POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT RESMİ REKLAM TÜMÜ
İspanya'ya geçen binlerce göçmen Fas'a geri gönderildi
İspanya'ya geçen binlerce göçmen Fas'a geri gönderildi
FIFA futbolu özelleştirme planını iptal etti!
FIFA futbolu özelleştirme planını iptal etti!
Ormanlarımız alev alev: İşte son durum!
Ormanlarımız alev alev: İşte son durum!
Gazeteci Cem Küçük tutuklandı
Gazeteci Cem Küçük tutuklandı
31 Temmuz 2026 Cuma - 22:32

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ile Alihan Koçoğlu, Burçin Çevik ve Bülent Orhan Tozkoparan tutuklandı. Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü ile Adem Altıntaş hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı.

Başsavcılık, adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden tutuklanmaları talep edilen Sinem Dedetaş, Alihan Koçoğlu, Burçin Çevik ve Bülent Orhan Tozkoparan hakkında sulh ceza hakimliğince tutuklama kararı verildiğini açıkladı.

Soruşturma kapsamında adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edilen Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü ile Adem Altıntaş hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

İKİNCİ DALGA OPERASYONDA GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik ikinci dalga operasyonda Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü, Belediye Başkanı Özel Kalemi Alihan Koçoğlu, mimar Burçin Çevik, Adem Altıntaş ve müteahhit Bülent Orhan Tozkoparan gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edilmişti.

SEVK YAZISINDA “ÖRGÜT LİDERLİĞİ” SUÇLAMASI

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Sevk yazısında, rüşvet ve irtikap suçlamalarına konu eylemlerin, “Sinem Dedetaş’ın liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütünün faaliyetleri kapsamında” gerçekleştirildiği iddia edildi.

Savcılığın sevk yazısında soruşturmanın, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "rüşvet" ve "irtikap" suçlamaları kapsamında yürütüldüğü belirtildi.

Başsavcılık, soruşturma dosyasında ihbarlar, tanık ve mağdur beyanları, etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelilerin ifadeleri, dijital materyaller, MASAK raporları, mülkiye müfettişi incelemeleri ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün tespitlerinin delil olarak değerlendirildiğini aktardı.

KENT A.Ş. İDDİASI

Sevk yazısında, yapı ruhsatı başvurusu yapan bazı müteahhitlerin belediye iştiraki Kent Hizmetleri A.Ş.'ye yönlendirildiği ve "danışmanlık hizmeti" adı altında sözleşmeler imzalamaya zorlandıkları iddia edildi.

DEDETAŞ'TAN MEKTUP

Gözaltına alınan Sinem Dedetaş, el yazısıyla kaleme aldığı ilk mesajında sağlık durumunun iyi olduğunu, kendisine ulaştırılan destek mesajlarının moral verdiğini söyledi.

Dedetaş, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili komşularım,

Bu sabah yanınızda olamasam da her sabah olduğu gibi bugün de aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında.Tüm çalışma hayatımı gözden geçirdiğimde, olmayı hak ettiğim ve hayal ettiğim yer elbette nezarethane değildi. Ama sağlığım yerinde çok şükür. Sizlerin de vermiş olduğu destekleri avukat arkadaşlarımız bana ulaştırıyor, gerçekten çok mutlu oluyorum. Sizden haber almak, destek olmak moral veriyor.

En yakın zamanda görüşmek ümidi ve sevgilerimle."

 
YENİ Parti'ye 48 saatte 182 milyon lira bağış!
 
Gazeteci Cem Küçük tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Küçük hakkında tutuklama istemi!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ...
Otomobilin çarptığı Eren'den kötü haber!
İzmir'in Buca ilçesinde yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı üniversite ...
Foça'da korkutan yangın kontrol altında!
İzmir’in Foça ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı civarında bugün çıkan orman ...
 
Tahliye tartışmasına Çiftçioğlu da katıldı: Ünsal'a dikkat çeken soru!
Karşıyaka Belediyesi'nin spor salonundaki KSK yönetim odasını tahliye ...
Kerem Bürsin’in savcılık ifadesi ortaya çıktı
Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında ifade veren Kerem Bürsin, ...
İtfaiye zamanla yarıştı: Nefes kesen kurtarma!
İzmir’in Bayraklı ilçesinde 3 katlı bir binanın ikinci  katında yangın ...
 
Meteoroloji'den İzmir'e 'sarı' uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'de beklenen ...
Türkiye genelinde internet kesintisi!
Türkiye'nin birçok noktasından gelen kullanıcı bildirimleri, TürkNet'te ...
Cansız bedenini bulan arkadaşı konuştu!
37 yaşında ani ölümüyle herkesi şoke eden MasterChef Eren Kaşıkçı'nın ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay-AK Parti iddiası: 4 senaryoya detaylı bakış!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri