POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yargıtay üyesi 'masumiyet karinesini' hatırlattı
Yargıtay üyesi 'masumiyet karinesini' hatırlattı
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek için mevlit programına katıldı
Özgür Özel, Ferdi Zeyrek için mevlit programına katıldı
Hindistan'da uçak kazası: Can kaybı 300'e yaklaştı
Hindistan'da uçak kazası: Can kaybı 300'e yaklaştı
Nehir Zeyrek’e hakaret içerikli paylaşımlara suç duyurusu
Nehir Zeyrek’e hakaret içerikli paylaşımlara suç duyurusu
11 Haziran 2025 Çarşamba - 14:49

Yargıtay, aşırı kıskançlığı boşanmada kusur saydı

Aşırı kıskanç tavırları bulunan, eşinin evden çıkmasına izin vermeyen, nikahta sahte takı takan, eşine bağıran, üzerine yürüyerek hakaret eden erkek boşanmada "tam kusurlu" sayıldı.

Yargıtay, aşırı kıskançlığı boşanmada kusur saydı

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, aşırı kıskanç tavırları bulunan, kadının evden çıkmasına izin vermeyen, nikahta sahte takı takan, kadına bağıran, üzerine yürüyerek hakaret eden erkeğin boşanmada "tam kusurlu" sayılarak, nafaka ve tazminat ödemesine ilişkin yerel mahkeme kararını onadı.

Dairenin kararına göre, Ordu'da yaşayan bir kadın, eşi tarafından sürekli kıskanıldığını, üzerinde baskı kurulduğunu, kendisinin ve ilk evliliğinden olan kızlarının can güvenliğinin olmadığını, eşinin büyü yaptırdığını, evin sorumluluklarıyla ilgilenmediğini ileri sürerek boşanma davası açtı. Davacı kadın, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

Davalı erkek ise eşinin agresif yapıda olduğunu, kendisini darp ettiğini, çoğu zaman bir bahane bularak ayrı yattığını ve kendisine küfür ettiğini iddia ederek, kadının davasının reddine, kendi davasının kabulüne karar verilmesini talep etti.

Yargılamayı yapan Ordu 2. Aile Mahkemesi, aşırı kıskanç tavırları bulunan, kadının evden çıkmasına izin vermeyen, nikahta sahte takı takan, kadına bağıran, üzerine yürüyerek hakaret eden erkeği "tam kusurlu" bularak, tarafların boşanmalarına karar verdi. Mahkeme, erkeğin kadına aylık 1000 lira nafaka ile 40 bin lira maddi, 40 bin lira da manevi tazminat ödemesine hükmetti.

Erkeğin istinaf başvuru üzerine dosyayı inceleyen Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, tarafların sosyal ve ekonomik durumlarını göz önünde bulundurarak erkeğin kadına toptan 30 bin lira nafaka ödemesine, diğer itirazları yönünden yaptığı başvurunun ise reddine karar verdi.

İstinaf kararına yapılan temyiz başvurusu üzerine dosya Yargıtaya geldi.

Temyiz istemini görüşen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, toplanan deliller kapsamında yerel mahkeme kararını hukuka uygun bularak onadı.

Dairenin kararında, "Bölge adliye mahkemelerinin nihai kararlarının bozulması 6100 sayılı Kanun'un 371. maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür. Temyizen incelenen karar, tarafların karşılıklı iddia ve savunmalarına, dayandıkları belgelere, uyuşmazlığa uygulanması gereken hukuk kuralları ile hukuki ilişkinin nitelendirilmesine, dava şartlarına, yargılama ve ispat kuralları ile kararda belirtilen gerekçelere göre usul ve kanuna uygun olup, davalı erkek tarafından temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenler kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmemiştir." ifadelerine yer verildi. (AA)

 
Bakan Yerlikaya duyurdu: İzmir'de 5 kişinin öldüğü gibi kazada şok eden detay!
 
6 gün sonraya ertelendi: Tutukluluk hali devam edecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu: İzmir'de 5 kişinin öldüğü gibi kazada şok eden detay!
Menderes ilçesinde, 3 otomobilin karıştığı, 5 kişinin öldüğü zincirleme ...
Ferdi Zeyrek'in avukatından 'ihmal' açıklaması!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in avukatı Necibe Karaoğlanlar ...
Başkan Kınay'dan vandalizm isyanı: Karabağlar'da kötülüğe geçit vermeyeceğiz
Karabağlar Yaşar Kemal Mahallesi'nde belediye tarafından yapılan spor ...
 
Başkan Sengel'den 'yasak listesine' tepki!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren ...
Endonezya'ya 48 adet KAAN ihraç edilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dost ve kardeş Endonezya ile imzaladığımız ...
Efsane Beyin Cerrahı Gazi Yaşargil hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil, yaşamını yitirdi.
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti
İBB soruşturmasında Hakan Bahçetepe'nin tutuklanmasının ardından Gaziosmanpaşa ...
Ferdi Zeyrek'in yaşamını yitirdiği kaza için ek bilirkişi kararı!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in hayatını kaybettiği ...
İhmalleri sıraladı: Bakan Tunç'tan Zeyrek açıklaması!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ferdi Zeyrek'in vefatına ilişkin açıklama yaptı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
7 günlük kaosun anlattıkları!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri