POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenerbahçe'ye Arda Güler müjdesi
Fenerbahçe'ye Arda Güler müjdesi
56 yurt öğrencisi akşam yemeğinden zehirlendi!
56 yurt öğrencisi akşam yemeğinden zehirlendi!
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 37 bin kadro açıyoruz
Sağlık Bakanı Memişoğlu: 37 bin kadro açıyoruz
Macron'dan Putin'e: Yalan söylemeyi bırakması gerek!
Macron'dan Putin'e: Yalan söylemeyi bırakması gerek!
16 Nisan 2025 Çarşamba - 14:13

Urla’da otellere yangın eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Urla Otelciler Derneği iş birliğiyle Urla’daki otel işletmecilerine temel yangın eğitimi verildi. Eğitmen Birol Haktanır, yangın anında en önemli adımın önce çevreye duyurmak, sonra müdahale etmek olduğunu vurguladı

Urla’da otellere yangın eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Urla Otelciler Derneği iş birliğiyle, Urla’daki otel işletmelerine yaklaşan turizm sezonu ve festivaller öncesinde temel yangın eğitimi düzenlendi. Urla Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen eğitimde, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü’nden Eğitmen Birol Haktanır, otel işletme yöneticilerine yangın öncesinde, esnasında ve sonrasında yapılması gerekenleri anlattı.

UYGULAMALI TATBİKAT YAPILDI

Eğitimde, yangın durumunda ilk yapılması gerekenin müdahale değil, yangını çevreye duyurmak olduğuna dikkat çekildi. Haktanır, “Yangın çıktığında öncelikle ortamda bulunan insanlara duyurulmalı. Alarm butonu varsa basılmalı, yoksa bağırarak yangının yeri belirtilmeli. Ardından 112 aranarak açık adres ve yangının kimliği bildirilmelidir. Yangının boyutuna göre eğitimli ve bilinçli bir şekilde müdahale edilebilir. Ancak eğer yangın kontrolden çıkmışsa müdahale etmeye çalışmayın, can güvenliğiniz her şeyden önemli” dedi. Haktanır, yangın çıkış nedenleri arasında tedbirsizlik, bilgisizlik, ihmal ve dikkatsizliğin büyük rol oynadığını belirtti. Sigara izmaritlerinin gelişigüzel atılmasının hâlâ yangınlara sebep olduğunu vurgulayan Haktanır, sabotaj, trafik kazaları ve doğa olaylarının da yangına yol açabileceğini dile getirdi. Son olarak, Maraş depreminin ardından İskenderun Limanı'nda konteyner yangını çıktığını ve söndürme çalışmalarının üç gün sürdüğünü hatırlattı. Eğitimin sonunda işletmeciler, Urla İtfaiye Grubu’nda yangın tüpü kullanımı ve yangına yaklaşma konularında uygulamalı tatbikat gerçekleştirdi.

 
Karşıyaka'da vatandaşlara sanatsal karşılama
 
Menemen’e 620 milyon liralık dev yatırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da vatandaşlara sanatsal karşılama
Vatandaş odaklı belediyecilik anlayışını kültürel zenginliklerle taçlandıran ...
Başkan Tugay'dan 'Öğretmenime Dokunma' imzası!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelindeki proje okullarına yönelik öğretmen ...
TİS isyanı: Narlıdere'de iş bırakma, grev kararı kapıda!
Narlıdere Belediyesi Narbel şirketinde örgütlü DİSK Genel-İş Sendikası ...
 
Güzelbahçe’nin dört bir tarafı renklendi
Güzelbahçe Belediyesi, baharın gelmesiyle ilçede bulunan, yolları, caddeleri, ...
Çiğli’de çocuklar eğlenceye doyacak
Çiğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ...
Bornova’nın renkleri sanatseverlerle buluştu
Bornova’da Gülay Ezberci Resim Atölyesi kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ...
 
Konak Belediyesi önü eylem alanı!
Konak Belediyesi’nde örgütlü Genel İş İzmir 5 Nolu şube ile belediye adına ...
Selçuk’ta liseli aşçılar yarıştı
Efes Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi sakinleri, İzmir İl Eğitim Müdürlüğü’nün ...
Gaziemir’de şampiyonluk sevinci
Gaziemir Belediyesi Spor Kulübü Boccia Takımı’nın BC1 ve BC2 kategorilerinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de ‘başkanvekili krizi’nin anatomisi!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri