YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper gözaltına alındı. Soruşturma, partinin kurulmasından bu yana YENİ Parti'ye yönelik gerçekleştirilen ilk operasyon oldu.
Gözaltı kararına tepki gösteren Bakırlıoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Önce Demirhan sonra Cem ve Anıl, şimdi de İlksen Özalper... Amacın ne olduğunu biliyoruz, kirli oyunun farkındayız. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. İlksen Başkan yalnız değildir."
ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ
Manisa Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Özalper, soruşturma kapsamında ifadesi alınmak üzere Ankara'ya götürüldü. Gözaltı kararı doğrultusunda Özalper'in evinde de arama yapıldığı belirtildi.
Soruşturmanın, görevden uzaklaştırılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın "etkin pişmanlık" hükümleri kapsamında verdiği ifadeler ile MASAK raporları ve HTS kayıtlarına dayandırıldığı öne sürüldü.
Daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve yetkisizlik kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na devredilen dosya kapsamında; Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Demirhan Gözaçan, şoförü Anıl Demir ve Şehzadeler A.Ş. Genel Müdürü Cem Yüzer 'çıkar amaçlı suç örgütüne üye olma' ve 'rüşvet' iddialarıyla tutuklanmıştı. Özalper hakkındaki işlemin de aynı dosya bünyesinde yürütüldüğü kaydedildi.
Gözaltı gerekçesi ve soruşturmanın detaylarına ilişkin resmi makamlardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |











Künye
İletişim
Facebook
Twitter
RSS
Sitene Ekle
Günün Haberleri