POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den 'sivil darbe' mesajı!
Özgür Özel'den 'sivil darbe' mesajı!
Türkiye'de 2025'in en çok kazandıran 5 mesleği
Türkiye'de 2025'in en çok kazandıran 5 mesleği
Real Madrid'in yeni teknik direktörü belli oldu
Real Madrid'in yeni teknik direktörü belli oldu
CHP kurultayına yönelik açılan dava yarın görülecek
CHP kurultayına yönelik açılan dava yarın görülecek
25 Mayıs 2025 Pazar - 10:48

Yerlikaya’dan denetim raporu: 534 bin 508 kişiye ceza kesildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde yapılan operasyon kapsamında 3 milyon 617 bin 99 araç denetlendiğini belirterek 534 bin 508 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

Yerlikaya’dan denetim raporu: 534 bin 508 kişiye ceza kesildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından  15-22 Mayıs tarihlerinde yapılan denetimler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kask Takmayan 475 Bin 976 motosiklet/motorlu bisiklet Sürücüsüne İşlem Yapıldı.”

1 Ocak-21 Mayıs 2025 tarihleri arasında Trafik Ekiplerimizce; Koruma başlığı (kask) kullanmayan motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüleri/yolcuları ile ilgili toplam 475 bin 976 adet işlem yapıldı. Motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerimizin ve yolcularımızın koruma başlığı kullanmaları; ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında can kaybı ve yaralanma riskini büyük ölçüde azaltmaktadır. Sadece kask takmak yetmez; Kaskın doğru ve kilitli şekilde kullanılması hayati önem taşır. Kask sadece bir ekipman değil; bir hayat kurtarıcısıdır. Sevdikleriniz sizi bekliyor, lütfen kask takmayı ihmal etmeyelim”

3 milyon 617 bin 99 araç denetlendi

Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 15-22 Mayıs tarihinde yapılan denetimler sonrası uygulanan cezai işlemlerle ilgili bilgi veren Yerlikaya, “3 milyon 617 bin 99 araç denetlendi. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 39 sürücüye işlem yapıldı. Hız ihlalinde bulunan 162 bin 726, Periyodik muayenesi yaptırılmamış 27 bin 725, Emniyet kemeri kullanmayan 28 bin 892, Sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 93 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 434 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte; Toplam: 534 bin 508 araca/sürücüye işlem yapıldı. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerini kullandı.

 
Polisin kullandığı arabadan 14 silah çıktı: Gözaltına alındı
 
Elon Musk’tan 'X’e erişim sorunu' itirafı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polisin kullandığı arabadan 14 silah çıktı: Gözaltına alındı
Sakarya'da bir polis, aracında 14 adet silah bulunmasının ardından gözaltına ...
Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı: Yatırımcılar İzmir'de buluştu
WENERGY Expo – 3. Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve Konferansı, bu yıl ...
Tur otobüsü şarampole devrildi: Çok sayıda yaralı var!
Isparta’da günübirlik geziye katılanları taşıyan tur otobüsü, şoförün ...
 
İZSU duyurdu: 25 Mayıs'ta İzmir'in hangi ilçelerinde su kesintisi yaşanacak?
İZSU, 25 Mayıs Pazar günü İzmir'de hangi ilçelerde planlı su kesintisi ...
Bodrum’da alkollü sürücü ve arkadaşları polise saldırdı
Muğla Bodrum'da makas atarak ilerleyip trafik güvenliğini tehlikeye sokan ...
Emekli polis, boşandığı kadını öldürdü: Kendini de vurdu
Adana'da emekli polis Recep Ç., boşandığı Esengül Kaya’yı çalıştığı büfede ...
 
Sigara alımında komisyon uygulayana ceza yolda!
BDDK, çok sayıda işletmenin kredi ve banka kartı ile yapılan sigara satışlarına ...
Meteoroloji tarih verdi: İzmir için yağmur alarmı!
Meteoroloji, 25 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre; İzmir, ...
İmamoğlu pankartı için soruşturma!
15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne "free İmamoğlu" pankartı asılmasına ilişkin soruşturma başlatıldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP'nin İzmir mitinginin anatomisi
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri