artış kapıda!

Elektrik ve doğal gaza 4 Nisan‘da yapılan yüksek oranlı zam, kamunun sunduğu başta köprü ve otoyol olmak üzere ulaştırma hizmetlerinin fiyatlarında artış olup olmayacağı sorusuna yol açtı.

Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletine, yılın ilk yarısı için zam planlanmıyor. Ekonomideki gelişmeler ve özellikle enflasyon hedefine göre temmuz ayında bir zam gündeme gelebilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulanan ekonomik program kapsamında kamunun sunduğu ya da fiyatını belirlediği ulaşım ve enerji gibi hizmetlere, enflasyon hedefini de göz önünde bulundurarak zam yapıyor.

Bu kapsamda EPDK ve BOTAŞ, 4 Nisan’dan geçerli olmak üzere elektrik ve doğal gaza yüksek oranlı zam yaptı.

Konutlarda, doğal gazda kademeli tarifeye geçildi. Bulunduğu il için belirlenen sınırın üzerinde tüketimi olan abonelerin faturası kademe-2’den hesaplanacak ve bu abonelerin faturaları katlanacak.

Enerji zammı sonrasında gözler, ulaşım hizmetlerine çevrildi. Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı otoyol ve köprülerde geçiş ücretleri, yılın başında yeniden değerleme oranında yüzde 25,49 artırıldı. Yüksek Hızlı Tren, ana hat ve bölgesel tren biletlerine, 15 Ocak’tan geçerli yüzde 19,23 oranında zam yapıldı. Bu zamla, Ankara-İstanbul hattında bilet fiyatı, 780 TL'den 930 TL'ye yükseldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaynaklarına, köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile YHT bilet fiyatlarında bir artışın planlanıp planlanmadığını soruldu. Köprü ve otoyol geçiş ücretleri ile YHT'ye, şu aşamada yılın ilk yarısı için bir zammın söz konusu olmadığı ifade edildi.

Ekonomideki gelişmeler ve özellikle enflasyon hedefine göre, temmuz ayında bir zam gündeme gelebilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, hangi hizmetlere zam yapılacağı, bu bağlamda olası zammın oranı ve uygulamaya gireceği tarihle ilgili olarak belirleyici olacak. (ANKA)

Etiketler:
 
İzmir'de 'zehir' evine baskın!
 
Taksim'de 1 Mayıs anması: Gözaltılar var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altında son durum: İşte güncel fiyatlar
Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını ...
Bakanlıktan kalkınma hamlesi: İzmir'de hangi sektörler teşvik alacak?
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Yerel Kalkınma ...
İndirim kısa sürdü: Motorine büyük zam yolda
Akaryakıt piyasasında yapılan indirimler kısa ömürlü oldu. Geçen gece ...
 
Mart ayında en çok satan otomobiller belli oldu
ODMD verilerine göre Türkiye otomotiv pazarında Mart ayının en çok tercih ...
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası politika faizine dokunmayarak, faizi yüzde 37 seviyesinde sabit bıraktı.
Yüzen otellerden İzmir'e turist akını!
İzmir'e 'Costa Fortuna' ile 'Astoria Grande' kruvaziyer gemileri toplam 3 bin 483 yolcu getirdi.
 
Kritik eşiğe yaklaştı: Gram altında son durum
Güne yükselişle başlayan gram altın, saat 09.40 itibarıyla 6 bin 903 liradan ...
Kurban vekalet ücretleri belli oldu
Diyanet İşleri Bakanlığı, 2026 yılı için vekaletle kurban kesim bedellerini açıkladı.
Ateşkes krizi sürüyor: Motorin indirimi başka bahara kaldı
ABD ile İran arasında ateşkesin zayıflamasıyla küresel enerji fiyatları ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Bir yemek... Birden fazla mesaj... Bir eleştiri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri