POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Maden ocağında göçük: Bir işçi mahsur kaldı
Maden ocağında göçük: Bir işçi mahsur kaldı
Sosyal medya fenomeni Özlem Öz ve eşine dava!
Sosyal medya fenomeni Özlem Öz ve eşine dava!
Özgür Özel'den İmamoğlu açıklaması: 'Değiştiremem!'
Özgür Özel'den İmamoğlu açıklaması: 'Değiştiremem!'
Süper Lig'de 7. hafta yarın başlıyor: İşte maç programı
Süper Lig'de 7. hafta yarın başlıyor: İşte maç programı
25 Eylül 2025 Perşembe - 13:09

Valilik onayladı: İzmir'de taksi zammı bugün yürürlüğe girdi!

İzmir’de taksi ücretlerine yapılan zam bugün yürürlüğe girdi. Yeni tarifeye göre açılış ücreti 30 TL’ye, indi-bindi 150 TL’ye, kilometre başı 43 TL’ye yükseldi. Taksimetre güncelleme ücreti ise 3 bin TL olarak belirlenirken Türkiye'de ilk defa taksimetrelerin güncellemesi kuyruk oluşmaması amacıyla İBAN üzerinden ödeme ile de gerçekleştirilebilecek.

Valilik onayladı: İzmir de taksi zammı bugün yürürlüğe girdi!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR- İzmir'de taksi ücretlerine gelen zam bugün itibariyle yürürlüğe girdi. 

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde taksi esnafının talep ettiği zamlı tarifenin onaylanmasının ardından İzmir Valiliği de yeni tarifeye vize verdi.

25 TL olan taksimetre açılış ücreti 30 TL’ye, indi-bindi ücreti 120 TL’den 150 TL’ye ve kilometre başı ücret 36 TL’den 43 TL’ye çıkacak. Düzenleme kapsamında VİP taksiler de yer aldı. Yeni tarife komisyonlardan geçti. Zam maddesi bugün İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi ve oy birliği ile geçti. Tarife İzmir Valiliği'nin onaylaması ile birlikte bugün itibarıyla geçerli oldu.

İŞTE YENİ TARİFE!

Yeni tarifeye göre İzmir genelinde hizmet veren taksilerde taksimetre açılış fiyatı 30 TL’ye, kilometre başı ücret 43 TL’ye, indi-bindi ücreti 150 TL’ye, dakika başı bekleme ücreti ise 3 TL’ye yükseldi. 

Birim mesafe (100 m) ücreti 3,60 TL’den 4,30 TL’ye, 1 saatlik ücret ise 150 TL’den 180 TL’ye çıkarıldı.

Türkiye'de ilk defa taksimetrelerin güncellenmesi uzaktan erişim yöntemiyle yapılacak. Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan'ın göreve gelmesinden sonra hayata geçirilen uygulama ile taksiciler güncelleme ücretini İBAN ve EFT yoluyla da gerçekleştirilebilecek.

TARİFE GÜNCELLEME ÜCRETİ 3 BİN TL OLARAK BELİRLENDİ

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'ndan yapılan açıklamada, "Onaylanan taksimetre zam tarifesi kararı odamıza ulaşmıştır. Taksimetre ayarları bugün itibarıyla başlayacaktır. Ayar ücreti 3 bin TL'dir. Ödeme yöntemleri: Odamız toplantı salonuna gelerek makbuz karşılığında ödeme yapabilirsiniz. IBAN'a plaka veya plakalarınızı ve telefon numaranızı açıklama kısmına yazarak havale/EFT yoluyla ödeme yapabilirsiniz" denildi.

 
İzmir'de yanan alanlarda yeşil seferberlik!
 
Maden ocağında göçük: Bir işçi mahsur kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LOGISTECH lojistik sektörünü İzmir’de buluşturacak
İzmir, 8-10 Ekim 2025 tarihleri arasında, lojistik sektörünün ülkemizdeki ...
Otomobil ithalatına yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın otomobil ithalatına yönelik yeni düzenlemeleri Resmi ...
Marketler pazar günleri kapalı mı olacak?
Marketlerin pazar günü kapalı olma talebine dair açıklamalarda bulunan ...
 
Vergi yüzsüzleri açıklanıyor. Maliye tebliği yayınlandı
Maliye Bakanlığı, uyarılara rağmen vergi ödemekten kaçındıkları için kamuoyunda ...
Kredi kartı ve nakit avans faizlerinde indirim!
Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrası kredi kartı faiz oranlarında ...
Fed faiz kararını açıkladı: Aylar sonra bir ilk
Fed, politika faizini 25 baz puan düşürerek yüzde 4,00-4,25 aralığına ...
 
Sezon açıldı: En çok satılan balıklar ve fiyatları...
Trabzon'daki balıkçı tezgahlarında yeni av sezonunda bol miktarda satışa ...
Ev sahiplerini ilgilendiriyor... Katlamalı vergi olacak mı?
Birden fazla evi olanlara emlak vergilerinin katlamalı olarak yansıtılacağına ...
İzmir'de konut satışlarında artış!
İzmir’de konut satışları yılın ilk sekiz ayında geçen yılın aynı dönemine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir’de il başkanlığı için masada 3 senaryo!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri