POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
CHP'nin yeni miting adresi belli oldu
Yılmaz Tunç'tan Selahattin Demirtaş açıklaması
Yılmaz Tunç'tan Selahattin Demirtaş açıklaması
Galatasaray kupada galibiyetle başladı
Galatasaray kupada galibiyetle başladı
GAİN soruşturmasında 3 tutuklama
GAİN soruşturmasında 3 tutuklama
18 Aralık 2025 Perşembe - 13:38

Yıkılması kararı tepki çekmişti: Bozyaka Hastanesi için tarih verildi!

İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan Kul Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 22 Aralık 2025 itibarıyla tüm faaliyetlerini sonlandıracağını belirtip, "Aynı alana 400 yataklı, günümüze uygun ve İzmir’in önümüzdeki 100 yılına hitap edecek çok modern bir hastane inşa edilecek" dedi.

Yıkılması kararı tepki çekmişti: Bozyaka Hastanesi için tarih verildi!

SBÜ İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeniden inşa çalışmaları kapsamında 22 Aralık 2025 itibarıyla tüm sağlık hizmetlerini sonlandıracak. İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan Kul, hastanenin aynı yerinde 400 yataklı, modern bir sağlık tesisi inşa edileceğini söyledi. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin İzmir için önemli bir sağlık merkezi olduğunu belirten Kul, “Çok önemli hekimlerimiz bu hastaneden yetişti, uzun yıllar kente hizmet verdi. Ancak Sağlık Bakanlığımızın İzmir’in yeniden yapılanmasına yönelik projeleri kapsamında hastanemizin yeniden yapılması yönünde karar alındı. Son iki yılda faaliyetler zaten ciddi şekilde azaltılmıştı. 22 Aralık itibarıyla poliklinik, hasta yatırma, klinik ve acil hizmetleri tamamen sonlandırıyoruz" ifadelerini kullandı.

'İNŞAAT 2-2,5 YILDA TAMAMLANACAK'

Mevcut binanın yıkılarak zemin etütlerinin yapılacağını ifade eden Kul, “Bakanlığımız tarafından yapılacak ihale ile 400 yataklı, ilimize yakışır, günümüze uygun ve İzmir’in önümüzdeki 100 yılına hitap edecek çok modern bir hastane inşa edilecek" dedi. Hastanenin yapım sürecinin Sağlık Bakanlığı tarafından yürütüleceğini belirten Kul, inşaatın en geç 2-2,5 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını belirtip, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir Hastanesi, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bornova Devlet Hastanesi gibi modern sağlık tesislerimize Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi de eklenecek."

YEŞİLYURT’TA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yeşilyurt’taki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de renovasyon çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kul, “Yerinde yıkılıp yeniden yapılacak bir blok var. Aynı zamanda mevcut binalarda güçlendirme ve tadilat çalışmaları sürüyor. 2000 yılı öncesinde yapılan binalar mevcut deprem yönetmeliğine uygun değildi. Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında modern, nitelikli ve güvenli hastaneler inşa ediyoruz. Bozyaka’ya yapılacak hastane de bu anlayışla hayata geçirilecek" diye konuştu.(DHA)

 
Altay’da ödeme krizi: 5 futbolcu ihtar çekti
 
Onur Akın’a klip çekimleri sırasında at çarptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 5 ilçesinde eş zamanlı sahte içki operasyonu: 2 tutuklama
İzmir'in 5 ilçesinde yılbaşı öncesi sahte içki ve etil alkol üretimine ...
İzmir’de beklenen yağmur hafta sonu geliyor!
İzmir’de yaşanan kuraklık ve buna bağlı olarak uygulanan su kesintileri ...
Ekrem İmamoğlu 'en çok özlediklerini' paylaştı
Silivri Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı Ekrem ...
 
Aleyna Tilki'nin avukatından açıklama!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturması ...
Park halindeki otomobil alev alev yandı!
İzmir’in Ödemiş ilçesinde park halindeki bir otomobilde çıkan yangın, ...
AK Parti ve MHP'den 'Şehzadeler' kararı
AK Parti ve MHP, kolon kanseri tedavisi gördüğü hastanede 14 Aralık'ta ...
 
Çeşme 2026'ya kapalı gişe girecek!
İzmir Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, yılbaşına ...
500 bin konut için başvuruda yarın son gün
Yüzyılın Konut Projesi'ne başvuru yapmak isteyenler için geri sayım başladı. ...
Sunucu Okan Karacan gözaltına alındı
Anahat Holding bünyesinde faaliyet gösteren GAİN Medya'ya yönelik operasyonda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP MYK'nın İzmir fotoğrafı!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye İletiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri