Üniversite derslerinde uygulanan imza kağıdı yoklamasında sona geliniyor.
İmza kağıdı yerine iki yöntemli dijital yoklama dönemine geçilmesi bekleniyor. Bu sayede, başkasının yerine imza atma, kağıt israfı ve çok zaman alması gibi olumsuzlukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

QR KOD UYGULAMASI
İktidara yakın kimliği ile bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre, iki yöntemli dijital yoklama şunu içeriyor:
Her derse bir QR kod: Üniversitede her ders için ayrı bir QR kod oluşturulacak ve bu kod kısa sürede geçerliliğini yitirecek. Böylece öğrencilerin ders dışında ya da belirlenen sürenin dışında kodu tarayarak yoklama alması engellenecek.
Üniversite resmi uygulaması: Bu yöntem ile derse giren akademisyen, yoklama açacak. Sınıfta bulunan öğrenciler üniversitenin uygulamasına girerek elektronik yoklamaya katılacak. Konum özelliği sayesinde öğrenciler sınıf içerisinde olduğu teyit edilebilecek.
Uygulamanın ne zaman işleme gireceği ya da hangi üniversitelerin kullanacağı konusunda ise bir netlik bulunmuyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri