GERÇEKİZMİR - Özgür Özel liderliğindeki YENİ Parti’de olağan kongre takvimi açıklandı.
İzmir’de 30 ilçede üyeler 12 Eylül’de sandık başına gidecek ve ön seçimde ilçe başkan adayı belirleyecek. Sandıktan çıkan isim delege listelerini hazırlayıp ilçe kongresine tek aday olarak girecek.
GÜÇ DEVAM ETMEK İSTİYOR
Aynı süreç il başkanlığı için de geçecek.
Kurucu il başkanı Çağatay Güç göreve devam etmek istiyor.
ÇAPIN 'KOCAOĞLU' İSMİNİ GÜNDEME GETİRDİ
Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın, İl Başkanı Güç ile yaşadığı üye formu krizinin ardından il başkanlığı için İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ismini ortaya atması sonrası kulisler hareketlendi.
KOCAOĞLU NE YANTI VERİYOR?
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre son günlerde Kocaoğlu’na ‘il başkanı ol, ağabeylik yap’ telefonları sıklaşırken, Kocaoğlu gelen telefonlara “Bizden geçti… Gençler yapsın” yanıtı veriyor.
Kocaoğlu’na yakın isimler “Üyeden teveccüh gelir, Genel Merkez’den de teklif gelirse Kocaoğlu ‘hayır’ demez” yorumu yapıyor.
ÖZEL'İN TAVRI NE OLACAK?
Genel Başkan Özel’in, İzmir’de Güç ile devam kararı alacağını düşünenler fazla. Genel Merkez’in İzmir’de kurucu il başkanı ile devam kararı alacağını savunan partililer dışında, Güç’e yönelik eleştirilerin artması halinde Özel’in Güç’ü Genel Merkez’e çekebileceğini ve PM’ye alabileceğini öne süren partililer de var.
İlçelerde gözler Gaziemir, Buca, Bayraklı ve Bornova'da olacak. Gaziemir, Buca ve BayraklI’da ilçe başkanları görevine devam etmek istiyor ancak karşılarına rakip çıkma ihtimali yüksek. Bornova’da ise Çapın görevi bırakıyor. Yerine kimin geleceği, yarış yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu. Karşıyaka, Konak ve Karabağlar gibi büyük ilçelerde mevcut başkanların sandıkta üyeden vize almasına kesin gözüyle bakılıyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri