POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
BBC'de Trump belgeseli istifaları!
BBC'de Trump belgeseli istifaları!
Netanyahu'dan Türkiye toplantısı!
Netanyahu'dan Türkiye toplantısı!
Yeni haftada Meclis gündemi yoğun
Yeni haftada Meclis gündemi yoğun
Yeni doğan bebeği poşetle havalandırmaya attılar!
Yeni doğan bebeği poşetle havalandırmaya attılar!
10 Kasım 2025 Pazartesi - 08:51

Yarımada'da taşkınlara karşı temizlik mesaisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kış öncesi taşkın risklerini azaltmak için Yarımada bölgesindeki derelerde temizlik ve ıslah çalışması yaptı. 2025 yılı başından bu yana 200 kilometre uzunluğunda dere temizliği yapılırken derelerden 100 bin ton malzeme çıkarıldı.

Yarımada da taşkınlara karşı temizlik mesaisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Yarımada bölgesinde dere temizlik ve ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2025 yılı başından bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında Seferihisar, Urla, Karaburun, Menderes ve Çeşme ilçelerinde toplam 200 kilometrelik dere temizliği yapıldı, bu süreçte 100 bin ton malzeme çıkarıldı. Yağışlı dönem öncesinde taşkın risklerini azaltmak amacıyla yaz ayları boyunca dere deniz çıkış ağızları temizlendi ve açıldı.

Yıl boyunca derelerde titiz çalışmalar sürüyor

Yarımada Dereler Birimi Şefi Harun Seçkin, çalışmaların önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bölgedeki derelerimizde temizlik ve ıslah çalışmalarını yıl boyunca titizlikle sürdürüyoruz. Bu yıl sadece temizlik değil, aynı zamanda betonarme, taş pere ve korkuluk imalatları da gerçekleştirdik. Amacımız kış sezonunda taşkın riskini en aza indirmek, hem vatandaşlarımızın can güvenliğini hem de mal varlıklarını korumak. Ayrıca ulaşım ve üretim yollarında da dere üzeri yol geçişleri de yapıyoruz.”

Yıl sonuna kadar 12 bin ton taş imalatı yapılacak

Seferihisar Akarca 2 Deresi, Urla Bademler İncirliboğaz Deresi, Çamlıçay Sivrice Deresi, İçmeler Çakal Deresi ve Çeşme Çiftlikköy Deresi’nde toplam 2 kilometrelik betonarme ve taş pere imalatı tamamlandı. Dere üzerlerine korkuluk montajları yapıldı, mevcut korkulukların boyanması ve onarımı da gerçekleştirildi. İçmeler Malgaca Deresi, Urla Pınarlı ve Çakal dereleri ile Çeşme Durmuş Deresi, Menderes Ahmetbeyli ve Karaburun Parlak Mahallesi Deresi’nde anroşman taş imalatları devam ediyor. Yıl sonuna kadar 12 bin ton taş imalatının tamamlanması planlanıyor. Vatandaşların afet anında mağduriyet yaşamaması için köy yollarında geçici yol geçişleri de oluşturuldu. Bugüne kadar 516 metre uzunluğunda, 23 yol geçişi yapıldı.

 
Tuna Tunca Türkiye’nin gururu oldu
 
Gediz’e amfibik operasyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tugay'dan 10 Kasım mesajı: Atatürk, en büyük eseri Cumhuriyet ile sonsuza dek yaşayacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay 10 Kasım Atatürk’ü Anma ...
Başkan Demir’den duygu yüklü 10 Kasım filmi
Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için ...
Karşıyaka 7'den 77'ye Ata’dan Ana’ya koştu!
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ...
 
Bornova’da öğretmenlere yeşil gelecek eğitimi
Bornova Belediyesi, çevre bilincini erken yaşta kazandırmak amacıyla Çocuk ...
Tugay'dan gençlere çağrı: Kaynaklarımız her zaman size açık
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yuvamız İzmir Merkezleri’nde eğitim gören ...
Yeni rotalar eklendi: İzmir’de keşif dolu turlar başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşım şirketi İZDENİZ, Bergama ...
 
İzmir'e Dubai'de anlamlı ödül!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir turizm alanında yaptığı çalışmalar ...
Karşıyaka kıyılarında çevre seferberliği: 300 kilogram atık topladılar!
DenizTemiz Derneği, Koç Şirketler Grubu gönüllüleri ve İzmir Doğa Severler ...
10 Kasım'da Kent Lokantaları ücretsiz olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kent Lokantaları'nda 10 Kasım Atatürk'ü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Çağatay Güç’ün ‘A Takımı’nın şifreleri!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri